Így szépül a BVSC uszodája

2014. március 24. 21:16

A Laky Károly Uszoda folyamatosan újul meg, az eddig megvalósított fejlesztéseket mutatták meg a zuglói létesítményben hétfőn délután.

A Magyar Vízilabda Szövetség által benyújtott, a zuglói önkormányzat és a magyar állam által támogatott TAO-pályázatból újul meg a XIV. kerületi uszoda, rá is fért már. Több szakaszban valósul meg a rekonstrukció, mintegy 800 millió forintból.

Ismét egy olyan fejlesztésről van szó, amelynek során a vízilabda pályázott a TAO-összegekre, és a kezdeményezés segítségével más sportágak helyzete is javul, nagyságrendekkel. Papcsák Ferenc (Zugló polgármestere) és Szatmáry Kristóf (a BVSC elnöke is) országgyűlési képviselők elmondták, 8000 gyerek úszásoktatásáért felelős a Szőnyi úti uszoda, nem mindegy, hogy ők milyen körülmények között sportolnak.

A beruházás tavaly év végén indult, idén januárra kicserélték a nyílászárókat, lefestették a külső fél tartószerkezetet, a hőszigetelés is megoldódott. Új információs pult és pénztár létesült, és a sportbolt is megújult.

Fotó: MTI

Az év elején elkezdődött a fűtési rendszer modernizációja, néhány hét múlva már az új kazánok „szolgálnak”. Az uszodatér felújítása is megkezdődött: a vizesblokkok („vandálbiztos” csapok és zuhanyfejek álltak „hadrendbe”), az öltözők már újak, a világítás energiatakarékos lett és a beléptető-rendszer is 21. századi, chipes.

Elkezdődött a vízgépészeti felújítás is, kicserélik majd a medence burkolatát is, a külső strand csak így tud megnyílni május elején. Június 22-én 8 hétre leáll az uszoda a vízgépészeti és légtechnikai berendezések cseréje miatt, a strand akkor is működik majd. Hamarosan elkezdődik a külső 25 méteres medence és tanmedence felújítása is, és be is fedik azokat. 2014 őszére a jelenleginél 40 százalékkal nagyobb vízfelület áll majd rendelkezésre. Az energia-megtakarítás anyagilag is jelentős lesz: évente 30 millió forintot spórol majd a BVSC.

Egyébként hamarosan a labdarúgó szövetség 220 millió forintos támogatása mellett két 20-szor 40 méteres és egy 40-szer 60 méteres műfüves pálya is épül, térkövezéssel, világítással, valamint megújul a labdarúgó-öltöző, a játékos-kijáró, a lelátó és konténeröltözők létesülnek.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok