Kovács István: Csak pozitív visszajelzést kaptunk

2014. február 12. 16:45

A Szolnoki Dózsa-Közgép szakmai igazgatója örül annak, hogy a Volvo Kupával hozzájárulhattak a válogatott felkészüléséhez.

Fotó: Szaka József

A szövetség szerdai sajtótájékoztatóján ott volt Kovács István, a Szolnoki Dózsa-Közgép szakmai igazgatója is. Őt, mint volt házigazdát kérdeztük először a Volvo Kupáról.

Minden úgy alakult a Volvo Kupán, ahogy eltervezték?
Mi a Szolnok részéről mindent megtettünk a siker érdekében. A visszajelzések azt bizonyítják, hogy mindenki nagyon jól érezte magát. A Volvótól, a szövetségtől és a külföldi csapatoktól is ezt kaptuk vissza, és ez jól eső érzés, főleg mert egy új létesítményben rendezhettük meg a tornát. A szállás is nagyon közel volt, így kényelmes környezetben tudtak a csapatok készülni. Örülünk neki, hogy a nyolcadik vidéki városként mi lehettünk a Volvo Kupa házigazdája, és annak is, hogy a válogatott felkészüléséhez hozzájárulhattunk.

A szolnoki válogatott játékosok teljesítményét mennyire figyelte?
A válogatott tevékenységét figyelemmel kísérem, megnézem a meccseket is, de sosem bontom le külön a szolnokiakra. Ez abszolút elkülönül egymástól, miután az ottani szakmai elvárások, az ottani taktika a kapitány kéréseihez igazodik. Nem is tudom, milyen feladattal vannak megbízva a szolnoki játékosok, mindenesetre elfogadható teljesítményt nyújtottak. Játszottak négy jó meccset, örülök, hogy védett az amerikaiak elleni Komjádi-uszodás meccsen Decker Attila, és annak is, hogy a Volvo Kupán épp ellenük jól védett a fiatal Lévai Márton. Jansik Dávid nem játszott rosszul, Vámos és Hosnyánszky pedig már a világbajnok csapatban is ott volt. Megnéztem a görögök elleni meccset, a válogatott ismét megmutatta, hogy miért nyerte meg a vb-t: egy pillanatra sem adták fel, sokgólos hátrányból is felálltak, szép és ötletes játékot nyújtottak. Sok sikert tudok nekik kívánni a Világligára és az Eb-re is.

Szívós Istvánnal beszéltünk az előbb, a magyar bajnoksággal kapcsolatban azt mondta, a Szolnok a legesélyesebb az aranyéremre.
Benne vagyunk az esélyesek között, mint ahogy tavaly is benne voltunk és a Magyar Kupában is megvolt a lehetőségünk. Természetesen nem is lehet más a célunk, mint hogy nyerjünk. Erre három csapatnak van esélye, boldog lennénk, ha a végén mi örülhetnénk.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok