Rutinosan szerzett előnyt a Dunaújváros a pesti „nyárban”

2014. április 09. 19:55

Kellemes atmoszférájú mérkőzésen, az első negyedben szerzett hat góljára alapozva győzött a női bajnokság első elődöntőjén a Dunaújvárosi Főiskola az UVSE otthonában.

Tényleg nyári sportág a vízilabda. A Hajós Alfréd Uszoda külső 33-as medencéjében rendezték az UVSE-Újváros elődöntőt, kellemes napsütésben, igaz, néha metsző tavaszi szél mellett. Máris jobb volt az ember kedve, főleg úgy, hogy népes szurkolósereg követte a történéseket – az UVSE „fiútábora” szép számmal képviseltette magát.

Fotók: Dobos Sándor

Nem örültek a meccs elején történteknek, ugyanis a Dunaújváros villámrajtot vett: 6-1-re hozta az első negyedet. Pedig már majdnem három perc eltelt a meccsből, amikor a kínai Zhang góljával 1-1-re álltak a felek. Azaz nem sokkal több mint 5 perc alatt 5-öt lőtt Mihók Attila együttese, és egyet sem kapott. Gurisatti Gréta brillírozott, két gólt lőtt, valamint kétszer róla állítottak ki valakit a hazaiaktól.

(Mihók Attila helyett egyébként Balogh-Zsámbok Lili meccselt a találkozón dunaújvárosi részről.)

A DVSE vezetőedzője egyébként keddi előzetesünkben elmondta, az UVSE ellen végig koncentráltan és összeszedetten kell játszani, ellenkező esetben ráfázhat bárki. Nos, ezúttal is felkapaszkodott az Áts-csapat, 7-5-nél és 8-6-nál is reménykedhettek a fővárosiak, hogy a véghajrá is szoros lesz.

Ez végül elmaradt, a harmadik negyed derekán ugyanis jó időzítés mellett szaporította góljai számát a DVSE. Miskolczi Kitti egyébként különösen elemében volt, a végére 5 gólig jutott.

A meccs döntő része egyébként jó kis vízilabdát hozott, az UVSE nem adta könnyen magát, ráadásul Kisteleki Hanna és Sikter Diána személyében a góloknak is megvolt a „felelőse”.

A Dunaújváros higgadtan, magabiztosan játszott, és így joggal szerezte meg a győzelmet, ugyanakkor az UVSE jelezte, nem egy sétagalopp alárendelt szereplője kíván lenni ebben a párosításban.

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: „Az első negyedben a lányok kicsit megijedtek, megilletődtek. Nem meglepő ez persze, hiszen Tóth Andin kívül Kisteleki Hanna az, aki játszott már pályafutása során bajnoki elődöntőt. Hogy őszinte legyek, én is tőlük érdeklődtem, milyen is ez valójában. A hidegzuhany után aztán elkezdtünk vízilabdázni, és azt mondhatom, hogy három negyeden keresztül nem is volt probléma aztán a játékunkkal. Kisteleki Hanna játékát mindenképpen kiemelném, centerből, emberelőnyből, büntetőből, átlövésből is eredményes volt, az ő góljaival jöttünk fel 7-5-re, 8-6-ra. Mellette nagy tehetségünk, Sikter Diána húzta magával a többieket, neki azért is gratulálhatok, mert csere nélkül végigjátszotta a négy negyedet. Gratulálok a Dunaújvárosnak, hiszen nagyszerűen, hatalmas önuralommal játszottak. Szeretnénk azonban idegenben is megnehezíteni a helyzetüket.”

Balogh-Zsámbok Lili, a Dunaújváros edzője: „Szeretnék gratulálni a lányoknak, egy hihetetlen kiélezett meccsen tudtunk győzedelmeskedni. Az UVSE egy kiváló csapat, a taktikájuk páratlan itt Magyarországon is, ellenük mindig kiélezett meccseket játszunk. Tudatosan készültünk, és a lányok végletekig betartották a taktikát, azt, amit kértünk tőlük, ezért tudtunk győzni. Természetesen az első negyed jól sikerült, ami hozzájárult a győzelmünkhöz. Megtettük az első lépést, de még koránt sincs vége a párharcnak. Az UVSE játékosai az utolsó pillanatokig küzdenek, fiatalok, így nem adják fel, ez biztos. Még nagyon messze van az elődöntő-sorozat vége.

Eredmény – női ob I.-es bajnokság:

UVSE – Dunaújvárosi Főiskola 10-13 (1-6, 4-1, 2-4, 3-2)


UVSE:
Barna – Ritz, Kisteleki H. 4 (1), Kövesdi 1, Sikter 4 (1), Kumi, Tóth A. Vezetőedző: Kiss A. (kapus), Hertzka, Miló Sidló, Bicskei, Kuna, Zhang 1, Azumah. Vezetőedző: Áts Bertalan

Dunaújváros: Kasó – Szilágyi, Menczinger 1, Miskolczi 5 (2), Garda, Csabai 3, Horváth B. 1. Csere: Gurisatti 2, Ziegler, Andresz, Polák 1. Vezetőedző: Balogh-Zsámboki Lili

Gól/emberelőny: 3/12, illetve 5/9
Ötméteresek: 2/2, illetve 2/2
Kipontozódott: Kumi (27.), illetve Ziegler (26.), Csabai (31.)
 
A másik elődöntőben:


ZF-Eger – Hungerit Szentesi VK 11-12 (2-1, 5-3, 1-4, 1-1 - büntetőkkel: 2-3)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok