A sapkák alól: „Jó úton halad a csapat”

2014. június 07. 22:20

A magyar válogatott játékosai kicsit sajnálják, hogy nem jött össze a siker, de azért nem feledik, remek meccset vívtak az olaszokkal.

Fotó: Kovács Anikó

Lévai Márton:

Jól védtél, így is érezted?

Maximalista vagyok, így nem örülök, hogy ikszet játszottunk, én nyerni szerettem volna. Sok olyan gól volt, amit úgy éreztem, az enyém volt, akciógólok, hátulról. De ez volt az Eb előtt az első meccsünk, úgy gondolom, jó úton halad a csapat.

Mi volt a legnagyobb pozitívum ezen a meccsen?
Az, hogy a fiatalok nagyon jól játszottak, akiknek Tibi most bizalmat szavazott…

Így te is…
… igen, de ezt most nem magamra értettem. Hanem mondjuk Erdélyi Balázsra, akinek ma nagyon jól ment.

Erdélyi Balázs:

Ugyan négy gólt sikerült lőnöm, de ez tényleg a csapat érdeme volt, hiszen a támadásokat, az emberelőnyöket a végső ziccerig játszottuk, így nekem már nem volt más dolgom, mint belőni.

Hát, ez az, még be is kell lőni.
Igen, szerencsére ma sikerült, remélem, ez így lesz legközelebb is.

A harmadik negyed után nagyon határozottan szólt hozzátok a kapitány. Mit emelt ki akkor?
Védekezésben voltak problémák, lassan léptünk ki az emberre, főleg emberhátrányban maradtunk le, lőttek egy-két gólt, és zónában is néha későn értünk vissza. Arra kért minket, hogy a védekezésre jobban figyeljünk.

Elég kemény meccs volt, ahhoz képest, hogy az első. Mintha tétre ment volna.
Ilyennek is kell lennie. Nincs nagyon idő bemelegíteni, pörgős, brusztos meccs volt sok úszással.

Mire számítasz a Világliga Szuperdöntőn?
Egyelőre még nem foglalkoztam ezzel, természetesen szeretnék ott lenni. Az utazás előtti napokban kezdünk majd el a tornával foglalkozni, egyelőre a kondicionáló edzések dominálnak.

Tóth Márton:

Hazai közönség előtt mindig a győzelem az elvárás, ilyen szempontból sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönséget. Azt viszont látni kell, hogy két hét nagyon kemény meló után vagyunk itt. Annak nagyon örültünk, hogy már játszottunk, szóval kettős érzések ezek, hiszen 2-3 ezer méteres úszások után kellett felpörögni. Ezt éreztük a vállunkban, de készültünk is az olaszok elleni meccsre. A felkészülés első szakaszában vagyunk, egy fiatal, motivált olasz csapattal találkoztunk. Nem azt mondom, hogy kihoztuk a maximumot a mérkőzésből, de azt gondolom, jól játszottunk. Három játékos nem volt velünk még, így szerintem elégedettek lehetünk.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok