Magyarország–Brazília ÉLŐ

2013. június 14. 09:08

Magyarország–Brazília 11:45-től élőben!

2013. június 14.
Nyilatkozatok hamarosan!
Minden jó, ha gól a vége: ismét jó a járatás, Varga Dumi bevarrja, a lécről megy be a labda, 8-4 a vége, holnap jöhetnek ismét az amerikaiak.
A végén egy kontra a brazilok ellen, plusz emberelőny. Marad rá 15 másodpercünk az időkérés után.
Aztán jön egy brazil előny - a semmiből, a semmiért -, a végén fölémegy a lövés, Nagy Viktor állítólag beleért. Vagy a felső kapufa.
Egy tízméteres zsenge hal egy Nagy Viktor kezén, majd Bátori marad ott a balkezes oldalán, ám ebből is felső kapufa lesz. Nem mintha hiányozna a végelszámolásnál.
Most már próbálnak valamit, de azonnal beleszaladnak egy kontrafaultba. A túloldalon kissé elkönnyelműsködjük a támadást,két perc maradt.
A brazil center már nem jön vissza, úgyhogy öten támadunk. A végén Vámos Marci bombázza rá, de a lécről felpattan a labda, és a brazilokhoz kerül. Ennek örömére időt kérnek, három perc van még.
Sok lúd Bedőt győz, mire befordult volna centerünk, odaértek rá sajnos. Emitt blokkoljuk a brazil lövést, 3:25 még.
A centerbejátszás rossz nálunk, aztán Franco nyolcról próbálkozik, Nagy Viktor lenyeli.
Adzics kompenzált, a brazil épp elakciózza a labdát, amikor kiküldi róla Gór-Nagyot. Kicsit elszámoljuk a védekezést, és Inserra közelről belövi, 7-4.
Be köll annak menni... Azért a negyedik bejátszás a falba csak jó, Gór-Nagy Miki beteszi Vámos Marci passzát, 7-3 és 5:45 még.
A montenegrói bíró az innenső oldalról fújja be a fórt Hárainak, Csirics valamiért nem szereti...
Blokkolunk egy brazil lövést, majd a kontra végén Bátori szélről ellövi, véd a kapus, tombol a kispad. Kis öröm is öröm.
Hárai szépen beforgatja a bekkeket, elengedi a labdát, Csirics, a szerb bíró elengedi. Azt mondja, nem is akart tovább menni. Kérdés, tudott-e.
Szerintem a labdatartási arány olyan, mint a brazilokkal fociznánk: 70-30 százalék. Kár, hogy a hetvenben alig történik valami, a harmincból meg eddig hat gólt hoztunk ki.
Jöhetnek harmadszor is, majd negyedszer... A lelátón halálhörgések... Többeket megöl az unalom... Eredmény persze zéró... Vége a negyednek, mellesleg.
Egy tovazúgó brazil lövés, majd kontre Bedő ellen, aztán előny, mert Krisztián rányúlt a brazil fejére. Szépen szétmozogjuk az adogatásukat, de a lécről hozzájuk pattan vissza a labda.
De miért nem lehetett eddig így? Szépen körbejárt a labda, aztán Varga Dumi egy lóba, majd egy kis kitartás után egy egészen elképesztő mozdulattal betette a hosszú felsőbe. Na ja, azzal a kézzel! 6-3 és 2:07 még.
És szól a duda... Jöhetünk. Bejátszás Hárainak, emberelőny... Időszerű időkérés. Az elsőt belőttük, aztán öt kimaradt.
Nagy Viktor védése okán újabb dupla brazil akció, eseménytelenül, majd Hárait próbáljuk meg megjátszani, de nem fújnak neki.
És egy újabb brazil támadás, aminek a duda vet véget... Aztán emberelőny nekünk, Varga Dumi ütemtelenül ellövi, de beleblokkolnak. Akkor szenvedjünk tovább...
Kicsit grundjelleget ölt a meccs. Aztán van egy helyzetünk, de Madaras Norbi lövése a lécről a gólvonal elé pattan sajnos.
Ismét fórral nyitjuk a negyedet, de nem derül ki, mi lenne, ha rálőnénk, mert Varga Dani passzát leszedi egy védő. Aztán kontra a brazil center ellen.
Hátul semmi gond, kicsit hatékonyabban kellen tenni a dolgunkat elöl, bár nehéz, mert semmi lüktetése nincs a meccsnek, a brazllok végigjátsszák a 30 másodperceket, nem kockáztatnak, mi pedig eddig nem tudtunk normálisan felpörögni.
Na, azért elég zsenánt lett volna, ha háromból hármat belőnek... Nagy Viktor véd, még egy röpke támadásra jut idő, Varga Dénes szabaddobásból csavar, de kimegy a blokkról, marad a közte kettő nagyszünetre.
Az ötvennyolcadik brazil támadásnál aztán lankad annyira a figyelem, hogy összehoznak egy bejátszást, Bátorit kiküldik. Időkérés, meg kell becsülni a ritka pillanatokat.
Kontra ellenünk... Nagy Viktornak azért kell nagyot védenie, mert az enervált lövés megpattant a blokkról. Utána Dumi lopja magát helyzetbe, de fölélövi... Na de Varga úr, azzal a kézzel?!
Öööö... A visszapattanó miatt ismét két támadásuk volt a braziloknak... És megint nem rágtuk le körmünket.
Nem tudom, okozok-e meglepetést, de újabb brazil támadás halt el a semmiben. Nálunk Bedő próbálkozott centerezéssel, de elnyomták.
Most Gór-Nagy Miki fejezné be a hat az ötöt, de véd a kapus. Másodjára már nincs esélye. Mivel a többiekkel egyetemben Hárait kergeti a víz alatt, csakhogy Pufi időközben, nagyjából négy védővel a nyakában, kitette a labdát Mikinek, neki csak be kell tennie az üres kapuba. 5-3 és négy perc még.
Szokásos: időnél ellövik távolról, most a blokkról hozzájuk kerül vissza. Az új harminc másodperc is annyira eseménytelen, mint a rosszabb szappanoperáik.
Amúgy a brazilok esélytelenül szenvednek támadásban... Viszont eljövünk hat az ötben, és Varga Dani besimítja a hosszúba, 4-3. Kicsit meg kéne nyugodni.
Aztán ez lesz belőle... Jogos brazil fór, elsőre véd Nagy Viktor, másodjára Guimaraes kilövi a hosszú felsőt: 3-3.
Esetleg megpróbálhatnánk az első figurát, amikor hátulról lőttünk: a harmadik bejátszás sem volt jó a negyednyitó fórban.
Kicsit ismerkedősre vettük a figurát eddig, illetve kétszer nem sikerült jól megjátszani a falban lévő centereinket emberelőnyben, ennyi hiányzik a biztos vezetéshez. Nem mintha remegni kéne a folytatás miatt, a brazilok kevés veszélyt jelentenek. Talán ha itt lenne Neymar......
Nagyon nem ízlik a zónánk a braziloknak, aztán Hárai fórt szállít, amit aztán rá játszanánk ki, de Szivós Marci passza túl magas, ezzel le is cseng az első nyolc perc.
Ha nem is feltűnően, de sikerül eljönni úgy, hogy Vámos Marci üresen marad a szélen, Dumi passzát aztán szépen be is teszi a kapus hóna alá: 3-2.
Simán kivédekezett brazil akció, majd Vámos próbálkozik szabaddobásból, de véd a kapus. Utána blokkoljuk Delgadót.
Bedő újabb kiállítást hoz, Hosnyánszky cserébe feladja neki a labdát, de számítanak rá a brazilok, és nyomás alatt a kapus fejét találja el. Még 2:38 a negyedből.
Bedő harcol ki kiállítást, jól jár a labda, a végén Hosnyánszky Norbi hátulról bezúzza, 2-2.
Delgado távolról meglepi Nagy Viktort, 1-2.
Hárai centerezését utolérik a gólvonalon, majd Nagy Viktor véd, aztán Dumi próbál távolról ejteni a centerre kijövő kapusnak, de Antonelli időben visszalép.
Nocsak, Labdanélküli kiállítást követően végigpassziolják a brazilok a fórt, és Viera elég szépen kilövi a hosszút: 1-1
Kezdésnek nem rossz: elhozzuk a labdát, Hárai a bejátszást visszateszi Madarasnak, aki szépen \"begurítja\". Kapufás gól, 1-0.
Kaptunk pár perc pluszt, hiszen a büntetőpárbaj a mi melegítőidőnkből vett el.
Egyesült Államok-Kína ötméteresekkel 13-11, holnap az amerikaiakkal játszunk.
Egyesült Államok-Kína 8-8, jön az ötméteres párbaj. Aki nyer, az vár ránk holnap az elődöntőben.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok