Női ob I.: kezdődik a tánc, itt aztán bármi lehet

2014. április 08. 17:33

A négy elődöntős csapat mindegyike bizakodással tekint a szerdán kezdődő rájátszás elé, nem véletlenül. Kelemen Attila, Áts Bertalan, Mihók Attila, Tóth László gondolatai a rajt előtt.

Fotó: Kovács Anikó/MTI

A felsőházi rájátszásba jutott négy együttes szakvezetőjét kérdeztük a szerdán rajtoló elődöntőkről, de még mielőtt elolvasnánk, mit mondtak, érdemes egy kicsit az alapszakaszból eredményeket mazsolázni.

Szóval: az UVSE idegenben verte a Dunaújvárost, a Dunaújváros pontot vesztett a BVSC ellen, és kétszer kikapott az Egertől. Az Eger döntetlent játszott Szentesen, a Szentes vereséget szenvedett odahaza az UVSE-vel szemben. A Dunaújváros is nyerni tudott Szentesen, valamint az UVSE otthonában is. Az újpestiek hat góllal győzték le a bajnokot.

Igen, úgy fest, valóban kiegyenlített idén a mezőny, ez pedig nem jelent mást, minthogy mindegyik elődöntő-mérkőzés nagy küzdelmet ígér.

A szerdai program:

UVSE (2.) – Dunaújvárosi Főiskola (3.), Hajós-uszoda, 16 óra 30 perc
ZF-Eger (1.) – Hungerit-Szentes (4.), Eger, 19 óra

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: „Mindenki egészséges és harca kész a csapatunkban. Nagy veszítenivalónk nincs az elődöntők során, nem mondanám, hogy az esélytelenek nyugalmával indulunk, de nagyjából tisztán látjuk az erőviszonyokat. Természetesen mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a Dunaújváros dolgát, meg is próbáljuk legyőzni őket, hiszen minden meccsünkön a győzelem a cél, függetlenül bármitől.

Fotó: ritz.fotoalbum.hu

Felszabadult játékot várok, mint mindig, a mi csapatunk a legfiatalabb az első négy helyezett között, és talán emiatt is, eddig is jellemző volt ránk a felszabadultság. Nem a végső helyezés a fontos, a góloknak, a kivédekezett támadásoknak, egy-egy jól kidolgozott emberelőnyös szituációknak örülünk, a játék minőségét és javulását helyezzük előtérbe. Ezzel együtt sokat várok és kérek a lányoktól, akik ezt nagyon jól tudják.”

Mihók Attila, a Dunaújvárosi Főiskola vezetőedzője: „Az, hogy milyen állapotban vagyunk, az majd a mérkőzésen látszani fog. Egy nagyon kiegyensúlyozott, kiegyenlített mérkőzést várok az Újpest ellen, hiszen az ellenfelünk megmutatta, hogy nem szabad lebecsülni, sőt. Egy nagyon sajátos játékot játszanak, azt kell megakadályoznunk, hogy ez a stílus érvényesüljön a mérkőzésen. Ha sikerül a saját játékunkat erőltetni, akkor jó eséllyel vehetjük fel a harcot ellenük.
 
Akármekkora közhely is, de tényleg fejben dől majd el ez a párharc. Az lepett meg leginkább az alapszakasz során, hogy az újpestiek nyújtották volt a legkiegyenlítettebb játékot, hiszen ősszel kétszer, tavasszal egyszer kaptak ki. Viszont mi voltunk azok, akik legyőztük őket saját pályájukon. Fontos, hogy a lányok értsék azt a játékot, amit alkalmazni kell ellenük, egyszer már sikerült keresztülvinni az akaratunkat, most is ez a cél.

Kelemen Attila, a ZF-Eger vezetőedzője: „Most jön a bajnokság sava-borsa, az igazi tétmeccsek sorozata. Szeretnénk jó meccset játszani a Szentessel, méghozzá jó játékkal. Erre készültünk egész évben, és a formánkat is a rájátszásra időzítettük. Innentől kezdve kimondottan jó játékot várok el a lányoktól. A héten kaptunk egy kis segítséget, hiszen az üzbég válogatott Egerben edzőtáborozik, velük edzettünk.
 
Meglepetésnek tartom az Újpest szereplését, a Szentestől pedig egy kicsit többet vártam, igaz, szoros meccseken kaptak ki a vereségeik alkalmával. Ha valaki bajnok akar lenni, akkor mindenkit le kell győznie. Mi az alapszakasz elsőségünkkel helyzeti előnyben vagyunk, hazai pályán kezdünk, ezt a lehetőséget meg kell ragadni, nincs mese.

Tóth László, a Hungerit-Szentes vezetőedzője: „Várakozással teli a hangulat, hiszen régen játszottunk már. Van bennünk egy kellemes izgalom, bizsergés, ami elengedhetetlen a tétmeccsek előtt. nem mi vagyunk a párharc esélyesei az Eger ellen, de mindent megteszünk, hogy meglepetést szerezzük. Hazai pályán döntetlen játszottunk az egriek ellen, végig elérhető volt a győzelem is, miért ne ismétlődhetne meg ez a koreográfia egy másfajta végkimenetellel.
 
Ha a bajnokság alapszakaszának eredményeit megnézzük, világosan látszik, hogy itt már nincsenek előre lefutott meccsek. Nincsenek sérültjeink, a héten Pesten játszottunk edzőmeccseket. Ha valamit el akarunk érni, akkor nyilvánvaló, hogy egy meccset nyerni kell idegenben, ezen leszünk. Ehhez 100 százalékot kell nyújtani, ezzel tisztában is vannak a lányok.”
 
Természetesen az alsóházban is megkezdődnek a küzdelmek, a BVSC az Angyalföldi Sportiskola, a Szeged a Honvéd csapatával meccsel.

Az alsóházban:

BVSC-Zugló (5.) – ASI DSE (8.), Szőnyi út, 18 óra 30 perc
Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas (6.) – Honvéd-POLO (7.), Szeged, 19 óra



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok