Újabb szentesi siker, Dunaújvárosban bajnokok lehetnek

2014. április 30. 19:17

A Hungerit-Szentes a női bajnoki döntő második mérkőzését is megnyerte, ezzel egy lépésre került az aranyéremtől. A félidőig egyetlen gólt sem kaptak a Tóth-lányok.

Fotó: Kovács Anikó/archív

Az első mérkőzést Dunaújvárosban büntetőkkel nyerte meg a Hungerit-Szentes, így lélektani és pályaelőnnyel várhatta a második találkozót.
A dunaújvárosiak hozták el a labdát, de az első akciójuk elhalt, ellenben a túloldalon két lóba után van der Sloot nagy gólt lőtt a kapu bal oldalába. Az első emberfór is kimaradt a vendégeknek, Miskolczi Kitti lőtte a Terefouba, majd a kipattanót Menczinger Kata a blokkba suhintotta.

Szenzációs góllal növelte 2-0-ra az előnyét a Szentes a negyed derekán, Zieglert állították ki, Hevesi Anita használta ki egy remek van der Sloot-passz után a hálóba húzva a labdát. A vendégek ezután is képtelenek voltak szépen kijátszott támadásokra, 1:41-gyel a negyed vége előtt Tóth László kért időt. Megérte, mert szépen játszották meg a centert, Farkas Tamarával szemben Polák Zsófia szabálytalankodott, az 5 méterest van der Sloot értékesítette, 3-0!

Ezt követően – mivel előnybe került csapata - Mihók Attila is időt kért: Horváth Brigitta lőtte el, Terefou kapus ezt is védeni tudta.

A második negyed elején is fontos szituációban maradt ki az újvárosi előny, s később is tanácstalanok voltak a vendégek, Gurisatti rendre maga mögé kapta a labdákat, például – így megakadtak a támadások, ha pedig lövésig jutottak, pontatlanul céloztak. A negyed közepén Tóth László kért időt, majd nem sokkal később 5 métereshez jutott a Dunaújváros, Garda Krisztina azonban kihagyta azt, semmi nem jött össze.

Az ellenoldalon viszont sok minden (nem minden, mert akkor lett volna igazán nagy bajban a vendégcsapat), Győri Eszter akciógóljával 4-0 volt az állás, Mihók Attila időt is kért, ekkor még 23 másodperc volta negyedből. Nem túl előnyös helyzetből lőtt a végén Szilágyi, de az eredmény nem változott.

Sőt, a nagyszünet után is kimaradt az első vendégelőny, majd Menczinger Kata abszolút ziccerben lőtte Terefouba a labdát. Csakhogy a kipattanót megkaparintotta a Dunaújváros, Polák ellen 5 méterest érően szabálytalankodtak, így Miskolczi Kitti nagy nehezen megszerezte az első vendéggól. A szentesiek formáját mutatja, hogy Győri Eszter azon nyomban válaszolt, 5-1! Mihók Attila csapata egyszerűen nem élt együtt a játékkal: a szentesi játékos kezéből kicsúszott a labda, de nem figyeltek a vendégjátékosok, így könnyedén visszaszerezte azt Rácz Daniella, és Kádár Ildikónak adta a passzt, aki nemes egyszerűséggel kihasználta a lehetőséget, 6-1.

Miskolczi Kitti alakította aztán 6-2-re az eredményt, ekkor a szentesi hangosan beszélő biztatni kezdte a közönséget a szurkolásra – azért akkora baj nem volt. Tóth László űzte-hajtotta a csapatot, 2 perccel a harmadik negyed vége előtt emberelőnybe került a Dunaújváros, Mihók Attila időt kért. Szépen kijátszották az akciót, melynek végén Gurisatti Gréta talált be (6-3).

Sőt, Szilágyi labdaszerzése után megúszott Miskolczi, és nem is hibázott, máris csak kettő volt a differencia. Ekkor elmaradtak a szentesi fórok, majd a végén egy 5 méteres-gyanús eset is történt, de több gól már nem esett a negyedben. (A meccs második felére egyébként Sós Ildikó védte az újvárosi kaput.)

Megnyugtatót 5 méterest értékesített a Szentes a zárónegyed elején, van der Sloot ezen a délutánon nem tudott hibázni. A túloldalon is következett egy 5-ös, azt Polák Zsófia harcolta ki, Miskolczi Kitti meg belőtte (7-5). Fontos előny maradt ki ezután hazai részről, van der Sloot révén, majd két ziccert is fogott Stefania Terefou.

Négy perccel a vége előtt lélekromboló szögből lőtt hatalmas gólt a holland van der Sloot, ezzel lett 8-5, majd nem sokkal később Gurisatti Gréta harcolt ki büntetőt, amit Csabai Dóra használt ki. Úgy látszik, ez az 5 méteresek meccse is volt, mert van der Sloot révén újabb gól született ilyetén formán (9-6), ekkor már lehetett érezni, zsebben a második szentesi siker.

1:42-vel a vége előtt szépített a Dunaújváros, majd ugyan elveszítette a labdát a hazai csapat, de a vendégek rossz indítással jelentkeztek, így valóban eldőlt a meccs.

Zúgott a Szép volt, csajok a szentesi uszodában, 2-0-ra vezet a bajnoki döntőben az alapszakasz negyedik helyezettje.

Eredmény – női bajnoki döntő, 2. mérkőzés:

Hungerit-Szentes – Dunaújvárosi Főiskola 9-7 (3-0, 1-0, 2-4, 3-3)


Szentes:
Terefou – Győri 2, Hevesi 1, van der Sloot 5 (3), Rácz, Kövér-Kiss, Gémes. Csere: Farkas, Tóth Cs., Etiebet, Kádár 1. Vezetőedző: Tóth László

Dunaújváros: Kasó – Szilágyi, Menczinger, Gurisatti 1, Miskolczi 4 (2), Garda, Csabai 2 (1). Csere: Zirighné Sós (kapus), Polák, Ziegler, Horváth B. Vezetőedző: Mihók Attila

Gól/emberelőny: 3/11, illetve 2/8
Ötméteresek: 3/3, illetve 3/4
Kipontozódott: Garda (25.)

A párharc állása 2-0 a Hungerit-Szentes javára.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok