Gór-Nagy Miki: Büszke vagyok 2013-ra

2013. december 25. 15:35

A magyar válogatott világbajnok játékosa az egyik szaklapnak adott hosszabb interjút.

A waterpoloworld.com oldal magyar szakértője, Kevin Vernooij készített interjút Mikivel, ezt közöljük most. A ZF-Eger színeiben bajnokságot nyert Gór-Nagy Miklós, és a címvédő eddig veretlen az új szezonban is, egyedül a Vasas elleni döntetlen csúszott be december közepén.

Bajnoki és világbajnoki cím egy év alatt.
Igen. 2013 egészen hihetetlen év volt. Ez volt az első év, hogy döntőt játszhattam, és nagyszerű élmény volt.

A Szolnokot vertétek a döntőben, 3-0-ra. Ez könnyű sikernek tűnt.
Papíron igen, de a valóságban egyáltalán nem. A Szolnok mindenkit meglepett azzal, hogy a Szegedet kiverte az elődöntőben, és a döntőben is megdolgoztattak bennünket. A jövőben ráadásul még jobbak lehetnek.

A Vasas elleni döntetlen azt jelentette, hogy 2013-at úgy fejezed be, hogy ebben az évben egyetlen vereséget sem szenvedett a csapatod. 35 győzelem, 2 döntetlen. Ez óriási teljesítmény.
Valóban az. Senki nem számolta ezt így meg, és nem hangoztattuk, de nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült elérni ezt a mutatót.

Lehet folytatni a veretlenséget 2014-ben is?
Reméljük. Nehéz lesz, mert sok jó csapat van a bajnokságban, és még csak a szezon felénél járunk. A verseny nagyon nagy ebben a szezonban. A Honvéd feljött az élbolyba, a Kaposvár jó eredményeket produkált, a Pécs ikszelt a Szegeddel, mi pontokat vesztettünk a Vasas ellen. A tavasz nagyon érdekes lesz.

A magyar bajnoksággal szemben a BL-ben sajnos csalódás az eddigi szereplésetek. Mi lehet ennek a magyarázata?
Az európai porondon játszani teljesen más kategória. A csapatok nagyon erősek. Javítanunk kell a BL-formánkon, de még csak a sorozat elején járunk. 2014-ben minden hazai meccsünket meg kell nyernünk, és idegenben is bravúrokat kell elérni. Ha ez sikerül, meglátjuk, mire lesz elég.

Mit szólsz a barcelonai világbajnoki címhez?
Barcelona egy álom volt. A hazádért játszani a legnagyobb megtiszteltetés, amely egy sportembert érhet. Nagyon egységesek voltunk, de nem fogtuk fel, mit jelent itthon a szereplésünk. Senki nem hitte el, hogy megnyerjük a vb-t, de felnőttünk a feladathoz. A légkör nagyon pozitív volt a csapaton belül, és tudtuk, hogy képesek lehetünk a sikerre. Tibi nagy szerepet játszott ebben, nagyszerű csapategységet teremtett, és ebből tudtunk építkezni. 

Mikor tudatosult, mit értetek el?
A döntő után volt egy kis időnk ránézni a közösségi média felületeire. Óriási meglepetés volt. Az egész ország mögöttünk állt, és látni a boldog szurkolókat, na, az nagyszerű érzés volt.

Melyik győzelem volt fontosabb a számodra? A bajnoki cím vagy a világbajnoki arany?
Lehetetlen összehasonlítani a kettőt. Teljesen különböző volt a két szituáció. A bajnokság egy fix sorozat, ahol az ember ismeri a sorsolást, a programot, és egész évben ugyanazokkal az emberekkel készülsz. A nemzetközi porond ennek az ellenkezője. A média érdeklődése is óriási volt. Nem tudok választani, mindkettő egyaránt fontos volt a számomra. 

Ez a sorozat azért mentálisan nem egyszerű.
Valóban nem könnyű. Barcelona után nehéz volt felpörögni a hazai bajnokságra és megfelelő motivációt találni. Minden lassabb lett, alkalmazkodni kellett a szürke hétköznapokhoz.

2014-ben Európa-bajnokságot rendez Budapest. Magyarország számíthat a következő aranyra...
A helyzet most más lesz. A világbajnok az esélyes mindig is, ráadásul most épp hazai pályán játszunk. És akkor nem is beszéltünk arról a teherről, hogy mindenki az aranyra számít a közönség részéről is. A média érdeklődése is nagyobb lesz, minden attól függ, ezt a nyomást el tudjuk-e viselni.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok