Benedek Tibor: „A szerbek legyőzéséhez tökéletes játék kell”

2014. február 08. 18:37

Jobbak voltak a szerbek, mi gazdagabbak lettünk egy sor tanulsággal – ez a kapitányi mérleg a második napi vereséget követően.

Fotó: Szaka József

Milyen tanulságok szűrhetők le egy ilyen mérkőzés után?
Jó volna többször játszani a szerbekkel, mert sokat tanulhatnánk egymástól, de erre legközelebb akkor lesz lehetőség, ha bejutunk a Világliga-döntőbe, és ott összekerülünk egyszer vagy kétszer – és ugyanez igaz az Európa-bajnokságra. Nagyon jól játszottak ma is, mi ma is megpróbáltunk mindent, de sok dolog nem működött úgy, ahogy kellene. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, de ma a szerbek jobbak voltak.

A „játsszunk velük minél többször gondolat” úgy hangzik, mintha mi egy picit többet tudnánk tőlük tanulni. Vagy legalábbis fontos volna szokni azt a fajta stílust, amit senki más ellen nem lehet.
Igen, sokat lehet fejlődni egy ilyen mérkőzésen, de azt semmiképp sem szeretnénk sugallni, hogy mi oda akarnánk állni pofozógépnek. Nem, ezt a szerb csapatot is meg lehet verni, de ahhoz tökéletesen kell játszani, és hogy hol kell ehhez fejlődni, azt az ilyen meccseken lehet lemérni.

Legalábbis úgy festett, hogy az emberelőnyünk nem igazán működött.
Ez a szerbek ellen a kapufás játékon dől el. Ha ott nincs megfelelő mozgás, akkor a lövőknek kőkemény dolguk van, mert úgy ugrálnak ki a hátsókra, mint senki más. Ehhez viszont gyakorolni kell, nagyon sokat. A kapufás játék ugyanis nem kezd el üzemelni, csak úgy, néhány edzést követően. És ez nem azon múlik, hogy most adott esetben új emberek voltak bent, mert ehhez az egész csapatnak kell együtt dolgozni, helyezkedni, és tavaly is látszott, hogy ez nálunk igazából a világbajnokság második hetére állt össze teljesen. Legalábbis azon a szinten, ami egy szerb válogatott ellen kell például.

Ugyanakkor ők sokkal kegyetlenebbeknek tűntek fórban, azaz nem kellett ziccerig játszaniuk az előnyöket, akkor is befejezték.
Az előnyünk mellett a hátrányos játékunk sem tetszett bizonyos időszakokban, de ezt még vissza kell néznem a videón. Ugyanakkor azt kell mondanom, összességében jó meccset játszottunk, ami rengeteg tanulsággal szolgált.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok