Jól sikerül-e a Patraszállás?

2014. február 11. 11:26

A magyar férfiválogatott ma este Görögországban lépne közelebb a Világliga Szuperdöntőjéhez.

Fotó: Szaka József

Benedek Tibor csapata több mint egy hete együtt készül, a bő keret először három napon keresztül közös edzéseket tartott az Egyesült Államok csapatával. Ennek az együtt munkálkodásnak a keretében egy hete a Komjádi-uszodában félhivatalos mérkőzést vívott a két válogatott, amelyet 13-6 arányban nyert meg a magyar csapat.

Ezen a találkozón próbálták ki Gergely István kezdeményezésére a játékvezetők bemikrofonozását, a debütálás jól sikerült. A mieink aztán csütörtökön este Szolnokra utaztak, ahol a hétvégén a 8. Volvo Kupa keretében gyakoroltak. Előbb pénteken egy gyengébb kezdést követően magabiztosan győztek Németország válogatottja ellen, majd szombaton Szerbia ellen 10-9-re kikaptak.

Vasárnap aztán az Egyesült Államok elleni újabb mérkőzés következett, és mellette biztos siker. 

A kapitány a mostani bő keretbe több új arcot is hívott, és közülük Angyal Dániel és Kovács Gábor is elutazott Görögországba. Kapusposzton pedig Lévai Márton áll majd rendelkezésre Nagy Viktor mellett.

A találkozót eredetileg Athénban rendezték volna, de aztán a görögök 200 kilométerrel arrébb, Patraszba helyeztéki ki a mérkőzést. 

A mostani randevú több mint fontos összecsapás lesz, ugyanis a görögök egy kicsit megkeverték a lapokat azzal a csoportban, hogy büntetőkkel megverték idegenben Horvátországot. Mi is ugyanígy tettünk, emellett Miskolcon győztünk a hellének ellen. Mindezek okán 5 ponttal vezeti a Világliga-selejtezőcsoportot a magyar válogatott.

Egy esetleges siker óriási lépést jelentene a csoportelsőség felé, ami automatikus Szuperdöntő-részvételt jelent.

"Igen, egy nagyon nehéz meccsre számítok, ők mindig kellemetlen ellenfél, ráadásul otthon játszanak. Az egész tíznapos együtt munkálkodásnak az a meccs lesz a csúcspontja. Ha győzünk, nagy lépést teszünk a csoportelsőség felé" - mondta Madaras Norbert még a Volvo Kupa végén. 

A mérkőzést kedden este a Digi Sport közvetíti 18 óra 55 perctől, a waterpolo.hu pedig élő szöveges tudósítással jelentkezik.

A magyar válogatott kerete:

Nagy Viktor (Szeged), Lévai Márton (Szolnok) - kapusok

Gór-Nagy Miklós (Eger), Angyal Dániel (Vasas), Hárai Balázs (Eger), Tóth Márton (Szeged), Varga Dénes (Primorje Rijeka), Varga Dániel (Primorje Rijeka), Madaras Norbert (Pro Recco), Vámos Márton (Szolnok), Kovács Gábor (Eger), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Szivós Márton (Szeged) - mezőnyjátékosok
 
A csoport állása:
 
1. Magyarország 5 pont
2. Göröország 2 pont
3. Horvátország 2 pont



E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Szolnoki Dózsa

2023. febr. 01. 20:45

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - BVSC-Zugló

2023. febr. 11. 13:00

BENU Női Magyar Kupa: III. Kerületi TVE-UVSE 5-14 (Fotók: Kovács Anikó)
BENU Női Magyar Kupa: Eger-FTC 10-12 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok