BL: az Eger utolsó szalmaszála (az is elég vékony)

2014. január 07. 17:57

Egy utolsó utáni esélybe igyekszik belecsimpaszkodni a ZF Eger gárdája a Bajnokok Ligájában: a szintén három vereséggel álló Olympiakosz Pireusszal mérkőzik a magyar bajnok.

Fotó: Kovács Anikó/archív

Gerendás György első – és persze leginkább reális – célként a negyedik, még pénzdíjat jelentő hely elérést tűzte ki, bár ez sem lesz egyszerű, hiszen a Recco-Jug-Barceloneta-Rijeka négyesből bármelyik megelőzése bravúrszámba menne. Viszont még ez a helyezés is pénzjutalommal jár az új rendszer szerint, márpedig Gerendás amondó: ha már a klub nem kis pénzt áldozott a főtáblás indulási jog megváltásáért (évi 30 ezer eurót), akkor annyival tartozik a csapat, hogy mindent megtesz némi „visszatérítésért”.

Ennek érdekében gyakoroltak a Partizannal az elmúlt héten, a szerbekkel játszva azért feltámadhat a harci szellem, amire szükség is lesz az Olympiakosz ellenében. A görögök ugyanis három igen szoros meccset játszottak eddig, mégpedig egy kaptafára: három negyeden át kőkeményen tartották magukat, Dubrovnikban, Reccóban, majd otthon a Rijeka ellen is, aztán az utolsó részben behorpadtak valamelyest. A Jug és a Recco vendégeként épphogy, odahaza, a Varga-tesók ellen kissé látványosabban (0-3-as utolsó negyed). Ám például mindkét idegenbeli meccsükön vezettek az első negyed után, azaz sehol sem feltartott kézzel szállnak medencébe.

Miután két nullapontos csapat találkozójáról van – 19 órakor startol a parti a Bitskeyben – az egriek számára gyakorlatilag ez az utolsó szalmaszál. Gerendás amondó, ugyanazt a játékot kell nyújtaniuk, mint Dubrovnikban, most ráadásul vízbe szállhat már Biros Péter és Kevin Graham is (decemberben nélkülük estek el hősiesen a harcnak mezején), azaz illene megnyerni a meccset. Utána pedig elkezdhetnek a matematikai esélyekről is beszélni...

Utóbbi kapcsán megjegyzendő, a top négy együttes már elvesztegetett egymás ellen két-két pontot, hiszen mindenkinek van egy-egy döntetlenje, és nem lenne meglepő, hogy most, amikor egymás ellen játszanak a csoport favoritjai, megint iksz(ek) jönnének. A Rijeka Reccóba látogat, a két klubtulaj, Volpi és Sloboda gyerekkori jóbarátok, most azonban túl nagy a tét ahhoz, hogy a haverság visszaköszönjön a vízben. A meccs egyik játékvezetője Székely Balázs lesz. A Barceloneta-Jug meccs szintén parádésnak ígérkezik, itt két veretlen csatázik.

A B-csoportban a Brescia-Radnicski duó még tovább erősítheti vezető pozícióját, míg a Partizannak Isztambulban kell nyernie a Galatasaray vendégeként: nem lesz egyszerű, tavaly például a szerbek otthon döntetleneztek, majd vendégként veszítettek is a törökök ellen...

Bajnokok Ligája, 4. forduló

A csoport: 

19.00 ZF Eger–Olimpiakosz Pireusz (görög)
19.15 Athletic Barceloneta (spanyol)–Jug Croatia Osiguranje Dubrovnik (horvát)
20.30 Pro Recco (olasz)–Primorje Erste Banka Rijeka (horvát)

Az állás:
1. Jug 7, 2. Barceloneta 7, 3. Recco 7, 4. Primorje 4, 5. Olimpiakosz 0, 6. Eger 0

B csoport:
19.00 Spandau 04 Berlin (német)–AN Brescia (olasz)
20.30 Galatasaray Istanbul (török)–Partizan Beograd (szerb)
Szombaton játsszák: 
15.45 Radnicki Kragujevac (szerb)–DiGi Oradea (román)

Az állás:
1. Brescia 9, 2. Radnicki 9, 3. Spandau 4, 4. Partizan 3, 5. Galatasaray 1, 6. Oradea 0



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda -

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok