Japán-Magyarország ÉLŐ

2013. június 13. 09:26

Japán-Magyarország 13:30-tól élőben!

2013. június 13.
Hamarosan érkeznek a nyilatkozatok.
Viszont a meccsnek vége, profi játékkal, gond nélkül nyertünk, megvan a csoportelsőség, holnap Brazília következik. A pontos időpont még nem ismert, függ attól, hányadikak lesznek az oroszok, a tévéközvetítés miatt.
Vámos Marci úgy gondolja, hátha. Véd a kapus, elmennének kettő az egyben, de rossz a passz, Dumi megszerzi, aztán két másodperccel a vége előtt odateszi dopplerre Bedőnek, de nem sikerül kifogástalanul. Minden nem jöhet be azért...
Decker a változatosság kedvéért újabb bravúrt mutat be, majd jön egy időkérés: öntesztelés következik, éles helyzetben mi tudunk csinálni 19 másodperc alatt, ha úgy adódik.
Még egy-egy kontra, csak hogy jól érezzék magukat a sporik, már benne vagyunk az utolsó percben.
Aztán Varga Dumit lefaultolják tíz méteren, ő érdeklődve nézi, kinek adhatná a labdát, közben sunyin ellövi - a japán kapus a kezét sem tudja felemelni, 5-11.
Megkönyörülnek a japcsikon, kiállítás labda nélkül. Időkérés után jön az emberelőnyük, de Decker szédületes bravúrral véd!
Kockázatot már nem vállalunk, időnél Vámos pattint egy egészségeset, a medence végében melegítő oroszoknak sikerült elugraniuk a labda elől..
A japánok támadása alatt gond nélkül lehet írni az előző magyarról, mert semmi sem történik.
Bezzeg a miénk! Decker Ádám beindul, a védője lemarad, a labda érkezik, ő igazít kettőt, közben ugyan vízisíznek rajta, de az ő tömegével ez nem több apró zavarnál - szóval úgy teszi be a kapus mellett, ahogy a nagykönyvben meg van írva. 5-10, és 3 perc még.
Belefér, már átellenben megint eseménytelenül pereg le a japán támadás.
Szivós Marci lécet lő, a kapu előtt pecázó Bátori visszaszerzi a labdát, Marci újra próbálkozhat, de véd a kapus.
Keményen tartjuk a szorosat, amíg nem fújnak bele meglepetésszerűen, esélytelenek a japánok.
A támadásunkban most nem volt rendezettség, de átellenben sincs sok elképzelés. Aztán Decker Ádám lő bődületes kapufát időnél.
Mielőtt túlzottan belegabalyodnánk a rohangászásba, Benedek Tibor időt kér.
Aztán lepörög az óra a japán támadásnál, Szivós meglóg, de kicsit rövid a labda, így hatról el kell lője, odaér rá a kapus. A rekontra vészesen alakul - de Decker remekül véd, marad a közte négy.
Csak hogy nyugalom legyen: a fél japán csapat Háraira hegyezi magát, erre Bátori a másik irányból beejti a szabaddobást. Jó a start: 5-9.
Övék az utolsó támadás, kapnak egy jogos fórt, de az idő szorításában képtelenek normális passzokra, szól a duda, marad a közte három.
Bedőt szerelik fene nagy fröccsök közepette, majd ismét esélytelenül próbálkoznak, de a mi akciónk sem jó.
Egy mellészálló japán lövés után emitt előnyt kapunk - labda nélkül, nocsak -, Bátori szépen ellövi, de a kapufáról keresztbe vágódik. A túlloldalon simán neutralizáljuk a támadásukat.
Bátori nagyjából fél éve várta a labdát a túloldalon, Madaras Norbinak előbb még meg kellett szabadulnia a rárontó japántól, két fröccsel az arcában is pontos passzt adott, Bence pedig szépen bepattintotta. 5-8 és 3 perc még.
Hamar jön a szépítés, egy hamar érkezett kiállítás után: Shiga lövi ki előnyből a hosszú felsőt, 5-7.
Hű de kellett ez. Varga Dumi tört be, rázuhant két védő, meg a kapus, de ő a víz alól átpöccintette az emberhalmon a labdát, ami szépen bevitorlázott, 4-7, és 4:04 még.
Egy picit enerváltak vagyunk most támadásban, aztán egy szögletet követően szereljük a japán centert.
Aztán a szélről próbálnak valami hasonlót, mint nálunk Szívós Marci. Két különbség van: a japán nem Szivós, a kapuban meg Decker áll.
Ők eladják, mi megjátsszuk Hárait, ő némi birkózás után négy méterről lő, de mellétrafál. Aztán japán előny, ment a blokk, de náluk marad a labda.
Egy váratlan japán lövést szépen véd Decker, majd elengedik a centerbejátszást, pedig fogták Hárait.
A ráúszásnál Varga Dani összeakad Shigával, aki véletlenül belekap a szemébe. Áll a játék, amúgy ők jönnek majd.
Tényleg muszáj komolyan venni őket minden másodpercben, mert azért tényleg tudnak vízilabdázni. A négy góljukból hármat lefordulásból lőttek, egyet ötösből - mindannyiszor lankadt a figyelem, így jöttek el rólunk.
Na, ezért kár volt, Varga Dumi elszabadult az ellenfelétől, de hiába jött kézre a labda, a kapus is odaért, közben Hazui ellépett, közelebb vitte a labdát, majd a dudára beejtette, 4-6.
A szélén kicsit elfeledkeztünk Shigáról, aki be tudta adni középre, Hárai ellen ötöst fújtak, jogosan. Takei labdájába beleér Decker, de bemegy, 3-6 és 36 másodperc még.
Shimizu, a japán center megpróbálta ugyanazt. Csak az ő nyakában Decker Ádám volt. És itt vége is lett a sztorinak. Átellenben kontra ellenünk.
A Hárai kontra Felkelő Nap országa versenyben újabb vereség éri a vetélytársat. Most ötméteres a vége, Szivós Marci biztos kézzel lövi, 2-6, 1:48 a nagyszünetig.
Ezt egy picit elszórakoztuk elöl, és miután a labdavesztést Varga Dani egy visszahúzással próbálta annulálni, kiállt, a kettő az egyes fórt pedig beverték, 2-5, és 2:05 még.
Megfojtott japán támadás után emberelőny nekünk, de kicsit túlcifrázzuk, a japán kontra végén Decker óriási bravúrral véd.
Megint egy leszalámizott japán támadás, majd Hárairól megy ki a védő - elég egyenlőtlenek ilyenkor a térfogat-viszonyok -, a labda szépen jön be Szivóshoz, aki zsákol a falból, 1-5, és 4:12 még.
Egy jó bejátszás után Hárai és Varga Dumi is a védők elé kerül, nagyjából háromszor szabálytalankodnak velük szemben ötöst érően - a harmadikat már befújja a brazil. Dumi mattol, 1-4.
Egy védett labdából eljönnek a japánok, Okawára nem megyünk ki, és ő öt méterről eltalálja a hosszú felsőt - 1-3 és 5:33 még.
Decker véd megint egy lövést, szöglet. Aztán kapnak egy aranysanszot a japánok, labda nélküli kiállítás centerben, labda be, de az érkező védőink szorításában kilövik az uszodából.
Újabb japán ejtés, ez a léc tetejéről kocog tova, majd kontra Hárai ellen. Mondjuk a súlykülönbség okán ha csak megmozdul, a partig repül a japán bekk.
Az első támadásból Hárai próbálkozik félcsavarral, miközben a nyakát fogják - nem maradt erő rá, védi a kapus.
Vámos Marci lövését védte a kapus, utána egy kontra, csak hogy érezzük a törődést. Az utolsó lövést leszedi Decker, ha nálunk hagyják a labdát 10-15 másodpercig, akkor majd nőhet a különbség a második negyedben.
A japán támadásokból kiöltük a kreativitást. A miénket most a bírók akasztják meg. A japcsik próbálkoznak egy lövéssel... Hát, próbálkoztak...
Bedő emberelőnyt harcol ki, aztán kissé elbambul - még szoknia kell, hogy Varga Dumi úgy adja oda a labdát, hogy oda sem néz. A fór elment, de nincs vész.
A japánoknak nem ízlik a szoros emberfogás. Aztán csak a szokásosból egy kis ízelítő: egy kontra ellenünk, egy ellenük. Most éppen nálunk a labda.
Varga Dani blokkol végül, indulhatunk, Hárai magára ránt két embert, aztán kiteszi a szélre Hosnyánszkynak, Norbi pedig szétlövi a rövid felsőt. 0-3, és 3:43 még.
Shiga próbálja rosszkézről meglepni Deckert egy ejtéssel, de Attila szögletre tolja. Aztán hátrány, végletekig kijátszva, de Decker szédületesen ér oda a lövésre. Marad náluk a labda.
Elzúg egy japán lövés a műugrótorony irányába. Gór-Nagy Miki rásúvasztja a túloldalon, de véd a japán kapus.
Eddig stimmel: Varga Dénes kirakja oldalra a labdát, Szivós éles szögből, egy lóba után bepattintja. Egyszerű játék ez a vízilabda tulajdonképpen.
Decker Ádámot labda nélkül küldik ki - de egy blokk, aztán Decker Attila védése: ezt simán kivédtük.
Első fór - Hárai kiharcolta, majd a bejátszást betette simán, máris 1-0.
Megérkezett a FINA elsőszámú vízilabda-vezetője. Kezdhetünk!
Ez jó. Eltűnt Gianni Lonzi, aki a meccs delegátusa lenne. A műsorközlő a mikrofonba ordítva keresi. Mint a gyulai várfürdőben: Gianni Lonzit várja édesanyja a nyári főbejáratnál.
Félni nem félünk tőlük - de ez nem egy röhögve letudható meccs: mégiscsak legyőzték Montenegrót (ha büntetőkkel is), és az utolsó percben bukták az Egyesült Államok elleni találkozót, amit simán meg is nyerhettek volna.
A taktika egy része arra vonatkozik, hogy kicsit muszáj megtörni a japánokat, mert az előző két mérkőzésen nagyon vidáman fickándoztak. Semmi durvulás, csak agresszív szoros. Hogy egy picit elmenjen a kedvük. És aztán ne jöjjön vissza.
Nos, mindjárt harcba indulunk az elsőségért - és tényleg egy kicsit harcolni akarunk.
Végeredmény: Montenegró-Egyesült Államok 9-4. Egy rendes játékidőben aratott győzelemmel csoportelső lehet válogatottunk, és akkor a negyeddöntőben a brazilokkal mérkőzhet.
Montenegró-Egyesült Államok három negyed után 7-4
Montenegró-Egyesült Államok a félidőben 4-3
Japán-Magyarország 13:30-tól élőben!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok