A sapkák alól: "Még nagyon sok minden van előttünk"

2014. február 09. 19:55

Biztosan verte az amerikai csapatot a magyar válogatott vasárnap. Varga Dénes, Jansik Dávid, Salamon Ferenc és Nagy Viktor gondolatai az USA elleni Volvo Kupa-siker után.

Varga Dénes: „Még nagyon sokat kell dolgoznunk”

Mennyire volt fárasztó a hétvége?

Azt nem mondom, hogy nem vagyunk kicsit fáradtak: én is érzem a három meccset, amikor pedig nem játszottunk, akkor kemény edzések voltak, hiszen Benedek Tibit nem úgy ismerjük, mint aki nem szeretett edzeni, és ez visszaköszön most is... Viszont ez az alapja annak, hogy jó állapotban legyünk a keddi mérkőzésre, hiszen a Világliga nagyon fontos.

Fotó: Szaka József

Mekkora felelősség számodra, hogy időről időre a hátadra kell venned a csapatot?
Nekem ez nem újdonság, és úgy is készülök, hogy meg tudjak felelni ennek az elvárásnak. Tisztában vagyok azzal, hogy ez a szerep sokat követel, és őszintén remélem, nem okoztam, nem okozok csalódást. Egyvalamit azonban látni kell: még nagyon sokat kell dolgoznunk azon, hogy ez a csapat még jobb legyen – legalább annyira jó, mint a szerb. A világbajnokságon is azt mondtam, nem a feltétlenül a miénk volt a legjobb csapat, és tartom továbbra is: jó úton járunk, de még sok van előttünk.

Jansik Dávid: Még sok kiaknázatlan dolog áll előttünk

Gratulálok, három gól, ráadásul „idehaza”.

Köszönjük a gratulációt. A héten játszottunk egy félhivatalos meccset az amerikaiakkal, ráadásul velük edzettünk a héten, így mondhatom azt, hogy ismertük őket. Azt a kevés emberelőnyt, amit kaptunk, jó százalékban értékesítettük, védekezésben agresszívek voltunk, ez eredményezte a magabiztos győzelmet.

Sok új elemet gyakoroltatok ezekben a napokban. Mennyire nehéz ezeket elsajátítani?
Sok új dolog volt, néhányat már korábban is gyakoroltunk, úgy érzem, nagyjából sikerült ezeket megoldanunk, de úgy érzem, még rengeteg kiaknázatlan dolgo van, amivel előrébb tudunk lépni.

Hogy látod a saját helyzeted mostanság?
Nagy a konkurencia, de küzdök azért, hogy benne legyek az Európa-bajnoki keretben.

Salamon Ferenc: "Nagy a rivalizálás" 

„Nagyon jól segítette a felkészülésünket a keddi Világliga-selejtezőre ez a torna. Mint mindegyik Volvo Kupa, ez is rengeteg nézőt vonzott, ami mindig is fontos a sportág számára. Nem vagyok maximálisan elégedett a saját teljesítményemmel, de nem volt rossz. A kapitány több poszton próbálja ki a játékosokat, sok új figurát is gyakoroltunk, és hát nagy a rivalizálás. De ez mindig is így volt” – foglalta össze gondolatait Salamon Ferenc.

Nagy Viktor: „Nem volt egyszerű dolga a fiataloknak”

Úgy alakult a Volvo Kupa, ahogyan azt elterveztétek?
Igen. Jó néhány új dolgot próbáltunk ki ezen a három mérkőzésen. Úgy érzem, a végére egyre kevesebb volt a hiba. Ez is azt mutatja, hogy a gyakorlásnak van értelme. Mindenki odafigyelt, de a frissen bekerülőknek nem volt egyszerű dolga, hiszen sok új információt kaptak. S hát meccs közben, amikor fogy az oxigén, akkor nehéz reagálni, gyorsan cselekedni. Ezt kell megszokni, amihez sok meccs kell. Hazai közönség előtt játszhattunk, telt ház előtt. Ezt is szokni kell, hiszen az egyik legnehezebb feladat lesz kizárni a közönséget majd az Eb-n. Sajnos, kevés meccset játszunk addig idehaza. Több okból kifolyólag is fontos és hasznos volt ez a három nap.

Mire számítasz Görögországban?
Az elmúlt két meccsünk nagyon jól sikerült ellenük, de egy nagyon kellemetlen ellenfélről van szó, akivel akárhányszor játszunk, nehéz meccset játszunk. Meg kellett dolgozni az elmúlt két meccs alkalmával, most ráadásul hazai pályán játszanak. Meg is tréfáltak minket az új helyszínnel. Akárhányszor játszottam Görögországban, mindig hazai pályán játszottak, de erre fel kell készülni, és nem szabad vele foglalkoznunk, így marad energiánk a meccsre koncentrálni. Van két napunk felkészülni.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok