Benedek Tibor: „Én nagyon élveztem!”

2014. január 12. 23:22

Nem vitás, ha a férfiválogatott valahová beteszi a lábát, ott megpezsdül az élet.

Fotó: Szakony Attila

Remekül sikerült a horvátok elleni Világliga-meccsre készülő magyar válogatott első közös edzése Sibenik felé félúton, Nagykanizsán.

A félút azért nem annyira pontos kifejezés, hiszen Sibenik 700 kilométerre van Budapesttől – a horvát szövetségi kapitány, Ivica Tucak szülővárosa, illetve egykori klubsikereinek helyszíne –, azaz hétfőn egy derűs 500 kilométer vár a mieinkre. Az első 200-at, majd az első edzést viszont vasárnap letudták, hiszen a tréning a határvárosban, Nagykanizsán volt esedékes.

Mondhatni, meccskörülmények között gyakorolhatott az együttes, ugyanis telt ház volt az uszodában, és nem csupán azért, mert a város szülötte, Bedő Krisztián is ott volt a medencében.

„Nagyon jól sikerült az edzés, én nagyon élveztem – értékelte röviden a történteket Benedek Tibor szövetségi kapitány. – Most szinte csak taktikával foglalkoztunk, hiszen kint erre már nemigen lesz lehetőség az ő uszodájukban, azaz most kellett feleleveníteni sok mindent. Amit terveztem, vártam, az rendben volt, visszajött mindaz, amire szükségünk lesz kint.”

Túl sok újítást persze nem lehetett a rendszerbe illeszteni. „Azért néhány aprósággal próbálkozunk, egy-kettő szerintem át is ment, de volt olyan, amiről láttam, hogy ez most nem fog menni, és ezért félre is tettük” – mondta a kapitány.

Arra a kérdésre, hogy a legutóbbi, görögök elleni meccshez képest most is hasonló, netán még jobb érzések töltötték-e el a tréningeken, Tibor így válaszolt: „A kettő azért nem ugyanaz, hiszen akkor volt három-négy edzésünk, most meg taktikára volt ez az egy. De egyértelmű, hogy ez az egy most tényleg remekül sikerült.”

Miként az is egyértelmű, hogy azért inkább az egyének aktuális zsenialitása vagy dekoncentráltsága dönt majd kedd este. „Egyértelmű, hogy ezeken a mérkőzéseken mindig az egyes játékosok aktuális formája a döntő, mert csapatszinten nem lehet olyan magasra jutni, mint egy több hetes felkészülést követően egy világbajnokságon – mondta ezzel kapcsolatban Benedek Tibor. – A többi kiderül a mérkőzésen: azon múlik majd, mennyire akarnak a játékosok nyerni. Náluk is, nálunk is.”

Egy biztos, a horvátok a görögökkel szemben büntetőkkel veszítettek legutóbb, azaz ha a két hazai csoportmeccs közül a másodikon sem nyernek, akkor keresztet vethetnek a továbbjutásra. Persze, ez úgy is fordítható: nem lenne rossz a legfőbb vetélytársat így télvíz idején máris reménytelenségbe taszítani.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok