Egyetemi bajnokság: a BGF duplái aranyat értek

2014. április 06. 21:42

A Budapesti Gazdasági Főiskola nyerte a második ízben kiírt egyetemi bajnokságot, és az ezüst és a bronz is budapesti intézményeknek jutott.

Fotó: Kovács Anikó

Tizenegy felsőoktatási intézmény küldte harcba csapatait a Kondorosi úti uszodában, a csoportmérkőzéseket rendezték szombaton, míg a vasárnap a ki-ki mérkőzéseké volt.

Az elődöntőkben az ELTE együttese gólfesztivált rendezett a pécsiekkel szemben, 17-11-gyel gyalulták le az egyetlen négy közé jutott vidéki együttest. A másik ágon a BGF jóval keményebb csatában múlta felül a Corvinust (13-11), azaz az ELTE és a BGF vívta a finálét.

A bronzmeccsen a Corvinus simán legyőzte a Pécset – majd a végjáték előtt egy női gálamérkőzés következett (Benedek Tibor játékvezetésével!). A Kelet–Nyugat találkozón az egyetemista pólósok szerepeltek „égtáj szerinti bontásban”, és a meglehetősen élvezetes mérkőzést végül a keletiek nyerték meg – kapitányuk, Merész András elsősorban azzal operált, hogy az azonos klubban játszókat (szegediek, illetve egriek) szerepeltette elsősorban egy „sorban”.

Fotó: Kovács Anikó

Eztán következett a bajnoki döntő, amelyen egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek, ám aztán a BGF duplái lassan elkezdték szétnyitni az ollót. Rumpler, Mocsári és Ernyey – utóbbi a gólkirályi címet is megszerezte – pazar távolikkal jelentkezett, a BGF összesen öt, hét méteren túlról szerzett találattal húzott el, ráadásul kapusa, Varga Viktor is kiemelkedőt nyújtott.

A díjátadón a finálét vezető Merkely Béla professzor és Faragó Tamás mellett Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere és Kiss Ádám, a MEFS elnöke nyújtotta át az érmeket a „befutó” helyen végzett együtteseknek. Mondhatni, ez volt az érdemi rész, ám a hírek szerint a pólós MEFOB legfontosabb felvonása szürkület után következett, a záróbuli keretében.

Döntő
Budapesti Gazdasági Főiskola–ELTE 16-9 (3-3, 3-1, 1-2, 8-4)
Játékvezetők:
Faragó Tamás, Merkely Béla

BGF: Varga V. – Csóka 3, Simon, Dorogi 1, Rumpler 4, Ernyey 4, Vereczkey, Mocsári 4, Rompos, Dobay P., Balogh, Sallai, Dobay G. Edző: Bálint Ákos
ELTE: Szász – Répási, Homa, Nagy S. 3, Fazekas, Major D. 1, Major A., Zelki, Fülöp, Lajtai, Szabó P. 1, Turbók, Pintér 1, Szakály, Böjtös, Imre 2, Jancsó D. 1. Edző: Szabó Attila

Elődöntők: ELTE–Pécs 17-11, BGF–Corvinus 13-11
Bronzmérkőzés: Corvinus–Pécs 14-9

Női mérkőzés: Kelet–Nyugat 13-10

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok