Merész András: Nem szoktunk, de most elfáradtunk

2014. január 21. 20:53

A magyar válogatott szövetségi kapitánya annak tudja be a görögök elleni vereséget, hogy a fordításunk után a lányok nem bírták fizikailag a tempót, nem mellesleg a lövő-teljesítmények is gyengék voltak.

Fotó: Kovács Anikó/archív

Ahogyan arról bő összefoglalónkban már szóltunk, női nemzeti csapatunk 14-11-es vereséget szenvedett Pireuszban, így továbbjutási esélyei alaposan lecsökkentek a Világliga-selejtezőcsoportban.

„Azt kell mondjam, az eredmény hűen tükrözi a játékunkat és a görögökét is. Az, hogy 0-3 után fel tudtunk állni és 5-3-ra elmentünk, egy szép teljesítmény volt, de ott elfüstölt a motorunk” – mondta Merész András a mérkőzést követően a waterpolo.hu-nak.

„Eddig fizikálisan mindig fölé tudtunk kerekedni egy görög csapatnak, vagy éppen az aktuális ellenfelünknek, most viszont az általunk diktált iramtól mi magunk fáradtunk el. Ráadásul az ember hiába készül a görög válogatott különleges játéka ellen, ha ezt összesen két edzésen tudja megtenni, akkor az egész egy kicsit halott dolognak tűnhet” – tette hozzá a kapitány, aki persze önkritikus is volt.

„Sajnos, az egyéni teljesítmények elmaradtak a várttól, talán Bujka Barbit tudom kiemelni, ő meglőtte a maga négy gólját, ami bármelyik válogatott mérkőzésen megsüvegelendő teljesítmény. Mindenkinek voltak fellángolásai, de a folyamatos jó teljesítmény elmaradt. Nagyon nagy szükségünk lenne a heti rendszerességgel összehívott válogatott edzésekre, de ez a sok külföldi játékos miatt elég körülményes kívánság.”

A kérdésre, miszerint a centereinket próbáltuk folyamatosan erőltetni a találkozón, Merész András így válaszolt:

„Sajnos, ez így látszott, de nem ez volt a célunk, hanem az, hogy gyors lefolyású támadásokat vezessünk. A görögök ellen borzasztóan nehéz hat a hat ellen, felállt védekezéssel játszani, megtalálni a rést a falukon, átjátszani őket. Nem sikerült az elképzeléseinket megvalósítani, és kifejezetten gyenge lövő-teljesítmények voltak nálunk. Ennek lett a vége a háromgólos vereség.”

Ami a folytatást illeti:

„Az esélyünk a továbbjutásra innentől kezdve matematikai, de amíg ez megvan, addig küzdeni fogunk, és én bízom a csapatomban és a játékosokban. Korábban is mondtam, a Világliga legfőképpen az Eb-felkészülésünk szempontjából fontos sorozat. A vízilabda a legritkább esetben dől el a matematika oldaláról, de amíg van esélyünk, nem adjuk fel. A sportolók általában annyit fejlődnek, amennyit az edzők és a stáb beléjük tud táplálni. Sajnos, most a kevés edzés miatt kevesebbet plusz impulzust tudtunk adni.”

A magyar válogatott legközelebb március 18-án játszik az olaszokkal, idehaza.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok