Elkapja-e a Vasas a Szolnokot?

2014. február 21. 10:22

Izgalmas férfibajnokira van kilátás pénteken este: a kettős rangadó második felvonásában az Egertől pontot szerző angyalföldiek meglepnék a tabella élére törő szolnokiakat.

A bajnok Eger már novemberben lejátszotta a 19. fordulóban esedékes mérkőzését, ugyanis hétvégén Bajnokok Ligája-kötelezettsége van, a Primorje Rijekát fogadja szombaton. A listavezető ezzel együtt elveszítheti első helyét az aktuális tabellán, ugyanis a Szolnok győzelmével megelőzné.

S hogy miért következhet ez be? Nos, éppen a Vasas miatt, ugyanis Földi László csapata 8-8-as döntetlent ért el az Eger ellen december 13-án, ezzel a mezőnyben egyedüliként rabolt pontot az akkor még Gerendás György által irányított címvédő ellen. Mit ad ég, az a pénteki meccs is kettős rangadó keretében zajlott, a Magyar Vízilabda Szövetség egy régi hagyományt melegít fel a Komjádi-uszodás duplameccsekkel.

Fotó: D.S.

A Szolnok az egri őszi veresége óta nem hibázott, ráadásul a „visszavágón” már legyőzte nagy riválisát (8-6), Dabrowski Norbert első éles vezetőedzői tevékenysége mellett. Így hát, a vesztett pontok tekintetében már jobban áll az Egernél.

Legutóbb Szentesen győzött a Dózsa, és tulajdonképpen jó formában van, de legalábbis a BL-, valamint a Magyar Kupa-kudarc úgy fest, a múlté – ehhez persze jól jött a már említett siker az egriek ellen.

Mivel ez a Vasas sem az a Vasas már, amely a szezon elején botlott párszor, bízhatunk egy remek mérkőzésben. A piros-kékek ráadásul az őszi, szolnoki bajnokin sem játszottak alárendelt szerepet, mindössze 9-8-ra kaptak ki az új Vízilabda Aréna első éles mérkőzésén.

Azóta egyre csak fejlődik a Földi-csapat, míg ősszel 9-8-ra kikapott a Komjádiban a Kaposvártól, addig legutóbb már 9-5-re verte idegenben a somogyiakat. A Pécstől is vereséget szenvedett odahaza a Vasas ősszel (10-11), január végén már Csapóék örülhettek (13-9, Pécsen). Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, ráadásul a fiatalokat doppingolta, hogy megnyerték a Komjádi-kupát, Angyal Dániel pedig a felnőtt válogatottban mutatkozott be.

Hogy min dőlhet el a meccs? Például a kapusok teljesítményén: parádéra is számíthatunk akár, hiszen hazai oldalon Barabás Botond kirobbanthatatlan a kapuból, ami nem csoda, hiszen legutóbb például Kaposváron 84 százalékkal védett. A másik oldalon a világbajnok Decker Attila és a szintén válogatott Lévai Márton sokszor egymást múlja felül, kérdés, pénteken kinek szavaz bizalmat Kovács István.

Aztán ott van a góllövőlista éllovasa, Stefan Mitrovic, 53 góljával ő a legeredményesebb a mezőnyben, miközben csak 17 mérkőzésen játszott. Döntő lehet, mennyire szórja meg magát, és mennyire nyeri meg a párharcokat, mondjuk Drasko Brguljannal szemben. A Vasas montenegrói klasszisa is vezet egy statisztikai mutatóban: ő szerezte a legtöbb labdát az ob I.-ben mindezidáig: 42-t, mögötte épp Mitrovic áll a második helyen 35-tel.

Sok múlhat a korábbi csapata ellen vízbe szálló Vámos Márton teljesítményén, vagy épp a Vasas fiataljainak koncentrálásán is.

A mérkőzés 18 óra 45 perckor kezdődik a Komjádi-uszodában és a Digi Sport képernyőjén. Előtte a Széchenyi Bank-FTC – OSC-Újbuda bajnokit lehet megnézni ugyanott.
 
Férfibajnokság, 19. forduló:

Február 21., péntek, 17 óra: Széchenyi Bank-FTC - OSC-Újbuda (Komjádi-uszoda) - Digi Sport - ÉLŐ
Február 21., péntek, 18 óra 45 perc: Lactiv-Vasas-Plaket - Szolnoki Dózsa-Közgép - Digi Sport -ÉLŐ
Február 22., szombat, 11 óra: KSI SE - Szegedi VE
Február 22., szombat, 16 óra: Kaposvári VK - Debreceni VSE
Február 22., szombat, 18 óra: Valdor-Szentes - RacioNet-Honvéd
Február 22., szombat, 18 óra: Hegyvidék-Ybl - BVSC-Zugló

A Pécs-Eger (7-10) mérkőzést már novemberben lejátszották az egriek BL-kötelezettsége miatt.



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok