Csúcsmeccset játszottak Gergelyék Sydney-ben

2014. január 03. 10:41

A Waterpolo By The Sea gálaesemény második mérkőzése büntetők után dőlt el Sydney-ben.

Fotó: WaterPoloByTheSea/Facebook

Az első mérkőzésen, ahogyan arról írtunk, 9-8-ra nyert az ausztrál játékosokból álló válogatott, azon a mérkőzésen Märcz Tamás 1 gólt szerzett. Így volt ez a második találkozón is, ahol szerepet kapott természetesen Gergely István is (remekül védett a tudósítások szerint).

Ezt egy másik helyszínen a Bondi-öbölben rendezték meg. Villámrajtott vett a "Világválogatott", ugyanis Anthony Martin és Joseph Kayes góljaival 3-0-ra húzott el, de nem sokkal később már 3-2 állt az eredményjelzőn, ez volt az első negyed végén is az állás. A félidőben kettővel mentek Gergelyék (6-4).

Az ausztrálok azonban nem hagyták magukat, 7-7-tel jöhetett az utolsó negyed, amelyben Aaron Younger két gólt szerzett (a meccsen összesen ötöt), a másik oldalon Felipe Perrone és Jayes talált be, 9-9, jöhettek a büntetők. A mindent eldöntő ötméterest a szerb Milos Vukcevic hagyta ki, pontosabban védett John Hahn kapus.

Fotó: Derekas Szilárd

Az ausztrálok legközelebb február 1-jén játszanak válogatott meccset, amikor az olimpiai bajnok Horvátországot fogadják. A magyar válogatott épp ellenük játszik legközelebb Világliga-selejtezőt.

"Bár egy nappal az esemény kezdete előtt elkelt minden jegy, egy magyaros huszárvágással mégis sikerült bejutnunk erre a nem mindennapi eseményre. Csodálatos környezetben, a szépséges Bondi Beach tengervizes uszodájában, hatalmas nézőközönség előtt rendezték meg idén is a már hagyományos Waterpolo by the Sea nevezetű vízilabdás ünnepet. Fantasztikus élmény volt személyesen jelen lenni, és drukkolni a résztvevő magyar fiúknak" - mondta el a helszínen tartózkodó Derekas Szilárd, aki  sámos fényképpel is megajándékozott minket, melyek a galériában megtekinthetők.

Eredmény - Water Polo By The Sea – Bondi Icebergs, Sydney:
 
Ausztrália - International All Stars 15-14 - büntetők után (2-3, 2-3, 3-1, 2-2, büntetőkkel: 6-5) 

Ausztrália: John Hahn - Richie Campbell 1, Lachlan Edwards, Johnno Cotterill 2, Nathan Power, Blake Edwards 1, Jarrod Gilchrist 1, Aaron Younger 5, Gordon Marshall, George Ford, Rhys Howden 3, Billy Miller 2.

International All-Stars: Gergely István - Milan Nesic 1, Märcz Tamás 1, Samuele Avallone 1, Joe Kayes 4, Anthony Martin 2, Matteo Sessantini, Teo Galic 1, Gregory Enloe 1, Felipe Perrone 3, Eric Marsal, David Lewis, Rok Crnica, Milos Vukicevic, Jeremy Davie.

Galéria
Az uszoda felülről az érkező magyar szurkolókkal!

A többi képért kattintson a képre!



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok