Kövér-Kiss Réka: Nem feltartott kézzel utaztunk Egerbe

2014. április 10. 20:41

A szentesiek vezetőedzőjét, Tóth Lászlót és egyik legjobbját, Kövér-Kiss Rékát kérdeztük a szerdai, Egerben megnyert elődöntő után.

Kövér-Kiss Réka (Fotó: MTI/archív)

Ötméteresekkel, 12-11-re győzött a Hungerit-Szentes a bajnok ZF-Eger ellen a női elődöntő első mérkőzésén.

A vendégek vezetőedzője így értékelt másnap:

„Az elején pontatlanok voltunk támadásban, ezért elhúzott az Eger. Semmi extra nem történt egyébként, kétpercenként kaptunk egy gólt, lőni meg nem sikerült. A kapott gólok is inkább váratlan egyéni megoldások után születtek. Szerencsére később tudtunk már válaszolni, így nem mentek el nagyon, de azért kialakult egy négygólos különbség. A második negyed után aztán megfordult a helyzet, a kapusunk elkezdett jól védeni, 8-5-ről átvettük a vezetést 9-8-ra.


Sőt, labdánk volt a plusz kettőhöz is, de emberelőnyben kétkapufás, gólvonalas próbálkozásra futotta. Azt gondolom, ha az bemegy, akkor nem lett volna hosszabbítás. Az ötmétereseknél aztán szerencsénk volt, de úgy érzem, most meg is dolgoztunk a szerencséért” –
mondta Tóth László a waterpolo.hu-nak.

A meccsen ezúttal a görög Terefou kapott bizalmat a kapuban, Gundl Diána most nem játszott.

„Megmondtam a kapusoknak, hogy nálam az kezd, akinél a meccs előtt a nagyobb határozottságot érzem, most ez a görög játékosunkra volt érvényes. De ez semmit sem jelent, legközelebb lehet, hogy Gundl kap szerepet, a sorozatterelésnél benne van a változtatás lehetősége" – tette hozzá, majd a szombati második találkozóról így vélekedett:

„Azt várom a második meccstől, hogy támadásban az elején határozottabbak legyünk, picit bátrabbak, hogy ne adjunk ekkora előnyt az Egernek. Kicsit nyugodtabban kell játszanunk, de tudom, hogy nem lesz nyugis meccs, mégiscsak a bajnokról van szó. Mindent megtesz majd az Eger, hogy egyenlítsen, talán nehezebb is lesz a második találkozó, mint az első.”

A találkozón négy gólt szerzett Kövér-Kiss Réka:

„Úgy mentünk Egerbe, hogy minden lehetséges, minden megtörténhet, és nem tartjuk fel a kezünket. A meccs közepére nagyon jól összeállt a védekezésünk, úgy érzem, az Eger 7-4-nél egy kicsit megállt. Aztán emberelőnyből és akcióból is eredményesek tudtunk lenni, ami meghatározta a folytatást” – így a Szentes játékosa.

„Azt kérte az edzőnk, hogy maximálisan próbáljuk betartani a taktikát, és leginkább megúszásból ne kapjunk gólt. Ez sikerült is. Hogy mi lesz a második meccsen? Nehéz lesz, persze, de nyugodtabban kell játszanunk. Nyilván ad majd egy lökést nekünk, hogy hazai pályán játszunk. Bőven meg leszek elégedve, ha csak egyetlen góllal több lesz a nevünk mellett a végén” – mondta Kövér-Kiss Réka.



E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Szolnoki Dózsa

2023. febr. 01. 20:45

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - BVSC-Zugló

2023. febr. 11. 13:00

BENU Női Magyar Kupa: III. Kerületi TVE-UVSE 5-14 (Fotók: Kovács Anikó)
BENU Női Magyar Kupa: Eger-FTC 10-12 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok