Görögország-Magyarország 11-12

2014. február 11. 13:50

Élő online mérkőzés tudósítás a Görögország-Magyarország Világliga mérkőzésről 18:55-től.

2014. február 11.
IV. negyed00:00Benedek Tibor nyiltakozik a DigiSporton. Nagyon izgalmas mérkőzés volt, örülök, hogy láthatták a tévében. Bizonyítottunk a küzdenitudásunkat, kicsit újítottak az előnyükön a görögök, nehezen tudtunk ellenük mit csinálni, sok gólt is kaptunk, hibáztunk is. Viszont sikerült felébredni. Sok jó egyéni teljesítményt láttunk, ez határozza meg a csapat eredményességét, de alapvetően együtt harcoltuk ki a sikert. Mindenki hozzátette a magáét, együtt küzdöttük végig ezt a mérkőzést.
IV. negyed00:00Csapatunk így fél lábbal a Szuperdöntőben van, ha a horvátok nem nyernek a rendes játékidőben Görögországban, akkor az utolsó meccsnek nincs tétje. Ha nyernek, akkor van tétje az április 15-ei, horvátok elleni pécsi mérkőzésnek.
IV. negyed00:00A görögök a centert próbálták megjátszani, csakhogy a kettős őrizet meghozta a gyümölcsét, a center előtt álló védő kiugrott a bejátszásra, elvitte (Szivós Marci volt az), a játékvezetők pedig hűek maradtak önmagukhoz, nem fújtak semmit - nem is kellett -, és így szépen lecsorgott a meccs.
IV. negyed00:38EZT! Újabb bemozgás kapásszélen, Varga Dumi és Szivós Marci, Hosnyánszky elnézős passzát Marci kapásból a léc alá teszi - Galandisz a kezét sem bírta kiemelni!
IV. negyed00:43Benedek Tibor 10 másodpercig vár, akkor kér időt - a támadásból van ennyi -, ekkor kér időt. Nézzük, mit főztünk ki.
IV. negyed01:04A duda végez a görög támadással.
IV. negyed01:36Kapjuk a fórt mi is - még mindig normális a játékvezetés -, és megtaláljuk Hárait a falban, aki két emberrel a nyakán is beteszi!
IV. negyed02:28Sajnos, egy rossz bejátszás után jöttek ők, kaptak egy előnyt, Vlahopulosz pedig sok lóba után bevágta.
IV. negyed03:34Funtulisz-Madaras duellumból most a görög jön ki győztesen, egy szabaddobásból elért góllal - miután kissé odébbtete Norbit.
IV. negyed03:49Madaras átlövéssel próbálkozik, de most őt blokkolják.
IV. negyed04:18Nem mind arany, ami fénylik: Funtulisz próbálta ellőni a fórt, de Madaras leblokkolja!
IV. negyed04:55Másodjára már nem lehet cicázni Hárai Pufival, ötösig viszi az akciót. Varga Dumi gond nélkül bevarrja.
IV. negyed05:17Egy speciális zónát játszunk, eddig működik - két görög akciót is megszűrtünk, közte kontra Hárai ellen.
IV. negyed06:45Kaptunk egy fórt, de megint nem jöttek össze a passzok, a végén Vámos fölédurrantott. Az utolsó három előnyünk góltalanul ment el...
III. negyed07:30Átlőtték a zónánkat újfent - változtattunk a védekezésen, de nem jött be, Afrudakisz eltalálta szépen a hosszú alsót.
III. negyed00:00Ez a negyed is remekül sikerült, talán az az átlövésgól jött műsoron kívül, és el ne kiabáljuk, a játékvezetők is normálisan fújnak összességében. Már csak egy negyedet kell kibírniuk...
III. negyed00:00Időkérés után 8 másodpercük marad a helléneknek. Kétszer annyi, mint az előző negyed végén, speciel ebből sem lesz semmi, a bírók azonnal befújják a kontrát, teljes joggal, úgyhogy vezetésről kanyarodunk a zárórészbe.
III. negyed00:08Időkérés után indultunk neki az utolsó támadásnak a negyedben. És akkor - ismét a javából! Újabb szédületes bemozgás-kombináció, most Szivós érkezik a kapu elé, Madaras varázslatosan beadja, Marci meg bepüföli. Zseniális, na!
III. negyed00:28Ezért kár volt. Vlahopulosznak sikerült átlőnie a zónát, Kovács kissé lemaradt, Nagy Viktor még kevesebbel, de befért a laszti a léc alé.
III. negyed01:25Szerzett labda után újabb emberelőny, de megint a blokk ment, nem tudtuk úgy széthúzni őket, Kovács labdája akadt el végül.
III. negyed02:37Három görög fór után kaptunk mi is egyet, de Varga Dani hiába lóbált ezer évig, végül csak maradt egy blokk az útban...
III. negyed03:22Kapkodás itt és ott, nálunk is eladott labda, náluk is, aztán véleményes kontra, még véleményesebb előny, Kolomvosz pedig behúzta a falból.
III. negyed05:17Kolomvosz-pillanatok: előbb Varga Danit blokkolja, majd centerből csavar, de mellé.
III. negyed06:00Újabb görög fór, de túl jól mozgunk - kapufa-föléig jutnak.
III. negyed06:42A zseni megint villant... Varga Dumira nem figyelnek eléggé - ez neki elég.
III. negyed07:07Ez fontos volt: Nagy Viktor valahogy kihalássza Vlahopulosz labdáját emberhátrányban!
II. negyed00:00A szünetben kultúrprogram zajlik a nagymedence és a műugró között. Görög táncosok lejtenek, a hölgyek egyike-másika kissé teltkarcsúnak tűnik, de sebaj. A horvátok elleni pécsi meccsre máris kezdhetjük szervezni a Honvéd táncegyüttest. Vagy a Győri Balettet.
II. negyed00:00A második rész a szánk íze szerint alakult: elöl megbontottuk a zónát, hátul Nagy Viktor odaért a labdák többségére, így 4-2-re 2-4-gyel válaszoltunk.
II. negyed00:00Még jött egy időkérés, majd kilenc méterről egy hazai szabaddobás, ám nem igazán jelentett veszélyt. Ráadásul bele is fújtak, úgyhogy tökmindegy.
II. negyed00:04Csak a szokásos... Megkavartuk őket, a végén Varga Dumi csak betört a kapu elé, jött a labda - naná, hogy a bátyjától -, és dudánál betette a hosszúba. Újabb akciógól!
II. negyed00:34Kicsit elszámoltuk a hátrányos védekezést a szöglet után - labda nélkül érkezett a fór -, és a végén Delakasz még igazíthatott is úgymond, mielőtt berakta a falból.
II. negyed01:07Vlahopulosz maradt Naggyal szemben, éles szögben, Viktor parádésan védett.
II. negyed01:36Újabb fórt kaptunk a korner után, labdával, centerből, jogosan, és ezt már gólig húztuk: Szivós rakta be a fától parádésan.
II. negyed02:15Sajnos, egy rossz passzon elment a fór ritmusa, Madaras a lécet döngette meg, a visszapattanóból Madaras szögletet lőtt.
II. negyed03:04Egy kissé ravaszkás görög labdaszerzés után előnybe kerültek - véleményesen -, ám nagyon jól repkedtünk, Afrudakisz kissé lazán rátette ugyan, de esélytelen volt, aztán fórba kerültünk, időkérés után folytattuk.
II. negyed04:14Két Nagy-védés között egy szélről ellőtt labda nálunk, ami fölé megy.
II. negyed05:08Fórt kapunk - labdástul - és Varga Dénes ütemtelenül besimította.
II. negyed06:07Hat a hat ellen nekik sem megy annyira, egy enervált ejtéssel ér véget a hazai támadás.
II. negyed06:35Érkezik az első akciógólunk: megindult a mozgás elöl, Szivós Marci öt és fél méteren megállt, kiharcolt egy szabaddobást, majd beverte keményen.
II. negyed07:00Nagy Viktor-védéssel indul a negyed, majd görög fór jön, és hát... Szóval, Funtulisz. Sajnos, Madaras nem tudta takarni a kaput, Viktor pedig csak beleérni tudott.
I. negyed00:00Még belefért egy relatíve veszélyes lövés rosszkézről, de Nagy Viktor védett - ez volt az első a meccsen, fontos lehet még a folytatásban.
I. negyed00:27Néztük megint, hol lehetne beadni a labdát, de nem alakult ki jó helyzet, Madaras időnél lőtt, de a kapus könnyen védett. Még nem mozgunk annyira támadásban, mint szoktunk, node az csupán az első negyed.
I. negyed00:58Újabb kontra, ezúttal a \"külső körön\", Afrudakisz incselkedett a szabaddobásnál. Időkérés után jövünk.
I. negyed01:18Egy kontra itt, egy kontra ott, és ismét a görögök tempóznak a kapunk felé.
I. negyed02:07Egy bemozgásból kapunk fórt, Szivós szépen feladja Hárainak, aki félig a kapunak háttal állva behúzza a falból. Ami szép, az szép.
I. negyed02:33Nos, az a helyzet, hogy a görög zóna ellen nem igazán tudtunk normális támadást kiépíteni, átellenben Kolomvosz szépen gólhelyzetig megy centerben, sőt, be is fejezi.
I. negyed03:11Egy kontra-rekontra fújás után ismét a görögök jönnek, és jogos ötöshöz jutnak centerből. A változatosság kedvéért Funtulisz áll oda, ez így mesterhármas.
I. negyed03:53Valahogy megmentjük a centerbe beadott labdát, de Vámos az idő szorításában mellévágja.
I. negyed04:29A görögöknél is Funtulisz engedi el a labdát hat az öt ellen, az övé pontos, úgyhogy előny ott.
I. negyed05:04Újabb fór, de Varga Dani most fölétrafál.
I. negyed05:33Funtulisz máris jelzi, hogy itt van: ők is labdanélküli kiállítást kapnak, és a görög bepattintja a szélről.
I. negyed06:07A lécről kipattanó labda a miénk, Hárairól adnak egy kiállítást labda nélkül, amiből Varga Dániel szép lövéssel megszerzi a vezetést.
I. negyed06:50A görögök centerezése a kapufa tövén landol, átellenben újabb dörgő kapufa, de miénk a labda.
I. negyed07:33Az első támadás a miénk, némi adogatás után Madaras Norbi próbálta átlőni a zónát, de a kapufa mentett.
A meccsnek nincs klasszikus tétje. Ha kikapunk, akkor is a horvátok elleni hazai mérkőzésen dől el a Szuperdöntőbe jutás, ha nyerünk, akkor is. Igaz, utóbbi esetben azért nem zárható ki, hogy a következő játéknapon a görögök legyőzik a horvátokat, illetve a horvátok nem nyernek a rendes játékidőben, ez esetben az utolsó meccs eredményétől függetlenül már továbbjutnánk. Jó, ha a görögök néggyel nyernek, akkor még lehet gáz az egymás elleni eredmények okán. Node ott még nem tartunk - sőt, nem is gondolunk rá.
Az egyértelmű, hogy a mai meccs jóval nehezebb lesz - Miskolchoz képest egyébként jelentős változás, hogy ezúttal játszik a görögök legjobb pólósa, a gólgyáros Funtulisz.
Patraszról amúgy vegyes emlékeink vannak: az UTE itt nyerte meg 1999-ben a LEN-kupát, 2002-ben viszont, a Világliga első szuperdöntőjében csak harmadikok lett a válogatott azután, hogy a FINA a saját szabályait is felrúgva, mondvacsinált okokból kizárta együttesünket a fináléból. Akkor épp a görögöket vertük meg a bronzmeccsen, de az ujjgyakorlat volt, minthogy felnőtt válogatottjaik éppen sztrájkoltak (utálták a szövetségi kapitányt), ezért ifikkel álltak ki.
Köszöntünk mindenkit a magyar válogatott harmadik Világliga-mérkőzésén. A helyszín Patrasz, az ellenfél Görögország – az első játéknapon simán legyőztük őket Miskolcon (8-5), előtte, a vb-negyeddöntőben még simábban nyertünk ellenük (9-3). Figyelmeztető jel ugyanakkor, hogy a nyári felkészülési meccseken kétszer is a hellének voltak a jobbak.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok