Kuriózum: brazil válogatott az OSC-ben

2014. január 20. 19:15

Az OSC-Újbuda brazil válogatottat igazolt Adrian Baches Delgado személyében. A klub vezetői szerint hasznos, ha elvakult, a játékot imádó (egyben persze tehetséges) fiatal külföldiek tűnnek fel a magyar csapatokban.

Az OSC 10-7-re legyőzte a PVSK-t a bajnokság legutóbbi fordulójában, a győzelem egyik tevékeny részese volt a brazil Adrian Baches Delgado. Három gólt szerzett az Universiadén is szereplő pólós, aki első meccsét játszotta a magyar bajnokságban.

Az ob I. első brazil légiósa 1990. április 7-én született, Barcelonában. Brazil édesapja ott volt a Los Angeles-i olimpián is kapusként.

Fotó: Twitter

„Agilis, gólerős játékosról van szó. Korábban magam sem hittem a külföldi játékosok szerepeltetésében, hiszen egy csapat szerkezetének ez nem tesz jót, általában. Ugyanakkor az utóbbi időszakban akadnak olyan példák, amelyek után úgy gondoltuk, érdemes lépni. A Fradiban szereplő három ausztrál vagy a Honvéd japán játékosa jó értelemben vett elvakult pólósok, akik rettentő boldogok, hogy a magyar bajnokságban játszhatnak, üdítő a játékuk, lendületet adnak az egész csapatnak” – mondta Ürögi Zsolt, az OSC-Újbuda szakosztályvezetője.

Becsey Péter, a csapat vezetőedzője is örül Adrian érkezésének, szerződtetését ő kezdeményezte:

„Nyáron, az Universiadén szúrtuk ki Vincze Balázzsal a játékost, és fel is vettük vele ott a kapcsolatot. Kitűnt abból a brazil válogatottból, amely egyébként ott megverte Montenegrót is. A csapatot az a szerb szakember készítette fel, aki Balázs edzője volt korábban a Becsejnél. Értékes játékos Adrian, lendületes fiatal srác, aki az eredeti tervek szerint már decemberben jött volna hozzánk” – mondta az OSC vezetőedzője.

Annak, hogy nem jött, az volt az oka, hogy a brazil válogatott új szövetségi kapitánya, a horvát edzőpápa, Ratko Rudic edzéseket tartott a válogatott keret tagjainak.

„Nagyon jó szellemiségű srác, hiányzott egy ilyen pólós a csapatból a kapásoldalon. Tóth Zolival közösen húzhatják majd egymást, ami mindkettejük számára hasznos lehet. Ezt már láthattuk is a Pécs ellen, Zoli 4 gólt lőtt, a brazil srác hármat. Nem az anyagiak miatt igazolt hozzánk, ez egyértelmű, ő annak örül, hogy egy magas vízilabda-kultúrájú országban játszhat és fejlődhet. Rudic is örült annak, hogy hozzánk került” – így Becsey Péter.

Az OSC-ben még egy külföldi játékos edz, nem is akárki: az amerikai válogatott egyik kapusa, Andy Stevens. Csakhogy ő a LEN meglehetősen furcsa döntése alapján nem védhet a bajnokságban. A kapus a Radnicki Kragujevacban szerepelt előzőleg, pjátszott az Euro Kupában, így másik, európai porondra lépő csapatban ezt nem teheti. Hiába érvelt a szerb, a magyar és az amerikai szövetség (!) is amellett, hogy az OSC nem kupainduló, a válasz nemleges volt.

Így a játékos az OSC felkészülését segíti, de a bajnokságban nem játszhat. Stevens azért is akart Budapesten pólózni, mert norvég barátnője az orvosin tanul.

„Az újabb igazolásaink is azt segíthetik, hogy idővel egy jó egyetemi középcsapat legyünk. Ehhez persze nagyon sokat kell dolgozni, és kellő önbizalommal játszani a mérkőzéseinket” – tette még hozzá az orvos-egyetemisták edzője.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok