A sapkák alól: „Szükségünk van ezekre a tapasztalatokra”

2014. február 08. 22:32

Játékosaink nem voltak túlzottan elkenődve, bár sajnálták, hogy nem sikerült megörvendeztetni a szolnoki Vízilabda Arénát megtöltő nézősereget.

Fotó: Szaka József

Tóth Márton: „Ízelítőt kaptam”

Milyen érzés volt a szerbek ellen meccselni?
Ízelítőt kaptam abból, milyen nemzetközi szinten centerezni komoly védők ellen. Úgy gondolom, ezáltal több lettem, azaz én örülök ennek. Csupán azt sajnálom, hogy nem tudtuk a közönséget kiszolgálni.

Egy kívülállónak néhány szóban elmagyaráznád, mitől másak a szerbek, mint az átlag?
Ha elvesztettük a labdát, akkor még kaptam két pofont, mielőtt elkezdtem volna visszaúszni – amikor odaértem, akkor azonnal megfogtak, kőkeményen. Még nem estem át a holtponton, nagyon nehéz volt, utána egyre könnyebb lett – akkor viszont elveszítettük (Hárai) Balázst, és attól fogva megint nehezebbé vált. Kemény volt, de örülök, hogy sokat játszhattam, és szükségünk van ezekre a tapasztalatokra, hogy még jobbak legyünk.

Mi döntött ma?
Volt rengeteg lehetőségünk, de ezeket nem sikerült rendesen kihasználnunk, különösen a mérkőzés első felében. Jobban pariban kellett volna lennünk, mert a végén három gólról kellett volna felzárkóznunk, ami – függetlenül attól, hogy három meghatározó játékosuk hiányzott – rendkívül nehéz.

Nagy Viktor: „A szerbek összeszedettebbek”

A mai hogy ízlett?
Nagyon sok ilyen meccset kell játszanunk, ahhoz, hogy jobbak legyünk – mert van hova fejlődni. A szerbek összeszedettebbek, támadásban, védekezésben, emberelőnyben, emberhátrányban szervezettebbek. Évek óta együtt vannak, készen vannak, bárki kerül be fiatal, azonnal tudja, mi a dolga. Emiatt nagyon stabilak, nekünk is ilyenné kell válnunk idővel.

Valami pozitívum?
Maga a mérkőzés, úgy gondolom, közönségszórakoztató volt, én nagyon élveztem a játékot, úgy gondolom, a többiek is. Azt viszont sajnálom, hogy nem nyertünk.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok