Eger-Jug: ezért kár volt, már megint

2014. március 26. 19:13

A magyar bajnok megnyerhette volna a Jug Dubrovnik elleni mérkőzést, de nem tette. 35 kiállítás tarkította az összecsapást.

Fotó: Kovács Anikó/archív

Sokadik „csakazértis” meccse volt a Jug elleni BL-találkozó az Egernek, egyébiránt az utolsó hazai ebben a sorozatban. Kovács Gábor lövését védte a vendégkapus az első akciónál, a következő egri támadásnál viszont már megkaptuk a fórt: nem sikerült azonban megzörgetni a hálót, Bijac kapus résen volt Graham próbálkozásánál. A horvát előny is kimaradt, majd Bundschuch ejtett kapufára. A túloldalon pedig 5 méterest érően szabálytalankodott, a büntetőt Miho Boskovic lőtte be (0-1), mindez a 3. perc végén történt.

Pontatlan volt az Eger a támadásoknál, ráadásul Nikola Janovic a következő előny utolsó másodpercénél besuvasztotta a labdát Bisztritsányi kapujába (0-2), Bisztrónak egyébként előtte volt egy szép védése. Biros nagyon korán ellőtte a következő emberelőnyt, kapufa lett a vége.

Kimaradt a harmadik egri előny is (a két játékvezető egyébként szétfújta az első negyedet), Varga Zsolt messziről próbálkozott 1:40-nel a vége előtt, nem tudott betalálni sehogy sem a magyar bajnok. Az volt a szerencséje, hogy a horvát válogatottakkal teletűzdelt Jug nem húzott el nagyon már az első etapban.

A Jugnak egyébként igen fontos volt a meccs, hiszen 10 pontjukkal a szintén 10 pontos Recco mögött álltak a tabellán, így még esélyesek a Final Sixbe kerülésre. (Mellesleg az Adria Ligában a Primorje Rijeka 13-6-ra verte idegenben őket, ennyit az erőviszonyokról.)

Szépen indult a második negyed, Varga Zsolt nagyon megküzdött centerben a labdáért, aztán bekotorta a kapus mellett a hálóba (1-2), majd egy remek blokk után kivédekezte az Eger a Jug emberelőnyét. Sőt, Bundschuch Erik 10 méterről lőtt extra nagy gólt, pedig Graham kettővel előtti passza pocsékra sikeredett. Egyenlített az Eger! 5:35-nél támadhattunk a vezetésért, Dabrowski Norbert időt is kért az emberelőnyös akció során: Bátori végül Bijacba lőtt.

Boskovic persze nem hibázott (2-3), és bosszantó volt az is, hogy ezt követően kettős emberelőnyben lőtt a vízre Bátori, nagy butaság volt. A következő fór már mesteri volt: a végletekig kijátszotta az Eger, középen Biros emelkedett és nem tévesztett célt, 3-3.

Gyakorlatilag nem volt olyan támadás, ahol ne lett volna kiállítás, Boskovic másfél perccel a nagyszünet előtt lőtt be egyet (3-4), majd egy rossz egri passz után jött egy kontra, Benic találatával kettővel elment a Dubrovnik a nagyszünetre. Figyelem: félidőben 20 kiállításnál jártunk.

Bedő Krisztiáné volt az első gól szerzője a kapufánál (4-5), Vargáé meg a következő, 5-5-re egyenlített az Eger, ismét jól kezdődött tehát a negyed. A negyed felénél bravúrosan küldte a kapura Bedő a labdát, megérdemelte volna a gólt, de a kapufa megmentette a Jugot. Boskovic negyedik gólja ismét horvát vezetést eredményezett, majd egy emberfórt értékesítettek (azért ott volt egy két méter…), megint kettő volt, oda (5-7).

A harmadik negyed utolsó percében 5 a 4 ellen támadhatott az Eger, de bosszantóan könnyen eladta a labdát a magyar csapat, majd az utolsó akcióban Kovács lőtt fölé.

A negyedik negyed is egri góllal indult, méghozzá milyennel! Graham a világ végéről szabaddobásból volt eredményes (6-7). Janovic a kapufáról vélhetően a gólvonal mögé lőtt, de a játékvezetők nem ítéltek gólt. Nem úgy a túloldalon, Graham belőtte a második találatát is, ismét egyenlített az Eger, 7-7.

A meccs helyzetét aztán Bedő hagyta ki, előnyben teljesen tisztán a kapufára lőtt, nagy kár volt érte. Mint ahogyan az is, hogy a játékvezetők teljesen elveszítették a kontrollt a meccs felett. Sutalo lőtt emberelőnyben gólt (7-8), a jól védő Bisztritsányi erre nem ért oda.

Remek Biros-meglátás után Bedő egyenlített megúszás után, 8-8 (2 perc volt hátra), a korábbi BL-találkozókhoz képest remekelt az Eger. Biros aztán nem tudta tartani Dobudot, aki ismét a horvátoknak szerzett vezetést centerből.

1:05-tel a vége előtt emberelőnybe került az Eger, Dabrowski Norbert időt kért ebben a helyzetben. Biros azonban elrontotta, a passz túl alacsony volt, Janovic pedig lehúzta a labdát. Jöhetett a Jug, és megkapták a kiállítást is, Markovic már kényelmesen lőtt a kapuba, 8-10…

Ez volt az egriek 100. bekapott gólja az idei sorozatban. A magyar bajnok kis odafigyeléssel ezt a meccset megnyerhette volna, de legalább egy pontot elcsíphetett volna.
 
Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője a Sport TV-nek: „Amit kértem, azt a fiúk maradéktalanul megtették. A végjátékban egy kicsivel többet hibáztunk. Ilyen mérkőzésekre van szükségünk. Ha a szívemre teszem a kezem, akkor nem tudom megmondani, mikor játszottunk úgy, hogy a végén szoros volt az eredmény Azok kell dolgozni, hogy ezeket a meccseket máskor a magunk javára fordítsuk. Azt gondolom, a túloldalon is megzavarta a rutinos játékosokat a játékvezetés, de úgy éreztem, uralni tudtuk a káoszt. A végjátékban azt a fórt be kellett volna lőni. Ami fontos volt, hogy megmaradjon a hitünk és az akaratunk, ez most megtörtént. A hibák elfértek. Harcoltunk az utolsó leheletünkig, és ez a legnagyobb előrelépés."

Biros Péter, az Eger játékosa a Sport TV-nek: "Minden meccsen küzdünk, mint jégen a disznó, a harcolással most sem volt gond. A végeredmény persze nem igazolja vissza a munkánkat. Vannak biztató jelek, de ha felnézünk az eredményjelzőre, akkor nem az van ott, amit szeretnénk. Felemás érzéseim vannak, az egyik szemem sír, a másik nevet. Jó úton járunk, de olyan hosszú ideje nem dolgozunk még Norbival. Ez még karcsú, be kell gyakorolni azt, amit ő szeretne, hiszen sok mindent meg akar változtatni, de nincs időnk. Nagy falatok még ezek a meccsek, de jövőre más lehet, hiszen akkor egyenlő feltételekkel indulunk."


Eredmény – Bajnokok Ligája, 8. forduló:

ZF-Eger – Jug Dubrovnik 8-10 (0-2, 3-3, 2-2, 3-3)
Játékvezetők:
Koryzna (lengyel), Boudramis (görög)

Eger: Bisztritsányi – Bátori, Graham 2, Kovács Gábor, Bedő 2, Biros 1, Bundschuch 1. Csere: Sántavy, Varga II Zs. 2, Lőrincz, Salamon, Zalánki. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Jug: Bijac – Boskovic 4 (1), N. Janovic 1, Markovic 1, Viskovic, Dobud 1, Macan. Csere: Sutalo 1, Benic 1, Buslje 1, Vranjes, Vezetőedző: Miho Bobic

Ötméteresek: -, illetve 1/1
Kipontozódott: Sántavy (18.), Varga (23.), Bundschuch (27.), illetve Macan (26.), Viskovic (27.)
Cserével végleg: Buslje (23.)
 
További eredmények:
 
Primorje EB Rijeka (horvát) - Olympiacos Piraeus (görög) 10-8 (4-4, 2-2, 2-0, 2-2)
Pro Recco (olasz) - C.N. Atletic-Barceloneta (spanyol) 11-6 (3-1, 3-2, 2-1, 3-2)
 
A csoport állása:
 
1. Primorje EB Rijeka 8 - 19 pont
2. Pro Recco 8 - 13 pont
3. C.N. Atletic-Barceloneta 8 - 13 pont
4. Jug CO Dubrovnik 8 - 13 pont
5. Olympiacos Piraeus 8 - 9 pont
6. ZF-Eger 8 - 3 pont
 
A másik csoportban:
 
VK Radnicki Kon Tiki Kragujevac (szerb) - Wasserfreunde Spandau Berlin (német) 16-10 (4-3, 4-1, 3-4, 5-2)
CSM Digi Oradea (román) - Partizan Raiffeisen Belgrade (szerb) 7-9 (1-5, 2-2, 4-1, 1-1)
Galatasaray Istanbul (török) - AN Brescia (olasz) 5-10 (0-3, 3-3, 1-3, 1-1)
 
A csoport állása:
 
1. VK Radnicki Kon Tiki Kragujevac 8 - 24 pont
2. AN Brescia 8 - 18 pont
3. Partizan Raiffeisen Belgrade 8 - 15 pont
4. Wasserfreunde Spandau Berlin 8 - 7 pont
5. Galatasaray Istanbul 8 - 5 pont
6. CSM Digi Oradea 8 - 1 pont



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok