Bajnoki bronzérmes a ZF-Eger női csapata

2014. április 29. 20:40

A második mérkőzésen is a bajnok nyert a női ob I. bronzmérkőzésén, ez pedig azt jelenti, hogy Kelemen Attila csapata végzett a harmadik helyen.

Benne volt a meccsben, hogy az UVSE kiharcolja a harmadik találkozót, ugyanis a hazaiak folyamatosan tapadtak a vendégekre. Mindig csak egy kicsi hiányzott azonban, hogy közelebb kerüljenek, vagy átvegyék a vezetést.

Megtorpantak támadásban több alkalommal is az UVSE játékosai, az Eger lendületesebben szőtte az akciókat. Emellett nem jött jól az sem, hogy előbb Sikter Diána, majd a meccs derekán Kisteleki Hanna hagyott ki büntetőt. A hazaiak becsületére szóljon, hogy 4-1-es hátrány után sem adták fel, a vendégek pedig azért érdemelnek vállveregetést, mert a kipontozódások után is tartották az addig mutatott magabiztosabb játékot.

A meccs legszebb gólja ezzel együtt Sikter Diáé volt, aki négy találata közül az egyiket mesteri csavarással szerezte.

Az egriek összességében megérdemelten szerezték meg a bronzérmet, de az UVSE a következő bajnokságban még nagyobb meglepetést okozhat.
 
Az egriek május 12-én, a televízió által közvetített férfi bajnoki döntőn vehetik át a bronzérmeket.

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: "Úgy érzem, több volt ebben a meccsben, többet vártam tőle. Sajnos, a ziccereinket nem tudtuk kihasználni, és Gangl Edina az első meccshez hasonlóan ma is nagyon jól védett. Gratulálok az Egernek a bronzéremhez, a saját csapatomnak pedig az egész éves teljesítményéhez. Ma Sikter Diána játszott kiemelkedően, az egész szezonban pedig Kisteleki Hanna nyújtott szenzációs teljesítményt. Nagyon jó úton haladunk, bízom benne, hogy jövőre előrelépünk."

Kelemen Attila, az Eger vezetőedzője: "Az elődöntő egy kicsit csalódás volt számunkra, de a csapat megmutatta, hogy van benne tartás és nem felejtett el vízilabdázni. Ezen a két mérkőzésen sikerült bebizonyítani, hogy jobb csapat vagyunk. Lezárult egy újabb korszak, harmadikak lettünk, ami azt gondolom, reális, örülök neki. Remélem, hogy jövőre ismét harcban lehetünk a bajnoki címért." 

Gangl Edina, az Eger játékosa: "Kihoztuk a lehető legjobbat a sajnos nem a legjobból. Hála az égnek sikerült két meccs alatt megnyerni a bronzérmet. Fáradtak vagyunk, jó, hogy így alakult. Ez egy jó befejezése volt a bajnokságnak. Megkezdődik a regenerálódás az Eb-re, először egy kis aktív pihenés, majd a kemény edzések. Nagyon remélem, hogy minden jól alakul és örülhetünk az Európa-bajnokság utolsó napján."

Eredmény – női bajnokság, a 3. helyért, 2. mérkőzés:

UVSE – ZF-Eger 9-11 (1-2, 1-2, 2-2, 5-5)


UVSE:
Barna – Kisteleki H. 2, Kövesdi 1, Sikter 4 (1), Kuna, Kumi, Tóth A. 1. Csere: Ritz, Hertzka, Miló Sidló, Shead, Zhang 1, Azumah. Vezetőedző: Áts Bertalan

Eger: Gangl – Zajácz 1, Czigány, Clayton 2, Somhegyi 1, Vályi F. 3, Pengő 3. Csere: Vályi V., Parádi, Jenes, Urvári, Pócsi 1, Veréb. Vezetőedző: Kelemen Attila

Gól/emberelőny: 2/13, illetve 5/10
Ötméteresek: 1/3, illetve 0/1
Kipontozódott: Czigány (24.), Clayton (26.), Veréb (30.)
Kiállítás cserével: Somhegyi (28.)
 
A párharc végeredménye: 2-0, az Eger javára.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok