Benedek Tibor: Fontos időszak előtt állunk

2014. január 27. 20:08

A férfiválogatott kapitányának nagyon fontos, hogy telt ház előtt játsszon a nemzeti csapat, hiszen a nyári Eb hangulatát apránként, de muszáj felvenni.

„Nagykanizsa azért volt egy fontos állomás számunkra, mert egy jó hangulatú edzésen vehettünk részt, telt ház előtt, ez egy előremutató élmény volt. Fontos, hogy a játékosok ne ijedjenek meg a közönség jelenlététől. Azt gondolom, nekik is nagy élmény volt az az edzés” – szólt a hétfői, a waterpolo.hu által szervezett sajtóbeszélgetésen a közelmúltról Benedek Tibor.

Aztán a sibeniki Világliga-meccsről beszélt a kapitány, jó szokásához híven maximalista szemlélettel:

Fotó: Kovács Anikó/archív

„Nem jutottunk előrébb a továbbjutást illetően, hiszen 5 pontunk van a csoportban, így még a görögök elleni mérkőzésünk után is kell legalább egy pontot szerezni a horvátok elleni, hogy továbbmenjünk a szuperdöntőre. Azért is a vb-keretre számítottam azon a meccsen, mert szerettem volna, ha átérzik a játékosok a helyzetük súlyát, hogy úgy kell elkezdeni a következő időszakot, ahogyan elkezdtük 2012 novemberében az első két, még ideiglenes kapitányi találkozóval”.

Ami a közeli jövőt illeti:

„Fontos hét, fontos tíz nap következik, a Volvo Kupára 17, az azt megelőző edzésekre és az amerikaiak elleni mérkőzésre 19 fős keretet hirdetek majd kedden. Annyit elmondhatok, hogy a nyári kerethez képest most módom van még bizonyítási lehetőséget adni több játékosnak. Jövő héten hétfőn, kedden és szerdán együtt edzünk az amerikaiakkal, de csak esténként lesz kétkapuzás, benne a keddi, Komjádi-uszodában rendezendő mérkőzéssel. Szeretnénk, ha az uszoda megtelne, kértem a klubokat is, hogy az utánpótlás-csapataikat hozzák el arra a mérkőzésre” – így a kapitány.

Benedek Tibor elmondta, a megfelelő atomszféra mellett azért is szeretné, ha az utánpótlás képviselői is ott legyenek azon a mérkőzésen, mert fontos, hogy elkezdjék megismerni a válogatott sokmozgásos játékát. A kapitány szerint ugyanis a kétcenteres állójáték helyett ezt az utat kell járni a jövőben, lehetőleg minden szinten.

A meccs egyébként különleges lesz, egy új kezdeményezés adja unikumát, erről Gergely István, a válogatott csapatvezetője beszélt nekünk korábban.

Jövő csütörtökön szabadnapot kapnak a válogatott tagjai, aznap este utaznak majd Szolnokra, a Volvo Kupára.

„A tornán szeretnénk a közönség vágyait is kiszolgálni, de azért játékban is jövőbe mutató elképzeléseim vannak. Erős ellenfelekkel gyakorolhatunk, ugyanakkor a február 11-i, görög meccsen már nem lesz helye a kísérletezésnek, azt meg kell nyerni” – tette hozzá a kapitány.

A keret tehát érkezik, kedden.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok