Merész András: Egész jó kis bajnokság volt

2014. május 08. 14:58

A női válogatott kapitánya azt mondja, teljesen megérdemelten lett bajnok a Hungerit-Szentes, hiszen három meccset véletlenül nem lehet megnyerni.

A kapitány is ott volt a Hungerit-Szentes-Dunaújvárosi Főiskola bajnoki döntő (büntetők után 15-14) negyedik felvonásán szerda este a szentesi ligetben. A meccs műfaját a thriller és a dráma között félúton kereshetjük, a végén örülhettek a hazaiak, akik tizennégy év után nyertek bajnoki aranyérmet.

„Ami nagy örömmel tölt el, hogy abszolút telt ház előtt játszottak a lányok, ami viszont elszomorít, hogy egyetlen televíziós csatorna sem közvetített a döntőről, egyik mérkőzést sem” – mondta Merész András összefoglalója elején. – Ez a meccs ugyanis óriási hírverése volt a női vízilabdának, minden idők egyik legszínvonalasabb és legizgalmasabb mérkőzése.”

De miért lehetett ekkora fordulat a végén?
Érdekesen alakult a mérkőzés, hiszen a Dunaújváros nagyon magabiztosan vezetett a harmadik negyed végéig, a négygólos előny nem akart csökkenni. A Szentes azonban nagyon helyesen nem adta fel, és nem kezdett el már meccs közben a szombati, ötödik mérkőzésre készülni. Megnézték, hogy működik odahaza a szoros emberfogás, és mindent egy lapra téve küzdöttek. Szerencse is kellett, hogy döntetlenre mentsék a meccset, de a szerencse mindig azok mellett van, akik többet tesznek érte. A büntetőpárbaj, ahogyan más sportágban is, lutri, de a Szentes megérdemelten nyerte meg a párharcot, ezzel a bajnokságot. Egy olyan sorozatban, amely az egyik fél harmadik győzelméig tart, legtöbbször mindig az erősebb csapat győz, hiszen három meccset véletlenül nem lehet megnyerni. Most is az aktuálisan legjobb csapat nyerte meg a bajnokságot.

Milyen tanulsággal szolgált az idei szezon?
Egyrészt azzal, hogy a külföldön játszó magyar játékosok nagyon hiányoztak a hazai bajnokságból. Akik viszont itthon szerepeltek, függetlenül attól, melyik csapatban, színvonalas játékkal rukkoltak elő, így azt kell mondanom, a bajnokság is egész jóra sikeredett. Üde színfolt volt az UVSE játéka, hiszen egy olyan csapatról van szó, amely legyőzte a dobogós csapatok mindegyikét, legalább egyszer. Az ő negyedik helyük inkább bravúr, mint csalódást keltő eredmény. Az Eger gyengült a szezon előtt, hiszen Antal Dóri és Keszthelyi Rita távozásával elment 100 gólt is. A Dunaújváros hét-nyolc nagyszerű magyar játékosa révén talán a legjobb játékosanyaggal rendelkezik, de a Szentes ellen, ahol a két külföldi, a görög kapus és a holland van der Sloot is extrát nyújtott, ez most kevés volt. A színvonal a döntőre kicsúcsosodott, a Szentes megérdemelten lett bajnok, tulajdonképpen mindegyik csapat eredménye reális. Külön örülök, hogy egy egykori sikeres játékosból lett sikeres edző, Tóth Laci a női vízilabdába került, fantasztikus munkát végzett Szentesen. Kicsit bizonytalan volt, elvállalja-e a munkát, azt hiszem, most ő is azt mondja, ez egy jó döntés volt.



E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Szolnoki Dózsa

2023. febr. 01. 20:45

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - BVSC-Zugló

2023. febr. 11. 13:00

BENU Női Magyar Kupa: III. Kerületi TVE-UVSE 5-14 (Fotók: Kovács Anikó)
BENU Női Magyar Kupa: Eger-FTC 10-12 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok