Naptárt elő: íme, a válogatottak hazai programja nyárig

2014. január 17. 18:34

Mind a női, mind a férfiválogatott fontos mérkőzéseket vív az elkövetkezendő hónapokban – természetesen a júliusi Európa-bajnokság jegyében. A hazai találkozókról esik most szó.

Bár felnőtt válogatottjaink a Világliga selejtezőjének mérkőzéseit játsszák kisebb-nagyobb szünetekkel, a fő cél - ennek a versenysorozatnak a „felhasználásával” is -, hogy jól szerepeljenek a július 14. és 27. között rendezendő budapesti Európa-bajnokságon.

Hosszú út vezet a Hajós Alfréd Uszodáig, reményeink szerint egy másik kontinenst is kell érintenie mind a női, mind a férfiválogatottnak addig. Ez jelentené ugyanis azt, hogy a Benedek- és a Merész-csapat is kijutott a Világliga szuperdöntőjébe. (A nők június 10. és 15. között Pekingben, a férfiak június 16. és 20. között Dubaiban küzdenek majd a Világliga-győzelemért.)

Hat hazai meccs az Eb-ig biztosan lesz (Fotó: Szaka József)

Persze nemcsak idegenben, hanem addig idehaza is láthatjuk a két válogatottat, nem is akármilyen forgatókönyv mellett.

A Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára számolt be arról, hogy változatos helyszínek mellett, változatos hazai program áll előttünk:

"Bár az első nagy hazai rendezésű torna a február 7. és 9. között, Szolnokon rendezendő Volvo Kupa lesz, a szurkolóknak nem kell addig várni, hogy a férfiválogatottat lássák. Február 4-én az Egyesült Államok együttesével játszik felkészülési mérkőzést Budapesten a csapat” – tájékoztatott Nemcsik Balázs. - Az amerikaiak ugyanis február 2-tól Magyarországon edzőtáboroznak, és csak 7-én, 8-án utaznak Szolnokra, csakúgy, mint a mieink. Ami a férfiválogatott további programját illeti: a horvátok ellen április 15-én játszanak a fiúk, Pécsett. A helyszínek kiválasztásával szeretnénk a rendkívül népszerű pólósokat az ország minden részére eljuttatni, hogy a drukkerek élőben is láthassák őket. Az Európa-bajnokság előtt júniusban az olasz válogatottal játszik barátságos meccset a férfiválogatott, a tervek szerint Budapesten."

A férficsapatunk magabiztosan vezeti a Világliga-selejtezőcsoportját, hiszen Miskolcon legyőzte Görögországot, majd szerdán idegenben, ötméteresekkel győzött a horvátok ellen.

Ami a lányokat illeti: Merész András csapata eddig egy meccsen van túl, Olaszországban a hazaiak jobbnak bizonyultak. Legközelebb jövő héten Görögországban bizonyíthatnak Kisteleki Dóriék.

„A lányokra is nagyon sok feladat vár. Ők március 18-án játsszák a hazai Világliga meccsüket Olaszország ellen, Budapesten, a görögöket pedig április 22-én fogadják. A közvetlen Eb-felkészülés jegyében az amerikai és a holland válogatott lesz az ellenfele a csapatnak egy-egy felkészülési meccs erejéig” – mondta Nemcsik Balázs, aki az Európa-bajnokságról is szólt.

„Még a várakozásainkat is felülmúlja az érdeklődés az Európa-bajnokság iránt, a jegyek nagyszerűen fogynak hónapokkal az Eb rajtja előtt is. Ebben a pillanatban a döntőre például nem is lehet jegyet venni, de a következő hónapokban folyamatosan szabadítunk fel további jegykontingeseket” – tette hozzá.

Fontos tudnivaló, hogy a felnőtt válogatottjaink hazai mérkőzéseit a Digi Sport közvetíti majd.

A válogatottak hazai mérkőzései:

Férfiak:

Február 4., kedd: Magyarország-Egyesült Államok – felkészülési mérkőzés (Budapest)
Február 7., péntek, 18 óra: Magyarország–Németország – Volvo Kupa (Szolnok)
Február 8., szombat, 16 óra: Magyarország–Szerbia – Volvo Kupa (Szolnok)
Február 9., vasárnap, 15 óra: Magyarország–Egyesült Államok – Volvo Kupa (Szolnok)
Április 15., kedd: Magyarország-Horvátország – Világliga-selejtező (Pécs)
Június 7., szombat: Magyarország-Olaszország – felkészülési mérkőzés (Budapest)

Nők:

Március 18., kedd: Magyarország-Olaszország – Világliga-selejtező
Április 22., kedd: Magyarország-Görögország – Világliga-selejtező
Június 1-4.: Magyarország-Hollandia – felkészülési találkozó (Pontos időpont később)
Június 22-28.: Magyarország-USA – felkészülési találkozó (Budapest, pontos időpont később)
Augusztus 5-9.: Magyarország-Ausztrália (Pontos időpont később)



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok