Benedek Tibor: Taktikailag mindenképp előreléptünk

2014. február 09. 17:11

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a fiatalok minden tőlük telhetőt megtettek a hétvégén, ez pedig pozitív hozadéka a Volvo Kupának.

Fotó: Szaka József

A magyar válogatott biztosan verte az Egyesült Államokat a szolnoki Volvo Kupán, ezzel megszerezte a második helyet.

Hogy tetszett ez a mai meccs? – kérdeztük Benedek Tibort.
Megmondom őszintén, nehezebb mérkőzésre számítottam. A csapat érezte, hogy bármennyire is fiatal az amerikai válogatott, az nem azt jelenti, hogy nem okozhatnak adott esetben kellemetlen perceket. Nagyon jó védekezéssel kezdtünk, a tegnapival ellentétben visszaálltunk egy kevésbé kockázatosra, ez működött is. A fiatalok, akik lehetőséget kaptak, maximálisan megtettek mindent, amit tehettek. Ők nagyon jól tudják, hogy ezek a meccsek nekik fontosak, akár a nyári keretbe kerülés miatt is.

Akár velük kapcsolatban, akár az egész tornára visszagondolva, volt-e valami nagy felismerés, ami hasznos lehet a jövőre nézve, vagy akár a másik oldalról valami hiányérzet?
Nagyon sok dolgot láttam és kaptam, és hiányérzetem olyan értelemben nincs, hogy bátran kipróbáltunk mindent, amit szerettünk volna. Tudtam persze, hogy ezekben lehetnek hibák, de azt gondolom, hogy taktikailag előreléptünk. Az, hogy játszottunk februárban a szerb válogatottal, az mindenképp nekünk kedvez, még akkor is, ha három játékosokat nem játszatták. Így viszont megismerhettünk olyan szerb játékosokat, akik ritkán kerülnek a keretbe, ellenben előbb-utóbb bekerülhetnek. Náluk is elengedhetetlen a fiatalítás. Ez tehát pozitívum, mint az egész torna is. Szeretném megköszönni a Volvo, a további támogatók, Szolnok városa és a szövetség segítségét, nekünk ez a torna nagyon fontos lehetőség volt.

Mi a program a görög meccsig?
Holnap reggel indulunk, sajnos nagyon nehéz az utunk, mert nem Athénban lesz a meccs, hanem 200 kilométerrel arrébb, Patraszban. Nagyon remélem, hogy délután tudunk egy kicsit pihenni, hogy este még egy edzés beleférjen.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok