Egyesült Államok-Magyarország ÉLŐ

2013. június 15. 08:00

Egyesült Államok-Magyarország 15:15-től élőben

2013. június 15.
Most meg a nyilatkozatok, üstöllést.
Eltámadgatjuk az időt, 15-nél kerül hozzájuk a labda, a vége egy kapufa - alapvetően sima meccs volt. Holnap jön Szerbia, ugyanígy 15.15-től.
Szépségtapasz gyanánt amerikai előny, Hutten belövi, 6-8, és 40 másodperc maradt.
Végigjátsszuk az időt, Madarast blokkolják, de már nincs kraft az amikban sem. Nagy véd egy lövést, marad náluk a labda.
Benedek Tibor időt kér, másfél perc még, mellettem a szerbek elindulnak haza. Ezek szerint már nem várnak fordulatot. Mi tagadás, mi sem.
Egy lövésünk fölészáll, majd egy blokkolt amerikai labda után még jöhetnének, ám az argentin bíró most már \"érvényesíti\" az előbbi kontrát.
Jól jár az amerikaiaknál a labda, de a mi embereink is a helyükön - a végén a lövés nyomán a labda megáll a vizen, mi érünk oda előbb, nincs gól!
Egy kapufás lövés, majd ledudált támadás, a másik oldalon aztán erős ellentmondás, az argentin kontrát fúj, a román kiállítást - végül ő nyer, jöhetnek az amerikaiak, 3 perc még.
Hát, ezt nem kombináltuk össze túl jól... Lövés nélkül megy el a fór, aztán a túloldalon egy vízalatti balettért kiküldik Hárait, aki pofonfélével búcsúzik, cserével kiáll. Nagy Viktor óriásit véd hátrányban viszont, fontosabb volt, mint az előző fór belövése.
Türelmesen támadunk, szépen húzzuk szét őket, a bejátszás tökéletes, emberelőnyt szállít Bedő Krisztián, jöhet az időkérés. Ügydöntő, ha bemegy ez a fór.
Egy percet lefaragtunk az időből, a végén Szivós lövését védi Stevens, most náluk a labda. Aztán Vámos Marci blokkol remekül, 5:30 még.
Hosnyánszky remek blokkjával zárul az amerikai támadás. Átellenben már az időre is figyelünk, Szivós lövését szögletre nyomja a kapus.
Ugyanezt próbáltuk, mint amiből előbb ötös lett, de most elnyomták Bedő Krisztiánt.
Kedden ilyenkor még csak visszafelé kapaszkodtunk a jenkik ellen, ők vezettek eggyel. Most három ide. Tényleg más meccs.
Aztán egy gyors amerikai emberelőny hangulatjavító intézkedés végett Alexandrescutól, ám Rosenthal közeli lövésére szédületesen kapja oda a kezét Nagy Viktor, marad a közte három az utolsó negyedre.
Hosnyánszkynak tán lőnie kellett volna, de Norbi inkább Bedő megjátszását választotta, ám centerünket elnyomják.
Ez kellett már, Nagy Viktor tud odaérni egy távolira. Az előző gólok a bal kezéhez mentek, de most ballal szögletre tudta tolni. Utána szereljük a centert, egy perc még.
Aztán Hárai kezd akciózásba, öt méterről indul, végül eljut háromig, közben a védő már mögötte van... Az argentin nem fújja be az ötöst, a túloldalról váradi barátunk igen. Hosnyánszky labdájához nem tud hozzászólni Stevens, 5-8.
Gyors amerikai előny, és Buckner hátulról belövi - Viktor mintha most kevésbé érezné őket: 5-7, és 2:15 még.
Az amerikaiak időt is kérnek, magukhoz kell térni a sokkból... De ez tényleg valami egészen bődületes gól volt.
Kezdenek normalizálódni a viszonyok... Kontra az amerikaiak ellen (Nagyvárad felől...), aztán miközben két emberünk is betör a center mellé, Varga Dumi másfél lóba után valami egészen bődületes gólt lő tíz méterről. 4-7.
Bedőt nem vették komolyan... Csakhogy gyönyörűen belépett a védője elé, Szivós be tudta adni neki, letarolták, egy ötösért cserébe. Varga Dani lövésébe beleért Stevens, de azért bement: 4-6.
Bedőt most betakarták annyira, hogy ne legyen esély támadásépítésre. Aztán őt viszik be centerbe, és ki is kell mennie, Bowen pedig meglövi a felsőt, túlzottan feljöttek, sajnos. 4-5.
Aztán ellenünk is. Átellenben most mi húzódunk be túlzottan, és De Traine bepattintja hat méterről, 3-5, és 4:51 még.
Most amerikai fór, de a blokk megint a helyén, labda ugyan náluk, de Alexandrescu most befúj ellenük is egy kontrát.
Leöljük az amerikai támadást, majd Hárai szállít előnyt, de kicsit túlkombináljuk a falmegjátszást, és Gór-Nagy hőzásába beleér a blokk.
Mihez tartás végett.. Hárai dob szédületes gólt centerből, miután megbirkózik a védőjével. Na, ez a vízilabda. 2-5.
Úgy egyébként 6-2 a kiállítások aránya. A kontrákat jobb nem számolni. A \"Legyen szoros a meccs\" direktíva nagyon működik.
Ahhoz képest, hogy mennyire jó a védekezés, bántóan kicsi a félidei különbség. Igaz, támadásban nem egyszerű a helyzet: csak a második negyedben négyszer fújtak kontrát ellenünk. Ha egy csapatnak nyolc-kilenc támadása van egy félidőben, az azért elég sok.
A változatosság kedvéért újabb kontra ellenünk. Vízilabdázni is lehet majd?
Ezért viszont jár... Wigo pattintása átszáll Nagy Viktor keze fölött, pedig ha megvan a labda, Varga Dumi kétméteres fórral megy egyedül... Így 2-4.
Nem tudunk rendesen felállni támadásban, egy rossz passzal zárul a próbálkozás.
Buckner úgy gondolta, Hárai elég fáradt ahhoz, hogy bemenjen vele centerbe. Ehhez képest Pufi simán elveszi előle a labdát.
Dudával végetérő amerikai támadás, majd kontra Hárai ellen...
Hárai próbálja elakciózni a labdát, de kevés sikerrel, nem maradt ereje a befejezésre.
Egy távoli lövésünkből szöglet, majd kontra ellenünk, utána amerikai fór, egyértelműen felhozó jelleggel. Nem jönnek feljebb, Bátori labdát szerez ugyanis.
Itt az első amerikai gól, Bowen szerzi, emberelőnyből. Most nem voltunk annyira vibrálók, így ki tudta lőni a hosszú felsőt, 1-4.
A román játékvezető, Alexandrescu közben Nagyváradon felszedett magyartudását kamatoztatja, mondván, ne reklamáljunk ötméterest, mert Hárai nem volt befordulva.
Újabb amerikai előny fullad bele a védkeezésünkbe, a végén fölémegy a labda. Átellenben Hárai harcol ki előnyt, a járatás pazar, a végén Vámos Marci mattot ad, 0-4, és 5 perc még a szünetig.
Az amerikai védelmi elképzelések a center betakarását részesítik előnyben, a balkezes oldalán behúzódnak a magyar lövöről. Impozáns elképzelés, leszámtíva, hogy előbb Hosnyánszky, most meg Szivós lőtt irdaltan nagy gólt. 0-3.
Kontra Bedő ellen, majd Bowen Madarassal a nyakán próbálkozik közelről, de Nagyhoz tapad a labda.
Dudánál jött az amerikai lövés, blokkon megpattanva, Nagy Viktor óriási nyújtózással ért oda.
A védekezésünk impozáns eddig: háromból három amerikai előnyt védekeztünk ki. Kicsit több aktivitás kellene elöl.
Ennyi mák jár: az amerikai center kapufára lőtt, aztán egy kényszerlövés nálunk, plusz egy náluk és duda, vége az első negyednek.
Brutális, amit az újabb emberhátrányban bemutatott a védelem. Levegőt sem kaptak az amerikaiak, a végén csakis az jöhetett, ami: Szivós lehalászta a labdát.
Kontra az amerikaiak ellen, majd egy felállt támadás végén Hosnyánszkyra nem mennek ki komolyan - ez súlyos tévedés: reped a hosszú felső, 0-2.
Na végre... Egy szép centerszerelés után megindulunk, Varga Dumi egy tempóval elsüllyeszti Stevenst a keresztlabda után, aztán lövi el, az amcsi kapus még visszakapaszkodik valahogy, de bentről szedi ki: 1-0, és 2:30 még.
Újabb amerikai előny, Varga Dumi egészen szédületeset blokkol, majd Nagy Viiktor ér oda a rövidre. Aztán Hárai ellen kontra, tényleg kicsit kapaszkodott.
Egy-egy kósza lövés száll el, majd egy lefordulás-jellegű támadás végén Szivós próbálkozik kapáslövéssel, de beleblokkolnak.
Emitt az első amerikai előny, Wigo lövését könnyedén halássza le Nagy Viktor, Az ifjú amerikai egy \"Shit\"-tel a fogai között fordul vissza. Kimoderáltuk a magyar jelentését.
Egy gond nélkül leszerelt amerikai támadás után Varga Dumi kerül helyzetféleségbe, de lövését védi a kapus.
Varga Dumi lövése kapufa, visszapattan a labda hozzánk, aztán emberelőny, amit elbaltázunk.
Az első amerikai támadást hatástalanítjuk, szépen szereljük a centert. Aztán Szívós lövését tolja szögletre a kapus.
És akkor nekikezdünk!
Szerbia már döntős, miután 8-6-re nyert Montenegró ellen. A Nagy Dél-Szláv Trancsírozás végig kiegyenlített volt, de miután a szerbek egy akciógóllal elmentek 6-4-re, a montenegróiak már csak üldözni tudták őket. Igaz, 7-6-nál még volt egy emberelőnyük, de ez kimaradt egy perccel a befejezés előtt, a nyolcadik gól egyébként a duda pillanatában esett.
Most jön Szerbia és Montenegró elődöntője - igazi csemege!
Most kezdődik az igazi torna... Az alsóházi meccseken az oroszok elintézték a harmadik negyedben egy 0-6-os összezuhanást produkáló japánokat (13-7), míg Kína 12-7-tel gyalulta le a brazilokat.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok