Takács Orsi: Jó döntés volt a Bogliasco

2014. január 04. 21:34

Ahogyan írtuk, az olasz Bogliasco keretével készült szombaton a női válogatott a Széchy-uszodában. A csapat légiósát, a magyar válogatott Takács Orsolyát kérdeztük erről a különleges helyzetről.

A válogatott csapatkapitánya szombaton délelőtt a magyar válogatottban, míg este klubcsapatában, a Zantleitner Krisztina által irányított Bogliascóban szerepelt a kétkapuzás alatt.

- A fő csapás természetesen a válogatott edzőtábora volt, azon volt a hangsúly, hogy együtt készülhessünk – mondta Takács Orsi. - Ez egy különleges szituáció, hogy a csapatom éppen Magyarországra utazott. Velük az első bajnokira készülünk, és azt mondhatom, hogy mindkét csapat számára hasznos volt a közös gyakorlás.

Milyen ez a Bogliasco? Talán jobb, mint amire számítottak a szakemberek a szezon elején.
Igen, ez az ötödik hely szerintem is nagyon jó. Rengeteg fejlődési lehetőség van a csapatban. Érdekes, mert teljesen más szisztéma szerint működik egy olasz klub, mint mondjuk egy magyar. Fegyelmezettségben, taktikában, mindenben van előrelépési esélyünk.

Akkor bejött a váltás.
Be, mert tavaly nyolcadik lettem a Bolognával, most az alapszakasz első körét az ötödik helyen zárjuk a Bogliascóval. Jól érzem magam, a játék is jól megy, jó döntésnek gondolom.

Milyen volt a hangulat a két összetartáson?
Karácsony után mindig nehéz újrakezdeni, hiszen mindenki a családjára koncentrál azokban a napokban. De jó volt újra együtt látni a lányokat. Az olasz meccsből van mit tanulni, sok tanulsága van. A legnehezebb, hogy rengetegen érkezünk külföldről a válogatott meccsekre. Ezt a helyzetet kell megfelelően kezelni.

Hogy látod, a csapattársaid szeretik Krisztát?
Újdonság számukra a magyar mentalitás az olaszhoz képest. Néha nagy szemekkel pislognak, de elfogadják, hiszen a munkája beigazolódik. Szeretni nem kell egy edzőt, hallgatni kell rá. Ez megtörtént.

Mire számítasz a görögök elleni Világliga-meccsen?
Az olaszországi tanulságokat kielemeztük, megnéztük a meccset, biztos még meg is fogjuk. Nem lesz majd újdonság, hogy csak pár napot tudunk együtt készülni. Sok minden fejben dől majd el. Mindig nehéz Görögországban egy görög csapat ellen szerepelni. Nem a játékvezetők miatt, hanem azért, mert ők otthon tényleg mindig jól játszanak. Megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat.

Hogy Merész András mit gondol a két felvonásos összetartásról, ide kattintva kiderül.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok