A sapkák alól: „Nem kezdtünk el kapkodni”

2014. február 07. 21:57

Egyöntetű a vélemény a játékosok körében is, hogy kifejezetten hasznos volt a németek elleni időnkénti nyüglődés.

Fotó: Szaka József

Varga Dániel: „Nagyszerű érzés látni, hogy hiszünk magunkban”

Láttunk már benneteket jobban is játszani, mi tagadás...
Egyáltalán nem bánom, hogy ma ilyen mérkőzést vívtunk. Minden csapatnak lehetnek rosszabb napjai. Viszont egy csapat attól számít jó csapatnak, ha egy ilyen alkalommal is képes győzni. Nekünk ma rossz napunk volt, mégis meg tudtuk fordítani a mérkőzést, mert nem estünk kétségbe, egy-két esetet leszámítva nem kezdtünk el kapkodni, hanem bíztunk magunkban, a játékunkban.

Tibor arról beszélt, hogy a németek kissé megleptek bennünket. Csak ez okozta a kontrasztot a két félidő között?
Azért ehhez mi is kellettünk. Ebbe nyilván belejátszott, hogy sok újdonságot gyakoroltunk a héten, újfajta felállásban játszottunk. Viszont nem győzőm hangsúlyozni, mennyire örülök annak, hogy végig volt tartása a csapatnak. Bár nem úgy alakult a mérkőzés első fele, amire számítottunk, mégis megvolt bennünk a hit, és ennél nincs fontosabb. Tényleg nagyszerű érzés látni, hogy hiszünk magunkban, abban, hogy amit játszunk, az jó, az meghozza a kívánt eredményt. Egy csapatról ez mondja el a legtöbbet, szerintem.

Nagy Viktor: „Keddre kell frissnek lennünk”

Hátulról hogy festett?
Nem volt éppen a legjobb, ez egyértelmű. Fáradt volt mindenki, mindig lemaradtunk egy gondolattal az elején, kicsit késtünk, kicsit lassabbak voltunk, én is csak beleéregettem a labdákba – utána aztán kezdtünk magunkhoz térni. Ez jó jel, mert keddre frissnek kell lennünk, akkorra kell a legjobb formánkat hoznunk. Egy ilyen meccs mindenképp segít, hogy lássuk a hibákat, tudjuk, miben kell javulni. Az biztos, hogy muszáj lesz a Világliga-mérkőzésre minden tekintetben feltöltődni, a görögök ugyanis életveszélyesek, ahhoz értenek a legjobban, mikor kell lassítani a játékot, és mikor kell ebből hirtelen gyorsítani. Észnél kell lennünk – ez a mérkőzés hasznos volt ebből a szempontból is.
 
Benedek Tibor kapitány értékelése ide kattintva érhető el, a németek véleményei ITT olvashatóak, a meccs összefoglalója pedig ímhol.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok