Szerbia-Magyarország Világliga döntő ÉLŐ

2013. június 16. 08:00

Szerbia-Magyarország Világliga döntő élőben 15:15-től!

2013. június 16.
Ennyi tellett ma - de legalább tudjuk, mennyire vagyunk a legjobbtól. Talán öt gólnál kevesebbre. Júliusig mindenesetre faraghatunk belőle.
Ettől még persze övék az arany, fél perc még, Udovicsics lefújja a meccset, a hóna alá veszi, mondván, ennyi elég volt.
Filipovics zúgat fölé egy szabaddobást, amiről a régi mondás jut az ember eszébe: nem mind arany, ami fénylik, de legalább tartalmaz szabad elektronokat...
Hárai akciózása nem jön be, de Udovicsics induló mozdulatára kontrát fújnak - Madaras azonban épp akkor adja aztán be a labdát, amikor Hárai víz alá kerül, másfél perc még.
Aztán Varga Dumi próbál lőni távolról, de nem tudja meglepni Mitrovicsot, átellenben a lefordulás után Gocsics lő gólt, nem kímélve szolnoki kapustársát... 12-7, és 2:27 még.
Bedő próbált akciózni, de nem sikerült. Udovicsics lőtte el messziről, ezt simán védte Decker. Három percünk maradt.
Szerencsénk sincs, Mitrovics lövése - fórból jött - Hosnyánszky kezéről pattant be Decker feje fölé, 11-7.
Egy kis fény... Madaras Norbi elsőrangúan ejt időnél szabaddobásból, remekül látta, hogy Mitrovics kint áll - 10-7, és 4:33 még. Idő elvben van.
Muszáj kockáztatni, Vámos hamar ellövi, védi Mitrovics, majd szereljük a szerb támadást.
Így viszont tán eldőlt... Udovicsics lopja magát lövőhelyzetbe, és Hárai keze fölött elmegy a labda, holott azt neki kéne takarnia. 10-6.
Nos, elment. Kapufát lőtt Madaras is, majd a kipattanóból Vámos is. Ez tényleg pech. Aztán Filipovics lövését védi szögletre Decker. Hat perc még.
Jó, mivel a miénk, illata.
Van egy kis utolsó esély szaga, maradjon köztünk.
Aztán kontra ellenük. Hátha... Aztán előny nekünk. Hátha... Időkérés után meglátjuk.
Szivós próbálkozik átlövéssel, de Mitrovics odaér rá.
Maradjunk annyiban, csoda kéne. Minimum varázslat.
Nyilván van olyan terv, amivel három góllal meg lehet verni a szerbeket az utolsó negyedben. Kérdés, hogy működik-e.
Nem sikerült megúszni... Filipovics most alkarból lőtte el, kettőt is talált: hálót, meg Varga Dumi arcát. Utána elnézést kér. Nem lettünk boldogabbak, 9-6, és jön az utolsó rész.
Három másodperc maradt. Semmire sem elég, a szerbek meg megindulnak, mint az orosz tankok. Udovicsics rutinosan összeakaszkodik Decker Ádámmal, akit kiállítanak. Szavics időt kér, érzi, ha három góllal mennek az utolsó negyedbe, akkor nagy bajuk nem lehet.
Vámos lövését blokkolják, majd már úgy tűnik, a szerbeké a labda, újra is indítják a támadóórát, de aztán Madaras visszaszerzi, áll a játék, most fog kiderülni, mennyi van még a támadásunkból.
Egy blokkolt szerb lövés után szerb előny, de Vámos remekül blokkol, miénk a labda, 75 másodperc még.
A szerbek elkezdték nem komolyan venni Bedőt. Úgy forgatta be Mandicsot, mit a pinty - ötös, Szivós bevarrja, 8-6, nem adjuk fel, nem, nem, nem!
Kettős hátrány kellett a Decker-varázs megtöréséhez: legalábbis érthetetlen volt, hogy a másodiknak miért kellett kimennie, Mitrovics így egyedül maradt, és két méterről bevágta, bár Attila ebbe is beleért, 8-5, és 2:20 még.
Elöl nincs sok esély, Bedőt kitolják négy méterig, a hátsó lövőknek nyolcról kell próbálkozni, Szivóst leblokkolják.
Szóval Decker a harmadik hátrányt védi. Elképesztő!
Ezért kár volt, nem volt túl jó a járatás fórban, de Vámos azért szépen ellőtte, a kapufa mentett. Hanem...
Aztán szerb fór, Filipovics elnyomja - és Decker odaér rá!!!
Varga Dumi próbált életet lehelni a támadásba, de nem tudta rendesen elvégezni a szabaddobást.
Igen jött. És Decker óriásit védett, pedig Nikics egy az egyben ott maradt!
Fórt kapunk, Szivós pedig lekopizza Varga Dumi gólját, csúnyán megeteti éles szögből Mitrovicsot, 7-5. Most nyilván jön egy szerb fór, amit ki kéne védekezni.
Hosnyánszky próbálta megjátszani Bedőt, de eltüntették, majd kontra a szerbek ellen.
Viszont szépen levédekezzük a támadásukat, a duda állítja meg őket.
Sajnos, a ráúszást nem mi nyerjük, elmegy a fór.
A szerbek is cserélik a kapusukat, Pijetlovics helyett jön Braniszlav Mitrovics, aki az elmúlt éveket nálunk töltötte, előbb a Fradiban, majd Debrecenben.
Amúgy igen korrekten vezetik, sőt, mintha most mi érezhetnénk jobban magunkat a kiállítások és kontrák erdejében bolyongva.
A második félidőre bejön Decker Attila, már melegítenek is Nagy Viktorral.
Nos, nem fogjuk igazán jól érezni magunkat - a szerbek jól védekeznek, Varga Dani lövése blokkot talál. Aztán kontra a szerbek ellen, majd még egy előny, de 6 másodperc marad, nincs lövés, bízzunk a ráúszásban.
Aztán Radzsen lovagol túl feltűnően Hárain, jön a kiállítás, majd nálunk is időkérés. Ez most nagyon kellene ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a szünetben.
Hárait betakarják keményen, kétszer is kintről kell lőni, az első blokk (Vámos), a második kapufa kívülről (Varga Dumi). Aztán blokkolunk egy szerb lövést, másfél perc még.
Csak a baj van Filipoviccsal... Hátulról érkezik, és három lóba után bevágja kilenc méterről. Így nehéz lesz... 7-4 és 3 perc a szünetig.
Egy szerb lövés vágódik ki a kapufáról - volt benne kakaó, csaknem a nézőtérig repült a labda. Átellenben ki vagyunk szorítva, Hosnányszky lövését simán védi Pijetlovics.
Ha minden kötél szakad... Varga Dumi elképesztő... Előnybe kerülünk, látszólag már nincs esély, Dumi egy méteren, előtte blokk - és onnan, nulla fokos szögből bevarrja. A zseni... 6-4
Nem kizárólag rajta múlik, de Nagy Viktor eddig nem tudott védeni egy lövést sem.
Megint a balkezes oldal fejezi be, hiába megy ki Varga Dumi Filipovics, kegyetlenül bepattintja, 6-3.
Szivós kezéből kicsúszik a labda, Hárainak így esélye sincs, majd egy kontra után indulunk, de Pijetlovics véd. A második támadásból szerelik Hárait, visszaúszás közben pedig Szivóst állítják ki, időkérés a szerbeknél.
Szerb előny, szépen megmozgatnak minket, a végén Dusan Mandicsra jön a ki figura, Hárai Pufi áll vele szemben, ő már nem ér úgy oda, Nagy Viktor még kevésbé, 5-3.
Kontra a szerbek ellen, majd Madaras próbálkozik szabaddobásból, de blokkolják.
Szivós és Filipovics úszott rá, eléggé egyszerre étkeztek, Marci kissé hevesebben - aztán megsimogatják egymást, puszi később.
Nem mondok nagy újságot: az emberelőny kihasználáson fog eldőlni ez a meccs. Jut belőle bőven mindenkinek, mindketten 4/2-vel állunk momentán.
Lelki plusznak megteszi, hogy a negyedzáró emberhátrányban parádésan pattog a védelem, lövésig sem jutnak a szerbek, még később sem - ezzel lecseng a negyed.
Mákjuk van, Nagy Viktor védi a centerezést, de Vanja Udovicsicshez pattan a labda, aki a szélről úgy lövi be, hogy a labda mindkét kapufát megcsókolja, mielőtt bemegy, 4-3.
Na, ez kellett: most hátrány itt, de Szivós leblokkolja Udovicsicset. Átellenben megint előny, de Varga Dumi pattintása túl erősre sikeredik.
Kapufát lőnek a szerbek, a visszapattanó - Nagy Viktor fejének közbeiktatásával a miénk. Aztán kapunk egy fórt - eddig terülj-terülj asztalkám van -, amiből Varga Dumi félisteneket idézően íveli be a labdát Hárainak, aki elegánsan becsuklózza, 3.3.
Azért lehet egyenlő létszámnál is gólt lőni! Hosnyánszky Norbi hétről meglengeti, aztán be a kapus feje fölé, ez fontos volt. 3-2.
Most emberelőny itt, de Madaras Norbi belelövi a blokkba a labdát. Átellenben Vanja Udovicsics beteszi a fórt a léc alá, 3-1.
Előny ott, előbb ember-, majd gól formájában - avagy Filip Filipovicsot nem szabad ennyire közel engedni - simán ellövi Hárai keze fölött, 2-1.
Kontra a szerbek ellen, majd megint egy megjátszási kísérlet, de jól érnek vissza a védők Háraira.
Keménykedéssel folytatják a szerbek - és lassan fogyni kezdenek, előbb a bekk, majd még egy ember a falban lévő embereink gyömködéséért, Madaras nem cifrázza, beveri hátulról, 1-1
Az első bomba robban a felsőben: Stefan Mitrovics engedi el szabaddobásból, Madaras Norbi nem takarta eléggé. 1-0
Madaras Norbi próbálta megjátszani Hárai Balázst, de kicsit messze esett le a labda, rázuhantak a védők.
Első siker: miénk a labda, Varga Dumi jóvoltából.
Nohát akkor - döntő, Peking óta először. Rögtön a szerbekkel. Nem lesz rossz...



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok