Eger: Reccóban megy le a BL-függöny

2014. május 02. 17:27

Utolsó felvonásához érkezik az egriek nem túl fényes BL-szereplése: a zárónapon Reccóban játszanak a mieink, tét nélkül.

Fotó: MTI

Sok jóra nem számíthatunk a ZF Eger reccói vendégjátékán, hiszen a meccsnek csupán a hazaiak számára van tétje, legalábbis így, péntek délután még úgy tűnik. Aztán lehet, hogy mire elkezdődik az összecsapás – a sok helyen jelzett 20.30 helyett 21 órakor –, az egész már nem lesz igaz, hiszen addigra ismertté válik a pireuszi és a rijekai eredmény is.

A jelenlegi állás szerint ugyanis a Reccónak még kell legalább egy pont a biztos továbbjutáshoz, amennyiben a Jug győz Pireuszban. Ez utóbbi azonban korántsem biztos: a dubrovnikiak szezonja ugyanis totálisan lekonyult azzal, hogy még a horvát bajnoki döntőbe sem tudtak bekerülni. A Mladost elleni vereség gyakorlatilag teljesen megnyomorította őket lelkileg, az pedig aligha készteti kőkemény erőbedobásra a csapatot, hogy ha nyernek, akkor talán az Eger kikaparja nekik a gesztenyét Soriban... Ráadásul egyszer már bebizonyosodott március elején, hogy a görögök a tétnélküli partikat is megnyomják, így verték meg a horvátokat a Világliga-selejtezőben.

Egyszóval, bőven előfordulhat, hogy már a reccóiakat sem fogja annyira érdekelni a hevesiek elleni találkozó, amelynek kapcsán csak egy eldöntendő kérdés maradhat adott esetben: hányadik helyen akarnak végezni. Ha a Barceloneta is kikap Rijekában, akkor a Recco mindenképp második, hiszen pontegyenlőség esetén a Jugnál és a Barcelonetánál is jobban áll – ez annyiban érdekes, hogy így a Final Six-ben a Partizannal meccselnek az első napon. Ha esetleg harmadikként végeznek, akkor a Brescia jutna nekik. Meg ugye, tán az sem lehet mindegy, hogy az elődöntőben aztán a Radnicski Kragujevác lenne az ellenfél vagy a Primorje Rijeka. Egyik sem a kívánságműsor kategóriája, ám bizonyos szempontok szerepet kaphatnak, ha választási helyzetbe kerülnének az itáliaiak.

Sajnos, az egrieket nem „gyötrik” hasonló problémák, számukra az egyetlen, Olympiakosz elleni győzelem mellett nyolc vereséget hozott a BL eddigi idénye, és minden jel arra mutat, hogy a kilencedikre is jó esély van. Kérdés, mennyire akarnak, tudnak a bajnoki döntőre hangolni úgy, hogy fiksz embereik közül Biros Péter és Varga II Zsolt ezúttal nem tartott a csapattal. Egy biztos, nekik ez a reccói túra annyiban jól jön, hogy egy – elvben – komoly meccsel izzíthatják a motorokat a jövő péntektől esedékes fináléra, míg a Szolnok legfeljebb kétkapukkal tarthatja fenn a harci szellemet.

A másik csoportban teljesen izgalommentesnek ígérkezik az utolsó kör: nem csupán a továbbjutás kérdése dőlt el, de az összes helyezés is 1-től 6-ig, már senki sem mozdulhat úgymond a jelenlegi pozíciójából.

Bajnokok Ligája, 10. játéknap

A-csoport

16.30 Olympiakosz Pireusz (görög)–Jug Croatia Osiguranje Dubrovnik (horvát)
19.00 Primorje Erste Banka Rijeka (horvát)–CN Atletic Barceloneta (spanyol)
21.00 Pro Recco (olasz)–ZF Eger

Az állás
1. Primorje 20, 2. Recco 16, 2. Barceloneta 16, 4. Jug 13, 5. Olympiakosz 9, 6. Eger 3

B-csoport
18.00 Radnicski Kon-Tiki Kragujevác (szerb)–Galatasaray Istanbul (török)
20.00 Partizan Raiffesien Belgrade (szerb)–AN Brescia (olasz)
20.00 CSM DiGi Oradea (román)–Spandau 04 Berlin (német)

Az állás

1. Radnicski 27, 2. Brescia 21, 3. Partizan 15, 4. Spandau 10, 5. Galatasaray 5, 6. Oradea 1



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok