Final Six – Vujaszinovics: „Nem találok szavakat...”

2014. május 30. 13:42

Vélemények edzőktől, játékosoktól a Final Six első játéknapján.

Pro Recco–Partizan 12-12, büntetőkkel: 6-7

Vlagyimir Vujaszinovics, a Partizan edzője

„Nem találok szavakat... Még mindig az érzelmek hatása alatt vagyok... Annyi tehetséges gyerekünk van, hogy az hihetetlen. Fiatal csapat a miénk, tapasztalatlan – viszont ma hatalmas szívvel játszottunk megint. És persze felkészülten, emiatt nyerhettünk.”

Giuseppe Porzio, a Recco edzője
„Vesztettünk, mert a védelmünk ma jóformán egyáltalán nem működött. Mi általában hátul nyerjük meg a meccseinket, sosem kapunk öt-hét gólnál többet. Ma teljesen más volt a helyzet. A támadásunk megyegetett, ott nem voltak nagyon problémáink, a védelmi vonalunk viszont beomlott. Gratulálok a Partizannak, megérdemelten nyertek.”

Szlobodan Szoro, a Partizan kapusa
„Azért nyertünk, mert nem hagytuk, hogy a Recco a saját útját járja, hogy azt játssza, amit szeret. Gólt szinte csak emberelőnyből lőttek, egyet vagy kettőt találtak egyenlő létszámnál – de ez is volt a célunk. A végén aztán nekünk volt nagyobb szerencsénk, hiszen az ötösök nagyjából a lottóra hasonlítanak. Egy sokkal jobb, erősebb, gazdagabb csapat ellen győztünk – ám épp ezek azok a mérkőzések, amelyek érdekessé és izgalmassá teszik a sportot. Következik a Radnicski, az idén egy rakás meccset játszottunk velük minden sorozatban, és mindig elvertek minket. Most viszont el tudom képzelni, hogy újból csodát teszünk.”

Mladan Janovics, a Recco játékosa
„Néha előfordul az ilyesmi ezeken a tornákon. Az első mérkőzés mindig merő egy szenvedés – számomra ismerős az egész, tavaly nyáron ugyanígy jártunk ebben az uszodában a montenegrói válogatottal a görögök ellen. Akkor volt lehetőségünk javítani, most nincs, úgyhogy legyen elég annyi, hogy sok szerencsét kívánunk a Partizannak a folytatáshoz.”

Barceloneta–Brescia 6-4

Jesus Martin, a Barceloneta edzője

„Nagyon boldog vagyok. Kemény és nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amelyen igazságos eredmény született. Mindkét csapat ugyanolyan jó, hasonló játékfelfogással, igyekszünk kontrákra építeni, és persze fegyelmezetten védekezni. Ma egy picit jobbak voltunk. A Rijeka elleni mérkőzés iszonyú nehéz lesz, szörnyű erősek fizikálisan, a legjobbunkat kell nyújtanunk, ha azt akarjuk, hogy esélyünk legyen.”

Alessandro Bovo, a Brescia edzője
„Nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, ami egyáltalán nem örömteli. Voltak lehetőségeink, hogy egyenlítsünk, ám be kell lássuk: a Barceloneta jogosan nyert. Ők nagyon jók a gyors támadásépítésben, ezért próbáltunk arra koncentrálni, hogy mi határozzuk meg a ritmust – meglehet, ez túl sok energiánkat emésztette fel.”

Dani Lopez, a Barceloneta kapusa
„Két hasonló csapat találkozott, hasonló taktikával. Úgy gondolom, a különbséget a hazai pálya jelentette: a szurkolóink döntöttek a javunkra. Rijeka? Nos, álmodni muszáj!”

Guillermo Molina, a Brescia játékosa
„A Barceloneta remekül kezdte a meccset, mi meg egészen gyatrán. Nem tudtunk a saját játékunkat játszani, a spanyolok egyértelműen jobbak voltak, megérdemelték, hogy előbb végezzenek nálunk.”



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok