A Szolnok vette el a Honvéd hazai veretlenségét

2014. február 28. 23:33

A listavezető egyetlen góllal győzött a RacioNet-Honvéd otthonában, de a Vad-csapat előtt kalapot kell emelnünk.

Egyrészt azért kell kalapot emelni a Honvéd előtt, mert újra jó a Kőér utcába vízilabdameccsre járni. Nem kis teljesítmény ezt manapság elérni, de igenis vonzó lett egy hazai Honvéd-meccs, még akkor is, amikor egy esélyesebb csapatot lát vendégül a Vad-csapat. Sőt, akkor csak igazán vonzó.

Ugyanis Kiss Gergelyék az eddigi 19 fordulóban egyszer sem kaptak ki a Kőér utcában, ráadásul megverték a Szegedet is, éppen emiatt (is) állnak a negyedik helyen, ami az előzetes várakozások feletti szereplés. Benedek Tibor mellett Varga Dániel is ott volt a lelátón pénteken este.

A Szolnok győzni tudott Budapesten (Fotó: MTI)

Ő is láthatta, hogy Vámos Márton 17 másodperccel a kezdés után szabaddobásból vezetést szerez a vendégeknek (0-1). Kevesen gondolták volna ekkor, hogy Marci a 20. percben kipontozódik, végül így lett. Meglehetős pontatlanság következett ezután, de már lehetett látni, hogy a japán Koji Takei bizony fickándozni fog a meccsen, két faultot is kiharcolt, más kérdés, hogy a meccs elején ezek még kimaradtak.

Fülöp Bence egyenlített megúszásból, ezután viszont két Decker-védés következett, hogy aztán a meccs legeredményesebb gólszerzője, Pásztor Mátyás belője a fórt a negyed végén (1-2). Kis Gábor villámgyorsan kihasználta az emberelőnyt a második negyed harmadik percében, két góllal elment a Szolnok. De ennél többel egyszer sem tudott ezt követően, ez a Honvédot dicséri.

Fülöp harcolt ki ötméterest, Takei értékesítette (2-3), majd Fülöp brillírozott ismét, szabaddobásból egyenlített (3-3). A vendégek jobban használták ki az előnyöket, ez nem vitás, Jansik Dávid nagyon közelről volt eredményes, az volt a negyedik gól, hasonlót szerzett a Volvo Kupán is a szolnokiak fiatalja. A meccs talán legszebb találata Kiss Gergely nevéhez fűződik: ahogyan azt kell, megkapta a labdát, és egyből ellőtte, a jobb ficakba (4-4). Sőt, a félidő előtt 15 másodperccel Szőke Szabolcs vezetéshez juttatta a hazaiakat, ismét egy akciógóllal, felúszott a jobb oldalon, nagyon nem figyeltek rá, elvállalta, 5-4.

De még volt egy támadása a Szolnoknak, és miután Kiss Gergelyt kiküldték, Zivko Gocic 1 másodperccel a nagyszünet előtt kíméletlenül kihasználta a fórt, Gergely István nagyot ordított a bekapott gól után – 5-5-tel fordultak a csapatok.

Nem sok minden változott a meccs második szakaszában, igaz, akkor már Lévai Márton védte a vendégkaput. A Szolnok rendre vezetést szerzett Kis Gábor, Pásztor, majd Gocic tett így, a Honvéd pedig rendre kiegyenlített: Kiss Gergely, majd Koji Takei egalizált, utóbbi kétszer.

Csakhogy jött egy remek passz 1:59-cel a vége előtt, Gergely kijött a kapujából, Hosnyánszky Norbert pedig az üres kapuba ívelte a lasztit, 8-9. Még megvolt a lehetősége az egyenlítésre a Honvédnak, de Fülöp lövését Lévai nagy bravúrral védte ziccerben.

Győzött a Szolnok, megtartotta első helyét, a Honvéd pedig elveszítette veretlenségét. Érdekesség, hogy a bajnokságban éppen Szolnokon kapott ki először Vad Lajos együttese.

A nap másik meccsén az Eger biztosan verte az Ybl csapatát.

Eredmény – férfi ob I.-es bajnokság, 20. forduló:

RacioNet-Honvéd – Szolnoki Dózsa-Közgép 8-9 (1-2, 4-3, 2-3, 1-1)


Honvéd:
Gergely – Kovács P., Mátyás, Szőke 1, dr. Kiss 2, Takei 3 (1), Fülöp 2. Csere: Csacsovszky E., Boros, Illés, dr. Steinmetz B., Simon, Tóth. Vezetőedző: Vad Lajos
Szolnok: Decker – Gocic 2, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Jansik D. 1, Kis G. 2, Mitrovic. Csere: Lévai (kapus), Vörös, Aleksic, Hangay, Pásztor 2, Török. Szakmai igazgató: Kovács István

Gól/emberelőny: 1/12, illetve 4/11
Ötméteresek: 1/1, illetve 0/1
Kipontozódott: Mátyás (26.), illetve Vámos (20.)

ZF-Eger – Hegyvidék-Ybl 24-5 (5-0, 5-2, 8-1, 6-2)
Gólszerzők:
Bundschuh 4, Bátori, Lőrincz, Zalánki, Kovács Gábor 3-3, Bedő, Rustanov 2-2, Hornyák, Sántavy, Salamon, Graham 1-1, illetve Major 3, Kiss, Pecz 1-1
 
 



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok