BL: az egriek a pénzükért harcolnak

2014. április 08. 17:05

Már csak a fizetésük visszatartott része a tét az egrieknek a Bajnokok Ligájában.

Fotó: Kovács Anikó

Sarokba szorultak a ZF Eger játékosai: ha teljes egészében szeretnék megkapni a fizetésüket, akkor nyerniük kell szerda este Barcelonában – majd két héttel később Reccóban is. A klubvezetés ugyanis még az 5. fordulót követő edzőváltás alkalmával a játékosok számára is kemény feltételeket szabott: a második öt körben legalább hat pontot kell szerezniük ahhoz, hogy a teljes apanázsukat megkapják.

Mivel az elmúlt három körben nem sikerült részteljesítést sem elérni – a legközelebb legutóbb, a Jug Dubrovnik ellen jártak, ám a kulcsmomentumokban ismét hibáztak –, már csupán két esélyük maradt. Mi tagadás, nincsenek könnyű helyzetben, elvégre két idegenbeli összecsapáson kellene diadalmaskodniuk.

Ránézésre még a most szerdai a könnyebb kihívás, hiszen az a Barceloneta az ellenfél, amelyiknek garantált helye van a Final Six-ben az esemény rendezőjeként. Ám a spanyolok jó előre kijelentették, hogy szeretnék saját jogon kiharcolni a részvételt, és ennek jegyében egy relatív megtántorodást – oda-vissza vereség az Olympiakosztól – nem számítva valóban igen keményen odateszik magukat. Legutóbb Dubrovnikban nyertek, azaz aligha akarják alább adni az Eger ellen (tavaly december elején 11-5-re nyertek a Bitskeyben – az volt a magyar bajnokcsapat zavarba ejtő vereségei közül az első).

Izgalom egyébként már csak az A-csoportban van: a Rijeka szinte csoportelső, bár egy pont még nem árt a garantált elődöntős helyhez – igaz, ezt épp Dubrovnikban kellene megszerezniük a Varga-tesóknak. Az Adria-ligában már sikerült megtörni az átkot, és nyertek idegenben, a Jugnak viszont ezúttal élet-halál kérdés a győzelem, már egy döntetlennel is a kiesés szélére sodródna.

A későn ébredő Olympiakosznak is van még némi esélye, hiszen a továbbjutásért folyó viaskodásban érintett ellenfeleivel otthon játszik: ha a görögök nyernek a Recco ellen és a zárókörben legyőzik a Jugot, kis szerencsével még elcsíphetik a hatodik barcelonai helyet. Ugyanakkor a Recco számára létkérdés a pireuszi győzelem, hiszen a Juggal azonos pontszámmal állnak most Madaras Norbiék.

A B-csoportban voltaképpen eldőltek a lényeges kérdések, a Radnicski első, a Brescia és a Partizan is továbblépett – de ettől még aligha lesz bájos labdázgatás a két szerb csatája Belgrádban: ha a Partizan elvenné a Radnicski szüzességét, még maradna némi esélye a második helyre – ellenkező esetben a Brescia lesz a befutó, az olaszok ugyanis a nyeretlen nagyváradiakat szántják be szerda este, minden valószínűség szerint.

Bajnokok Ligája, 9. forduló

A-csoport

18.50: Jug Croatia Osiguranje Dubrovnik (horvát)–Primore Erste Banka Rijeka (horvát)
19.00: Olympiakosz Pireusz (görög)–Pro Recco (olasz)
19.15: Atletic Barceloneta (spanyol)–ZF Eger

Az állás
1. Primorje 19, 2. Recco 13, 2. Barceloneta 13, 4. Jug 13, 5. Olympiakosz 9, 6. Eger 3

B-csoport
18.00: Partizan Raiffeisen Beograd (szerb)–Radnicski Kon Tiki Kragujevac (szerb)
19.00: Spandau 04 Berlin (német)–Galatasaray Istanbul (török)
20.30: AN Brescia (olasz)–CSM DiGi Oradea (román)

Az állás
1. Radnicski 24, 2. Brescia 18, 3. Partizan 15, 4. Spandau 7, 5. Galatasaray 5, 6. Oradea 1



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok