Szerbia nyerte a Volvo Kupát

2014. február 09. 13:39

Nem volt kérdéses a szerb válogatott győzelme a németek ellen, így három sikerrel tornagyőztes lett a Savic-csapat a szolnoki 8. Volvo Kupán.

Fotó: Szaka József

Már az első két nap után világos volt, hogy egy sebesen fejlődő német válogatottal állunk szemben, amely akár a budapesti Európa-bajnokságon is meglepetést okozhat. Még akkor is, ha egy felkészülési tornából és annak két mérkőzéséből messzemenő következtetéseket levonni nem mindig érdemes.

Ezzel együtt azok után, hogy megnehezítették a magyar válogatott dolgát pénteken (12-9 lett a vége a mieinknek), az amerikaiaknak 20 gólt dobtak, ami minden körülmények között megsüvegelendő. Szerbia persze más tészta.

A meccset fél egykor kezdték a szolnoki Vízilabda Arénában, a korai időpontot azért kérték a németek, hogy még időben odaérhessenek a Liszt Ferenc Repülőtérre.

A szerbek is 20-at szórtak az USA-nak, majd egy góllal legyőzték a mieinket úgy, hogy nem játszott Filip Filipovic, Andrija Prlainovic Dusan Pjietlovic és Dusan Markovic sem.

Egy kimaradt 5 méteressel indult a találkozó, Obschernikat kapufára bombázott, a második perc végén viszont Pijetlovic úszott meg, és addig várt, míg el nem süllyedt Schenkel kapus (1-0). Remek Mandic találattal lett 2-0 Szerbiának, majd Oeler kezéből kicsúszott a labda, Nikic pedig remekül küzdött a helyzetért a túloldalon (3-0). Paul Schüler góljánál hatalmas taps kezdődött az uszodában, a vártnál nagyobb nézősereg természetesen a németeknek drukkolt (3-1).

Fotó: Szaka József

Jött egy kis adok-kapok ezt követően, de a szerbek figyelmesebbek voltak, Rasovic például három ember között is visszaszerezte a labdát centerben, miután kicsúszott a kezéből, ráadásul be tudta gyötörni azt a kapuba is (6-3).

Szép emberelőnyös Rasovic-góllal kezdődött a második negyed, majd Cuk és Pjietlovic következett, a németek támadásai sorra elhaltak. 2:26-tal a nagyszünet előtt Prlainovic már a 10. szerb gólt szerezte (ejtette), lényegében eldőlt a meccs és a Volvo Kupa sorsa is.

Nem sok minden változott a harmadik negyedben, sőt, ekkor egyszer sem tudott betalálni a német válogatott, így 14-4-ről következhetett a záró nyolcperc. Három dolgot azért kiemelnénk: Dusko Pijetlovic 6/6-tal állt ekkor, Gojko pedig a negyed végén büntetőt védett, és 60%-kal állt, míg Slobodan Nikicet a negyed közepén cserével végleg kiszórták.

A zárónegyedet még le kellett játszani, de a fő kérdés már eldőlt. (Egy érdekesség: a meccs végén a németek neve mellett 5, a szerbeké mellett 15 fault állt.)

Tornagyőztes Dejan Savic csapata.

Eredmény – Volvo Kupa, 3. játéknap, 1. mérkőzés:

Szerbia-Németország 17-5 (6-3, 5-1, 3-0, 2-1)
Játékvezetők:
Vogel, Koryzna (lengyel)

Szerbia: G. Pijetlovic – Mandic 1, D. Pijetlovic 6, Randelovic, Filipovic 1, Prlainovic 2, S. Rasovic 1. Csere: V. Rasovic, Cuk 2, Nikic 3, Dedovic 1, Markovic. Szövetségi kapitány: Dejan Savic
Németország: Schenkel – Obschernikat, Real 3, Preuss, Schüler 1, Oeler, Schlotterbeck 1. Csere: Glaser, Jüngling, Kalberg, Miers, Eidner. Szövetségi kapitány: Nebojsa Novoselac

Ötméteresek: -, illetve 0/2
Kipontozódott: Markovic, Cuk, illetve Jüngling

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok