KSI-Eger: 6-6 után 6 közte

2014. január 18. 15:08

Szépen küzdött a KSI az Eger ellen, de végül nem született meglepetés a Komjádi-uszodában: a bajnok megverte az újoncot.

A bajnokság 15. fordulójának nyitómeccsét még csütörtökön játszották, akkor a Szentes odahaza kapott ki a BVSC-től, majd jött pénteken a Vasas győzelme a Ferencváros felett. Ha KSI és hazai mérkőzés, akkor szombat délelőtt. Ez már bevett szokás a sportiskolásoknál, akik most a Komjádiban fogadták a bajnokság címvédőjét.

Hárai Balázs kihagyott centerlövésével indult a meccs, majd Bundschuh Eriket állították ki, a hazaiak vezető találata már akkor született, amikor az egriek kiegészültek (Fejős Róbert, 1-0). Három góllal válaszolt az Eger: előbb Kevin Graham talált be, majd a csereként beszálló Bedő Krisztián volt eredményes fórból, és két és fél perccel később Bátori Bence is ugyanígy cselekedett, 1-3.

Salamon Ferenc (Fotó: Kovács Anikó/archív)

A junior válogatott keretébe meghívott Kalanovics Balázs szépített, majd a tavaly ebből a korosztályból kiöregedett Lőrincz Bálint emelte ismét kétgólosra a vendégelőnyt. Sőt, a második negyed elején először volt három a differencia Salamon Ferenc góljánál.

Fejős centergólja után Miklós Levente szabálytalankodott ötméterest érően, a büntetőt Varga Zsolt értékesítette. Mégis, csupán egy góllal vezetett a szünetben az Eger, mert a szintén junior válogatott Kovács Gergő nagy gólt lőtt akcióból (5-6).

Ekkor még három perc volt a negyedből, de annyira pontatlanok voltak a felek, hogy több gól már nem esett: Kovács Gábor ötméterest is hibázott egri részről. Kardos Gergelynek és Bisztritsányi Dávidnak is voltak szép pillanatai, de Bisztro is tehetetlen volt a harmadik negyed második percében: Marnitz Márk akciógóllal egyenlített (6-6).

Ekkor azonban a KSI megijedt a szoros eredménytől, mert a hátralévő hat percben nem szerzett gólt a negyedben. Nem úgy az egriek, akik Graham, Salamon és Bedő góljaival 9-6-os előnyt építettek fel az utolsó nyolc percre. Magyarul: bebiztosították győzelmüket. Lehetett volna kettő is a különbség, de Kalanovics is elhibázott egy ötméterest.

Hárai góljával a negyedik játékrész elején már 10-6 volt az Egernek, eldőlt, ráadásul a mérkőzés utolsó percében még kétszer betalált a vendégcsapat. A KSI szépen küzdött, a bajnok hozta a kötelezőt, Gór-Nagy Miklós és Zalánki Gergő nélkül.

Ami a Szeged-Ybl mérkőzést illeti: egy pillanatig nem volt kérdés a győztes személye, különösen az első negyedet követően. A szegediek 8 alkalommal voltak eredményesek az első 8 percben, és bár kaptak 3-at (volt 5-0 is az elején), a különbség megmaradt, sőt, duplájára emelkedett az utolsó dudaszó pillanatáig.

A szegediek kapuját Nagy Viktor helyett ezúttal Molnár Dávid védte, míg a vendégeknél vízbe szállt a Máltáról hazatért Szilágyi Kristóf is.

Eredmények – férfi ob I., 15. forduló:

KSI SE – ZF-Eger 7-13 (2-4, 3-2, 1-3, 1-4)
Játékvezetők:
Csizmadia, Horváth Cs.

KSI: Kardos G. – Fejős 2, Vereczkey, Kovács Gergő 1, Marnitz M. 2, Kalanovics 1, dr. Hangody L. Csere: Szedmák, Miklós L., Kerschbaum, dr. Hangody Gy. 1 (1), Márkus, Hangody A. Vezetőedző: Horváth János
Eger: Bisztritsányi – Bátori 1, Graham 3, Salamon 3 (1), Kovács Gábor, Bundschuh, Hárai 1. Csere: Sántavy, Bedő 3, Varga Zs. 1 (1), Lőrincz 1, Hornyák, Horváth Zs. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Gól/emberelőny: 1/8, illetve 4/7
Ötméteresek: 1/2, illetve 2/3
Kipontozódott: Vereczkey (24.)

A Híd-Szeged – Hegyvidék-Ybl 19-9 (8-3, 5-2, 3-3, 3-1)
Játékvezetők:
Hajas, Marjai

Szeged: Molnár D. – Kiss Cs. 3 (1), Hegedűs 3, Szivós 3, dr. Molnár 2 (1), Tóth M. 2, Seman 2. Csere: Lakatos, Jansik Sz. 3, Sánta, Vincze M. 1, Juhász, Zsigri. Vezetőedző: Vincze Balázs
Ybl: Ádám Zs. – Major 2, Cserdi, Hartman, Ádám Z. 1 (1), Nagy S. 2, Koltai. Csere: Békési 2, Rex-Kiss, Pecz 1, Fleckenstein 1, Szilágyi, dr. Kórós. Vezetőedző: Köllő Attila

Gól/emberelőny: 2/6, illetve 3/8
Ötméteresek: 2/2, illetve 1/2
Kipontozódott: Nagy S. (32.)



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok