Egy kis Partizan-kodás Egerben

2014. január 04. 18:55

A szerbekkel hangol a szerdai BL-folytatásra a ZF-Eger együttese. Belelestünk a szombati kétkapuzásba.

Fotó: Szaka József

Keményen a lovak közé csördített a ZF Eger gárdája: mivel már szerdán folytatódik a Bajnokok Ligája, amolyan test- és figyelem-felcsigázó módszer gyanánt nem sima edzésekkel, hanem kemény kétkapuzással készül a bajnokcsapat az Olympiakosz elleni hazai találkozóra.

Az e hétvégi ellenfél a másik csoportban szereplő Partizan Beograd: a Vlado Vujaszinovics vezette szerbeknek szintén kapóra jött a közös gyakorlás, hiszen a dél-szláv légiósokkal felálló török Galatasaray otthonában lankadó koncentrációval játszva bárki pórul járhat.

Némi szombat délelőtti hangulat azért érződött a pólósokon, elvégre mindkét parton ki-kitört az égzengés a szakvezetők jóvoltából, egy-egy érthetetlenül álmos helyezkedés vagy éppenséggel lustább mozdulat láttán. Még szerencse, hogy Gerendás Györggyel a kezdés előtt mértük fel az egriek folytatásbéli esélyeit...

Amelyek, rögtön szögezzük le, nem igazán rózsásak, hiszen három vereséggel indították a BL-menetelést. Ez ebben a csoportban, ahol jóval nehezebbek az ellenfelek, ráadásul a Barceloneta automatikus kvalifikációja okán csupán két döntős hely kiadó, legalábbis a búcsút körvonalazza.

Amikor a motivációról kérdeztük Gerendást, a mester nem kertelt: „Nem kezdtünk jól, ez tény. Ugyanakkor ha már olyan a sorsolás, amilyen, továbbá olyan az új rendszer, amilyen, akkor pontosan ez utóbbi miatt nem tehetjük meg, hogy nem küzdünk a végsőkig. Az új szisztéma szerint ugyebár komoly pénzért megváltottuk a részvételi jogot három évre, és az általunk, valamint a többiek által befizetett összegekből az eddigieknél többet folyat vissza a LEN, és még a csoportok negyedik helyezettje is kap pénzdíjat. Azaz ha már a klub igen nagyvonalúan finanszírozta a részvételünket, kutyakötelességünk valamit visszahozni ebből a pénzből.”

Ráadásul Gerendást legendás optimizmusa sem hagyta el: „Először is, fontos volna legyőzni a szintén nulla pontos görögöket. Dubrovnikban három negyeden át remekül tartottuk magunkat úgy, hogy Biros Peti és Kevin Graham nélkül álltunk fel. Most ők is játszanak, ha sikerül azt a szintet produkálnunk, akkor elkezdhetjük a felzárkózást. És mivel van még hét forduló, a matematikai esélyünk azért él.”

Persze, a mester sem akar előre rohanni: „Egyelőre nem beszélünk a matematikáról és arról, hogy reményeink szerint a Recco mindenkit legyőz a folytatásban. Most csak arról beszélünk, hogy az Olympiakoszt verjük meg, aztán a következő meccsen is nyerjünk, meg utána is. A többit meglátjuk.”



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok