Újra vízben az Európa-bajnok Sós Ildikó

2014. január 18. 15:27

A Dunaújvárosi Főiskola csapata weboldalán jelentette be: "Manó" segíti a csapat felkészülését, és mérkőzéseken is védhet a közeljövőben.

Kasó Orsolya sérülése miatt lépnie kellett a novemberben Magyar Kupa-győzelmet szerző Dunaújvárosi Főiskola együttesének. A dfve.hu oldalon jelentették be: Sós Ildikó helyettesíti majd a kapust az elkövetkezendő időszakban.

Sós Ildikó (Fotó: MTI)

A Manó becenévre hallgató Sós Ildikó mellett Mihók-Brávik Henrietta is újra elkezdett edzeni. A két játékos nyilatkozatát idézzük:

"Az aktív játékot 2009-ben hagytam abba, amikor megnyertük a bajnokságot a Dunaújvárossal. Azóta le-lejárok úszni, megpróbálom a fizikumomat fenntartani, de eddig komoly edzésen nem voltam. Tavaly nyáron Primász Ágival részt vettünk a masters Eb-n, ahol nagyon jól éreztem magam újra a vízben. Mihi azzal keresett meg engem, hogy kell a csapatnak a biztosítás kapusposzton, és szeretné, ha az edzések egy részén ott lennék, és a meccseken is számíthatna rám. Jól esik, hogy 37 évesen kaptam egy ilyen lehetőséget. Nem is feltétlenül a vízilabda hiányzott, hanem a mindennapokban az, amikor a munkádnak van eredménye, egy katarzis élmény egy-egy meccs után. A vízilabda után ez kimaradt az életemből, jó lesz ismét átélni mindezt" - mondta a 2001-es budapesti Európa-bajnokságon aranyérmes kapus.

Micsoda véletlen tehát, hogy az Eb évében visszatér a medencébe a világbajnok hálóőr. Sós Ildikó egyébként így nyilatkozott nekünk a masters-Eb-t követően.

Mihók-Brávik Henrietta - az interjú tanulsága szerint - a szerb bajnokságban fog védeni, így mindenképp el kellett kezdenie gyakorolni. 

"... beálltam edzeni, elég kemény volt, és általában maximalistán állok neki mindennek, így nehéz odafigyelni, hogy ne hajtsam túl magam. Most érzem is az izmaimat, de azért próbálok odafigyelni, hiszen már nem vagyok fiatal és persze ennyi kihagyás után ez nem a legkönnyebb dolog. Annyit azért nem kell vállalnom, mint a lányoknak a csapatban, kapusként, ha helyrejön a taposásom, akkor fejben kell ott lennem és úgy nem lehet gond a visszarázódás. Egyelőre heti kétszer délután vállaltam az edzéseket, és remélem, hogy Orsi is mihamarabb rendbe jön. Most neki a legfontosabb, hogy szerepelhessen nyáron a hazai rendezésű eb-én. Nekem ez megadatott, és tudom, hogy mekkora élmény hazai közönség előtt ilyen mérkőzéseket játszani, úgyhogy remélem, hogy ezt Orsi is megtapasztalhatja majd" - tette hozzá.

A női bajnokság első fordulóját február 8-án rendezik, akkor a Dunaújváros Szegedre utazik majd.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok