A KSI 0-8 után kozmetikázott a Fradi ellen

2014. január 25. 14:11

Nagyon magabiztosan hozta a Ferencváros a KSI elleni meccset, így alaposan visszavágott az őszi 11-10-es vereségért.

A villámrajt gyenge kifejezés ahhoz, amit a Fradi vitt véghez a mérkőzés első negyedében. Ráadásul változatos gólokat szereztek a zöldek a Komjádi-uszodában. Előbb Ernyey Márk szemfüles találatával szereztek vezetést (Kardos Gergely elmélázott a kapuban), majd Szabó Botond lőtt nagy gólt szabaddobásból.

A 200. bajnoki meccsét játszó Bóbis Máté lövésébe Kardos még belepiszkált, de a labda kikötött a hálóban, majd jött egy emberelőnyös gól is Ernyey szép lövése nyomán (0-4). Marnitz Márk hatalmas ziccert hibázott, vagy mondhatnánk úgy, hogy Gárdonyi András védett remekül – ki-ki saját szemszögéből konstatálhatta a jelenetet. A Ferencváros kapusa mellesleg 54 százalékkal védett a mérkőzésen, a sima siker egyik fő letéteményese volt.

1:50-nel az első negyed vége előtt Tyler Martin fordult le szemtelenül magabiztosan védőjéről és szerezte meg az ötödik zöld-fehér gólt. Két remek Fradi-blokk és egy Gárdonyi-bravúr maradt még a negyedből, Horváth János érthetően felemelte a hangját az első szünetben (és az első negyed alatt is).

Joel Swift bravúros centergóljával már 6-0 volt a Fradinak, hogy azután lejárjon a KSI támadóideje, teljes tanácstalanság jellemezte a sportiskolások játékát. Bóbis második gólja a hetedik strigulát jelentette, majd Marnitz lőtt elhamarkodottan nagyon fölé. Mesteri góllal ment el 8-0-ra a Fradi, Paján Viktor csodás passzt kapott középen és nem hibázott – jöhetett a KSI időkérése.

Miklós Levente nevéhez fűződött az első KSI-gól, emberelőnyből szerezte a jobb sarokból eleresztett lövésével, azért lélektanilag fontos volt ez a találat, a KSI talán ekkor hitte el, hogy nem lehetetlen betalálni ezen a délelőttön abban a bizonyos vendégkapuba.

1-8, ez manapság nem jó ajánlólevél, ennyi állt a félidőben az eredményjelzőn – muszáj volt a KSI-nek ezt valamelyest helyrepofoznia. Ez végül úgy ahogy, de sikerült.

Hangody László szépen fordult le centerben, majd egy meddő Fradi-akció után Kalanovics Balázs ejtette át Gárdonyit. Nem sokáig volt gólképtelen a Fradi: Bóbis harmadik góljával 9-3-ra vezetett 5 és fél perccel a harmadik negyed vége előtt.

Horváth János időkérése után Miklós Levente hamar előtte az előnyt, Fejős Róbertnek viszont már sikerült a szépítés, sőt, Hangody György megúszása után már „csak” négy volt a differencia. Mégis a Fradié volt az utolsó szó, szinte a végtelenségi kijátszott emberelőny végén Ernyey húzta be a hálóba a labdát (5-10).

Aidan Roach nagyon laza, de erős lövése nyomán 11-5-re vezetett a Ferencváros, majd Vereczkey Zoltán az 499. bajnoki mérkőzését játszó Székely Bulcsú passza után vágta a hálóba a labdát.

A végén még kettővel megtoldotta a góljai számát a Fradi (a szépen játszó Kolozsi Marcell és Ernyey Márk révén), így a Fradi hétgólos sikerrel győzött hosszú idő után a bajnokságban.

„A Ferencváros a játék minden elemében jobb volt nálunk, ezért gratulálok nekik. A saját játékosaimnak csak annyit mondanék: szégyelljék magukat” – mondta a meccs után szűkszavúan Horváth János.

A meccsen ott volt Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki így vélekedett: „Kijött a meccsen az, hogy a Fradit erősebb fizikumú és rutinosabb játékosok alkotják, ráadásul az 5-0-s kezdés is sok mindent meghatározott. A KSI általában kockázatos játékot játszik, és ez nem mindig vezet eredményre.”

Ami Varga Zsolt döntését illeti (lemondott az utánpótlás-válogatott másodedzői feladatáról, hogy a Fradira koncentráljon): „Nehéz több dolgot egyszerre, teljes intenzitással végezni, így megértem a döntését, még hogyha sajnálom is, hogy így alakult, mert Zsolt nagyon jó munkát végzett a fiataloknál."

„Sokat készültünk erre a mérkőzésre, mert nekünk ez egy nagyon fontos találkozó volt. Sokat videóztunk, felkészültünk szinte mindenre. Azt gondolom, ennek volt az eredménye a biztos sikerünk, gratulálok a játékosaimnak. Jól védekeztünk, persze hibák most is akadtak, de a hozzáállásunk olyan volt, amiből lehet építkezni” – mondta Varga Zsolt a hétgólos sikert követően.

S hogy mi lesz a Szentes elleni következő bajnokival? Ezt február 1-jén rendeznék, de akkor a csapat három ausztrál játékosa hazája válogatottjának edzőtáborába hivatalos.

„Nagyon remélem, hogy el tudjuk halasztani azt a meccset, ez fair play kérdése. Ők is tudják, hogy mindkét csapat számára fontos találkozó lesz az, és tudom, hogy anno nekik volt egy konfliktusuk egy másik csapattal, de most bízom a sportszerű döntésükben” – tette hozzá a Ferencváros vezetőedzője.

Eredmény – férfi ob I.-es bajnokság, 16. forduló:

KSI SE – Széchenyi Bank-FTC 6-13 (0-5, 1-3, 4-2, 1-3)

KSI: Kardos – Miklós 1, Fejős 1, Vereczkey 1, Kovács Gergő, Kalanovics 1, dr. Hangody L. 1. Csere: Krémer (kapus), Székely B., Salamon, dr. Hangody Gy. 1, Marnitz M., Márkus, Hulmann. Vezetőedző: Horváth János
FTC: Gárdonyi – Szabó B. 1, Ernyey 4, Bóbis 3, Martin 1, Roach 1, Swift 1. Csere: Kolozsi 1, Pohl, Francsics, Paján 1, Major. Vezetőedző: Varga Zsolt

Gól/emberelőny: 2/12, illetve 2/5
Ötméteresek: -
Kipontozódott: Pohl (23.)
Kiállítás cserével: Paján (28.)



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok