Itt a válogatott keret, igazi meglepetések nélkül

2014. május 20. 13:34

Benedek Tibor a bajnoki finálé másnapján kihirdette 18 fős keretét: közülük kerül ki a júnusi Világliga-döntőre utazó 13 fős csapat, illetve a júliusi Európa-bajnokságon fellépők.

Fotó: Kovács Anikó / Archív

A keretben nincs meglepetés: a 13 barcelonai világbajnok egyaránt helyet kapott benne, a további öt „trónkövetelő” pedig azok közül került ki, akik rendszeresen lehetőséget kaptak az évközi összetartásokon, a Világliga-selejtezőkön, illetve a Volvo-kupán.

Íme, a névsor.

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Lévai Márton.

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Vámos Márton, Madaras Norbert, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Szivós Márton, Bátori Bence, Kovács Gábor, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Tóth Márton.

A nevek abban a sorrendben szerepelnek, ahogy a kapitány „mondta tollba”, amiből értő szem kiolvashatja, a különböző posztokon kiket vett figyelembe.

Szerettem volna egy fiatalt is behívni, elsősorban a tapasztalatszerzés miatt, de végül úgy alakult, hogy tizennyolcan leszünk, akik közül viszont mindenki bekerülhet, ezért nem akartam plusz egy embert a keretbe rakni” – mondta Benedek Tibor.

A bajnokság végjátékában több „rémisztő” egészségügyi diagnózisról lehetett hallani, kezdve Szivós Márton szívproblémájával, majd Vámos Mártonnál –a Mártonokkal csak a baj van... – már a mononuclesosis nevű, rendkívül alattomos betegség lehetőségét sem zárták ki (ami egész nyárra kivette volna a pikszisből), plusz az egyéb sérülések...

Tény, nehéz volt dönteni, hiszen sok minden fenyegetett, többek között az is, hogy Vámos Marcinak komolyabb baja lehet. Szivós Marci remélhetőleg jövő hétfőn megkapja a zöld jelzést, Decker Ádám viszont megsérült, Hárai Pufi szintén – mondjuk nála kalkulálható, hogy egy négymecccses bajnoki döntőt nem úszik meg simán, de még mindig jobb a helyzet, mint tavaly, amikor Kis Gabinak elrepedt a bordája. Egyszóval nagyon remélem, két héten belül mindenki teljes értékű lesz, ezen úgy segítünk, hogy a 26-án induló felvezető héten még nem lesz olyan mértékű a terhelés, azaz lehet nyalogatni a sebeket.

A barcelonai Final Sixen szereplő hármas – a Varga-testvérek és Madaras Norbert – június 6-án csatlakozik a többiekhez. Benedek Tibor szerint egy hét regeneráció bőségesen elegendő: „ennyi idő alatt pont ki tudják pihenni magukat, ha ennél többet hagynának ki, akkor már komoly teljesítmény-visszaeséssel kellene számolni.

Mielőtt egyébként mosolyra húzódnának a szájak a meghívottak berkeiben, hogy az első hét rávezető lötyögéssel telik majd, Benedek Tibor gyorsan leszögezte: „Azért elég hamar el fogják felejteni azt az egy hét pihenőt. Mese nincs, két héttel később már Világliga-döntő van, muszáj felpörögni.



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - FTC Telekom

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok