A Honvéd nem tudott büntetni Szegeden

2014. március 28. 19:19

Két ötméterest is elhibázott a RacioNet-Honvéd, így 7-6-ra kikapott a Diapolo-Szeged otthonában.

A harmadik hely volt a tét Szegeden, ennek megfelelően nagyon elszánt Honvéd utazott az újszegedi sátorba. Meg is volt rá az oka, már biztos elődöntős volt a forduló előtt, ráadásul novemberben 13-12-re győzte le a szegedieket a Kőér utcában.

Remekül kezdett pénteken is a Honvéd, nemcsak megszerezte a vezetést Kovács Péter révén, de aztán Kiss Csaba gólja után 3-1-re húztak el: Mátyás Zoltán, majd a japán Koji Takei volt eredményes egy megúszást követően, ráadásul Gergely István jól védett.

Csakhogy gyorsan egyenlített a Szeged a második negyed elején: Szivós Márton akciógólja után Lukas Seman emberelőnyből talált be (3-3). Az általában a faultokkal kitűnő, egyben a védekezésben jeleskedő Mátyás Zoltán aztán már második gólját szerezte meg, ezzel ismét a Honvédnál volt az előny.

Nagy Viktor két büntetőt védett (Fotó: Kovács Anikó/archív)

Kiss Csaba vállalta magára a főszerepet, messziről lőtt nagy gólt, majd Szivós centerből (!) talált Gergely kapujába, először vezetett a Szeged, 5-4-nél, 25 másodperccel a negyed vége előtt – ez volt a nagyszünetben az állás.

Meglehetősen eseménydúsra és változatosra sikeredett a harmadik negyed első része: az első fórt a Honvéd kihagyta, majd Gergelynek hála maradt a mínusz egy, Szivós lövését védte bravúrral a vendégek kapusa. Kettős emberelőnyt védekezett ki ezután a Honvéd, Kiss Csaba lövése lejött a blokkról. Ahogy az lenni szokott, az ellentámadásnál Kisst kiküldték, időt is kért Vad Lajos. Fülöp Bence vállalta magára a lövést, de kimaradt, és a következő vendégakciónál is bosszankodhatott a center: húzása hiába nyert utat a kapuba, 2 métert fújtak a játékvezetők.

Decker Ádám remek labdaszerzése után megúszott Kunac, máris 6-4 volt a Szegednek, ráadásul Mátyást cserével végleg kiállították. Steinmetz Barnabás a sokadik Honvéd-előnyt kihasználta (6-5), szoros maradt tehát a végére is a meccs.

A 22. percben kipontozódott Kiss Gergely, ritkán esik ez meg a háromszoros olimpiai bajnokkal. Két Nagy Viktor-védéssel zárult a harmadik negyed.

Koji Takei kapufájával indult a záró játékrész, a következő Honvéd-akció viszont már eredményes volt, Illés húzással egyenlített (6-6). Nem sokáig örülhetett a vendégcsapat, mert Tóth Márton emberelőnyből ismét vezetést szerzett a Szegednek.

Fülöp Bence igen bátran próbálkozott ebben a negyedben is, de vagy Nagy Viktor vagy a kapufa szólt közbe. Ezzel együtt teljesen nyílt volt a meccs.

Kunac szabálytalankodott 5 méterest érően 2 perc 3 másodperccel a vége előtt, azonban Nagy Viktor kivédte Takei büntetőjét! Sorsdöntő volt ez, hiszen nem sokkal később Szivós lövését Gergely megcsípte, majd Takei szabaddobásból próbálkozott, sikertelenül, Szivós blokkja volt a „bűnös”. Maradt a Honvédnál a labda, de Illés Sándor mellédurrantott.

A slusszpoén azonban még hátravolt: Illéssel szemben Kunac szabálytalankodott az utolsó pillanatban, lényegében a meccset befejező dudaszó előtt, 5 méteres a Honvédnak. Szőke Szabolcs vállalta magára a feladatot, de Nagy Viktor ezt a büntetőt is megfogta, lényegében megnyerte a meccset a Szegednek. Talán, ha Kiss Gergely még a medencében van, a büntetők is jobban mentek volna - de ez csak találgatás.

Nyert a Szeged, ezzel lényegében megszerezte a harmadik helyet.
 
Nagy Viktor videónyilatkozata a szegediek Facebook-oldalán.

Eredmény – férfi ob I.-es bajnokság, 24. forduló:

Diapolo-Szeged - RacioNet-Honvéd 7-6 (1-3, 4-1, 1-1, 1-1)


Szeged:
Nagy V. – Decker Á., Kiss Cs. 2, Juhász, Kunac 1, Seman 1, Tóth M. 1. Csere: Szivós 2, dr. Molnár, Jansik Sz. Vezetőedző: Vincze Balázs

Honvéd: Gergely – Kovács P. 1, Mátyás 2, Szőke, dr. Kiss, Takei 1, Fülöp. Csere: Illés 1, Simon, Tóth B., Boros, dr. Steinmetz B. 1. Vezetőedző: Vad Lajos

Gól/emberelőny:
 2/10, illetve 4/11
Ötméteresek: - illetve 0/2
Kipontozódott: Decker (27.), Kunac (30.), illetve Kiss G. (22.)
Cserével: Mátyás (21.)



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok