A sapkák alól: „Első lépésnek nem volt rossz”

2014. június 06. 10:00

A női válogatott tagjai egy kicsit bosszankodtak a sok kapott gól miatt, de örülnek, hogy egy olyan győzelemmel jelentkeztek Hollandia ellen, amely lökést adhat a folytatásra.

Fotó: Kovács Anikó/archív

A női válogatott 14-12-re győzte le Hollandiát a II. Dunaújvárosi Kupa zárómérkőzésén. A kapitány szerint nagyon profi a lányok hozzáállása, és ezt tükrözik a meccset követő nyilatkozatok is.

Antal Dóra:

"A csapatmunkának köszönhettük a győzelmet, hiszen a felkészülés elején járunk. Van mit csiszolni a játékunkon, ez ma is látszott, de ez első lépésnek nem volt rossz. Mindenképp jó, hogy az első mérkőzésünkön nyertünk, hisz ez volt az első igazi megmérettetés. Egy lökést ad majd a csapatnak a mai meccs, ez szinte biztos.

Amikor az első két kétkapun találkoztunk a hollandokkal, úgy éreztem, hogy fizikálisan sokkal brusztosabbak, mint tavaly voltak. Fel kell venni velük a kesztyűt, és ez szerintem ma sikerült, nem éreztem, hogy nagyon tépkedtek volna minket.
A harmadik hét vége felé járunk, úgy érzem, a csapat itt-ott fáradt, de ez így van rendjén. Kemény edzések, kemény kondi és úszás van mögöttünk és előttünk, de a jó hangulat megszépíti a munkát."


Illés Anna:

"Azt gondolom, azért kaptunk ilyen sok gólt, mert alapozásból jövünk, nehéz így játszani. Ahogy Bandi bá mondta, augusztus harmadika óta ez volt az első meccsünk, a 12 gól ennek a számlájára írható. Kicsit fejben és fizikálisan is elfáradtunk.

Viszont lőttetek 14-et, ez jó jel, igen. Elmentünk kétszer is hárommal, feljöttek, de nem tudtak rajtunk átlendülni, vissza tudtunk jönni, és ez is nagyon nagy pozitívum."


Keszthelyi Rita, a torna legjobb játékosa:

"A mi pechünkre, az ő szerencséjükre a hollandok edzőváltáson estek át. Szerintem ez az edző sokkal jobban összerakja a játékukat, méghozzá a fizikai adottságaiknak megfelelő taktika kialakításával. Jobbak lesznek, mint voltak az olasz kapitánnyal, nagyon oda kell figyelni rájuk. Nekünk az a dolgunk, hogy menjük előre. Meg kell tanulni, mikor kell megfogni a játékot, hogy ne kapjunk ennyi gólt.

A felkészülésünk változatosabb lett a boksznak köszönhetően, de az nekem inkább a felsőtestemet, a karomat dolgoztatja meg, nem a lábamat. Kedd kondi, szerda boksz, csütörtök megint kondi, fárasztó, ráadásul szerdán úszás is van. Nem egyszerű, de ha ez kell ahhoz, hogy nyerjünk az Eb-n, áldásom rá. Nem fáradtság keresztülmenni rajta."



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok