Majdnem UVSE-bravúr Dunaújvárosban

2014. április 12. 18:48

A Dunaújvárosi Főiskola 2-0-ra vezet a női elődöntő-párharcban az UVSE ellen. Szorosabb volt a második meccs.

Mihók Attila csapata hétközben 13-10-re győzött a Hajós-uszodában az alapszakaszban második helyen végző újpestiek ellen, méghozzá stabil, rutinos játékkal.

Mindenki egyetértett azonban abban, hogy nem lesz sétagalopp a második meccs, és olyannyira beigazolódott a jóslat, hogy három perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás, 8-8-at mutatott az eredményjelző. De mi történt addig?

Kisteleki Hanna szabaddobás góljával 1-0-ra vezetett az UVSE, azonban a Dunaújváros fokozatosan vette át az irányítást, biztosan tartotta előnyét: 2-1 után 3-2, majd Ziegler és Miskolczi lövésével 5-2 volt az eredmény, Kasónak fontos védései voltak ebben a szakaszban, valamint ekkor még elég pontatlanok voltak a vendéglövések.

A második negyed derekán Kumi még betalált, így csak két gól volt a differencia a nagyszünetben. Kövesdi, Sikter és a kínai Zhang vállalt ekkor sokat az UVSE-ben. Na, meg persze Kisteleki Hanna, aki azonban 7-6-os dunaújvárosi vezetésnél 5 méterest hibázott.

Mégis döntetlen állt az eredményjelzőn pár perc múlva, a negyedik negyed elején Kuna Szonja talált be akcióból. A vezetést már nem tudta átvenni a vendégcsapat, Gurisatti Gréta viszont kétszer is előnyhöz juttatta az Újvárost. Sőt, egy kontra után 2 perccel a vége előtt 10-8-ra alakult az állás. Kövesdi Vivien 10-9-re hozta fel a sárga-lilákat, és miután Horváth Brigitta kihagyta a helyzetet, 9 másodperccel a vége előtt Kisteleki kezében volt az egyenlítés.

Végül ottmaradt, a Dunaújváros izzasztó győzelmet aratott, és 2-0-ra vezet összesítésben. Nem biztos, hogy az utolsó meccs következik hétfőn.
 
Kasó Orsolya és Kisteleki Hanna a dfve.eu oldalon nyilatkoztak:
 
"Biztos vagyok benne, hogy Berciék úgy jöttek ide, hogy „most vagy soha”. Végig rettentően hajtottak, a fiatal játékosok még az utolsó negyedben is képesek voltak robbanni, ezzel próbáltak minket megfogni. Nagyon kellett, hogy nem lepődtünk meg azon, hogy az UTE lőtte a mérkőzés első gólját. Nem estünk össze az elején. Precíz és kifinomult játékot játszottunk, nem mentünk bele az ellenfelünk pörgős játékába, nehezen, vagy egyáltalán nem engedtük őket lefordulni. Kisteleki Hanna ennek ellenére is lőtt négy gólt, ám javarészt sikerült őt is semlegesíteni" - mondta a Dunaújváros kapusa.

Kisteleki Hanna véleménye:

"Rettentően csalódottak vagyunk, mert végig partiban voltunk ellenfelünket. Még meg is foghattuk volna ezt a meccset, ám sikerült valahogy, még a döntetlen állás után is felülkerekednie az Újvárosnak. Sajnos a büntetőmet nem sikerült értékesítenem, és ott volt az a pont, amivel meglódulhattunk, volna. A legvégén volt esélyünk az egyenlítésre, hiszen az utolsó percet mi támadtuk végig, de sajnos ott már nem sikerült gólt szerezni. A taktika, amit előzetesen megbeszéltünk, nagyon jól működött, sokkal jobban játszottunk, mint az előző mérkőzésen. Nincs okunk keseregni, de most persze mindenki nagyon csalódott, az jövő heti párharcra viszont ismét így kell beugranunk a vízbe. Megmutattuk, hogy van esélyünk ez ellen az erős Dunaújváros ellen, mindent meg fogunk tenni, hogy akkor mi jöjjünk ki győztesen a medencéből".

Eredmény – női elődöntő, 2. mérkőzés:

Dunaújvárosi Főiskola – UVSE 10-9 (4-2, 1-1, 2-3, 3-3)


Dunaújváros:
Kasó – Szilágyi, Menczinger 3, Gurisatti 3, Miskolczi 2 (1), Garda, Csabai 1. Csere: Ziegler 1, Horváth B., Polák. Vezetőedző: Mihók Attila

UVSE: Barna – Kisteleki H. 4, Kövesdi 1, Sikter, Kuna 1, Kumi 1, Tóth A. 1. 1Csere: Ritz, Hertzka, Nie, Zhang 1. Vezetőedző: Áts Bertalan

Gól/emberelőny: 1/6, illetve 3/7
Ötméteresek: 1/1, illetve 0/1
Kipontozódott: Kumi (19.)
 
A másik mérkőzésen: Hungerit-Szentes - ZF-Eger 9-8 



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok