Női döntő: jön a második meccs, élőképes közvetítéssel

2014. április 30. 12:54

A Dunaújváros Szentesen próbálja visszavenni pályaelőnyét a női bajnoki finálé második mérkőzésén.

Öldöklő csatában, 10-10-es rendes játékidő után, büntetőkkel nyerte meg a női döntő első felvonását a Hungerit-Szentes a Dunaújvárosi Főiskola otthonában. A vendégeket mintegy 200 drukker kísérte el Dunaújvárosba, ott volt a város polgármestere is többek között.

A hamarosan megújult uszodát kapó Szentes számára óriási siker lenne a bajnoki cím, függetlenül attól, hogy a rivális együttesek vezetőedzői is egyetértenek abban, hogy a játékoskerete alapján tulajdonképpen jogosan jutottak a döntőbe.

Menczinger Kata, a dunaújvárosiak vb-bronzérmes játékosa csapatuk weboldalán a következőt nyilatkozta az első meccs után, blogján: „Nem véletlenül három győzelemig tart a döntő, ezt a találkozót magunk mögött kell hagynunk, és a folytatásra kell koncentrálnunk. Semmi nincs veszve, toljuk tovább, ahogyan kell. Nyilván nem lesz könnyű dolgunk, a Szentes most előnyben van, de ez nem jelent semmit nekünk, hiszen innentől minden párharcot meg akarunk nyerni. Szerdáig van még egy kis időnk, ezt maximálisan kihasználjuk, és bízom benne, hogy a hazaúton már boldogan, mosolyogva ülünk a buszon. A harmadik meccs pedig ismét szombaton lesz, ismét itthon, ahol szintén nem engedhetjük meg magunknak, hogy ellenfelünk újabb győzelmet arasson. A feladat a szemünk előtt lebeg és a cél is, így megyünk tovább és megteszünk mindent, hogy a folytatás már zökkenőmentes legyen.”

A dfve.eu oldal munkatársai Kövér-Kiss Rékát, a szentesiek játékosát is megkérdezték a második találkozóról:

„Nyilvánvaló, hogy egy döntőben ötméteresekkel nyerni, ilyen körülmények között rettentően feldobja a társaságot és még jobban összekovácsolja a csapatot. Nagyon várjuk az itthoni mérkőzést, de úgy gondolom, hogy még nehezebb dolgunk lesz, hiszen most ellenfelünknek kell futnia az eredmény után, ami lehet teher, de lehet plusz motiváció is. Legalább annyira, ha nem jobban kiélezett lesz a csata, mint az első meccsen. Nem hinném, hogy egy fordulópontról lehetne beszélni azzal, hogy ezt a találkozót megnyertük, hiszen három győzelemig folyik a párharc, a Dunaújváros pedig foggal körömmel ragaszkodik az aranyérem megszerzéséhez.”

A meccset szabadtéren rendezik majd, a felek remélik, hogy az eső ebbe nem fog belekotnyeleskedni.

Jó hír, hogy a találkozót élőképes közvetítéssel nyomon lehet majd követni a waterpolo.hu oldalon!

Női ob I.-es bajnokság, döntő, 2. mérkőzés:

Hungerit-Szentes – Dunaújvárosi Főiskola – 18 óra
Szentes, vezeti:
Dodog, Mucskai
 
Az első mérkőzésen:
 
Dunaújvárosi Főiskola – Hungerit-Szentes 10-10, büntetőkkel 13-14 (2-3, 3-2, 3-3, 2-2 – 5 méteresekkel: 3-4)

Dunaújváros:
Kasó – Szilágyi 1, Menczinger, Gurisatti 3, Miskolczi 2, Garda, Csabai 4 (1). Csere: Ziegler, Horváth, Polák. Vezetőedző: Mihók Attila
Szentes: Terefou – Győri, Hevesi 2, van der Sloot 3 (2), Rácz 1, Kövér-Kiss 1, Gémes 3. Csere: Etiebet, Kádár 1, Farkas. Vezetőedző: Tóth László

Gól/emberelőny: 5/9, illetve 5/12
Ötméteresek: 1/2, illetve 2/2
Kipontozódott: Garda (26.), illetve Kövér-Kiss (20.)



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok