Nagy Viktor rendhagyó tesiórát tartott

2014. március 14. 15:17

A Boomerang televíziós gyerekcsatorna kezdeményezése mellé állt a szegediek világbajnoka.

Fotó: Turner

Nem mindennapi testnevelés órát vezénylet le Nagy Viktor, a magyar vízilabda válogatott világbajnok kapusa a makói Kálvin Téri Református Általános Iskola 2/mosztályos tanulóinak, a Boomerang csatorna tavalyi, "Sportcsemegézz!" elnevezésű pályázata első helyezettjeinek.

A testnevelés óra a győztesekneknek járó díj része volt, a verseny témája ugyanis Boomerang gyermekcsatornán nagy sikerrel vetített LazyTown című sorozat, amely világszerte aktív és vidám életmódra ösztönzi a legkisebbeket és családjaikat.

Fotó: Turner

A népszerű vízilabdázó, aki maga is kulcsfontosságúnak tartja a korai egészséges és aktív életmódra nevelést, négyéves kisfiával, az örökmozgó Samuval érkezett a testnevelés órára, aki maga is óriási LazyTown-rajongó – árulta el édesapja.

Samu és világbajnok apukája tökéletes összhangban vezényelték a tévéből is ismert speciális bemelegítést, a "hőstréninget" a gyerekeknek, ezt követően Viktor játékos feladatokkal, fogócskával, sorversennyel és baráti hangulatú beszélgetéssel igyekezett emlékezetessé tenni a nyeremény-tornaórát a makói nebulók számára.

Fotó: Turner

Szemmel láthatóan remekül feltalálja magát a pedagógus szerepében, a gyerekek egyenesen rajongtak az engedékenynek és játékosnak bizonyuló alkalmi tanárért:

„Mint kétgyermekes családapa, nekem is nagyon fontos a gyermekeim egészsége, hogy a mozgás szeretetére és egészséges táplálkozásra neveljem őket. Mint sportoló is szeretnék jó példával elöljárni a gyerekek előtt; a közelmúltban indítottuk el Modern Sport Akadémiát, ahol célunk, hogy lehetőséget teremtsünk a tehetséges gyerekeknek összehangolni az élsportot a tanulással, illetve minél szélesebb körben megismertessük a gyerekekkel a mozgás, az úszás, a vízilabda adta örömöket. A LazyTown kezdeményezése azért szimpatikus, mert játékossággal és humorral a mozgás és az egészséges ételek szeretetére nevel.”

Fotó: Turner

A Boomerang csatorna március 15-16-án, szombaton és vasárnap reggel 8.20-tól két napos LazyTown maratoni vetítéssel jelentkezik, amelyben a gyerekek nemcsak Sportakusz, a szuperhős, örökké vidám segítője, Stephanie és a többi LazyTown-lakos legizgalmasabb kalandjait követhetik nyomon egész nap, de a fotelből felpattanva együtt tornázhatnak, énekelhetnek és táncolhatnak kedvenceikkel, ha úgy tartja kedvük.

A Boomerang csatorna egyúttal útnak indította reggeli tornáját a legkedveltebb, gyerekeknek szóló rádióban, a Picúr rádióban; a "Szuperhős tréning Sportakusszal" minden hétköznap fél nyolctól, fél kilenctől és fél tíztől hallható.



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok