A sapkák alól: „Ilyen telt háznál a fáradtság elfelejtődik”

2014. február 04. 22:46

Játékosaink egy pillanatig sem szálltak el a hétgólos győzelemtől: a két rutinos Norbert, Hosnyánszky és Madaras is visszafogottan értékelt, akárcsak az újonc, Kovács Gábor.

Hosnyánszky Norbert: „Lehetett érezni, nem játszunk csúcsformában”

A hétgólos győzelmen túl mennyire volt rendben a játék?
Rendben volt, de azért látszott, hétfőn erősen edzettünk, azaz lehetett érezni, hogy nem fogunk csúcsformában játszani. Igaz, ezt nem is kérte tőlünk senki. Ma az volt a lényeg, hogy amit gyakoroltunk, azt meg is tudjuk csinálni élesben – és ez többnyire sikerült is.

Hol ment jobban: elöl vagy hátul?
Azért inkább a védekezés volt rendben, de azt is tudjuk, nem most kell tökéleteset nyújtani. A lényeg pedig az, hogy sok dolgot vettünk át az edzéseken, a nagy részét viszont lehetett látni most, azaz összességében pozitív volt a mai mérkőzés.

Madaras Norbert: „Egyáltalán nem készültünk erre a meccsre”

A hétfői kétkapu alapján nagyjából ezt lehetett várni?
Valami hasonlót. Egy picit jobban ment nekünk egy-két játékelem azok közül, amiket újonnan gyakoroltunk. A közönség előtt annyiban még könnyebb is, hogy ilyenkor feldobódik az ember. Külön nem készültünk erre a meccsre, sőt, egyáltalán nem készültünk, keményen edzettünk, viszont amikor ilyen telt ház van, akkor nagyon jó érzés játszani, a fáradtság kicsit elfelejtődik.

Tudom, ilyenkor el szokás mondani, hogy hosszú távra készülünk, messze még a nyár, satöbbi – mégis, mennyire érződik, hogy ez a játék már valaminek a folytatása, valaminek a megfejelése?
Érződik, bár én azt mondom, egy új szezonban mindig egy picit újra kell kezdeni az egészet. Persze, nem felejtődtek el a dolgok, azaz amit tudtunk, ahhoz lehet hozzátenni az újakat. Amit ma láttunk, annak kapcsán persze meg kell jegyezni, hogy az ellenfél... szóval nem azt mondanám, hogy nem jó csapat – még nem csapat. Nemrég jöttek össze, játszanak, de nincsenek együtt. Most még. Viszont már a hétvégén, a Volvo-kupán is mást láthatunk majd tőlük, még ellenünk is, vasárnapra ugyanis már túllesznek két kemény mérkőzésen. Azaz nekünk sem lesz könnyű dolgunk, a szombatról nem is beszélve.

Várjátok már a szerbek elleni meccset?
Függetlenül attól, hogy abból a mérkőzésből sem lehet majd következtetéseket levonni, nagyon komoly csapattal találkozunk Szolnokon. Az az a meccs, amelyiken fel kell kötni a gatyát, mert az valahol fokmérő. Igaz, azt is pontosan tudjuk, hogy mondhatunk bármit, leginkább az a két hét számít nyáron, amikor a fő világverseny zajlik, esetünkben az Európa-bajnokság. Addig mindenki ügyeskedik, próbálkozik, ám alapvetően ott dől el minden.

Fotó: Szaka József

Kovács Gábor: „Az elején volt egy kis gyomorgörcs”

Mondhatjuk, hogy ez egy nagyon szép meccs volt számodra…
Igen, köszönöm szépen, valóban egy jó bemutatkozás volt ez a válogatott színpadán. Jó mérkőzés volt, nagy közönség előtt, tévéközvetítéssel, és jól is éreztem magam, jól ment a játék.

Mennyire izgultál, ha éppen szoktál?
Nem nagyon látszik, hogy izgulós vagyok, de az vagyok, most is volt egy kis gyomorgörcs az elején, de aztán a meccs közben szép lassan elmúlt.

Nehéz volt amúgy ez a mai meccs?
Az amerikai válogatott most elég fiatal, talán három vagy négy emberük szerepelt a világbajnokságon. Nekik is csiszolódniuk kell, de most látszódott a két ország vízilabda-kultúrája közötti különbség.

Mire számítasz a Volvo Kupán?
Tornagyőzelemre. Természetesen az a célom, hogy bekerüljek a szűkebb keretbe, és minél jobb teljesítményt nyújtsak majd azokon a mérkőzéseken, amelyeken szerepet kapot.
 
Benedek Tibor kapitány véleménye IDE KATTINTVA olvasható, magának a 13-6-ra megnyert mérkőzésnek a tudósítása PEDIG ITT érhető el.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok