Merész András a válogatottsági erényekről

2013. december 20. 12:54

A női vízilabda-válogatott kapitánya kijelölte az év végi és a január eleji összetartások névsorát, és reagált egy korábbi történetre is.

Korábban írtunk róla, hogy Brazíliában több magyar játékos is szerepet kapott a kéthetes női bajnokságban. Olyannyira, hogy a bajnokcsapat névsorában is találhatunk magyart, Dalmády Szandra nyert a Pinheriosszal.

Somhegyi Noémi, a korábban a válogatott bő keretébe is meghívott egri játékos a Paineriasban játszott ebben az időszakban. Akkor a női keret éppen az olaszok elleni Világliga-mérkőzésre készült.

„Először a Facebookról tudtam meg, hogy Noémi Brazíliába utazik, majd az elutazása előtt 8 órával egy e-mailben jelezte a szándékát. Egyeztetésről tehát egyáltalán nem beszélhetünk, mint ahogyan ő azt említette. Én jó utat kívántam neki a válaszlevelemben. Korábban is azt nyilatkoztam, hogy örülök annak, ha a válogatottság közelébe nem kerülő játékosok ilyen lehetőséghez jutnak, hiszen tapasztalatot szerezhetnek és egy plusz motivációt a hazai bajnokságra… Emellett persze jelzi egy játékosnak a válogatotthoz fűződő viszonyát, ha egy közös éles edzés helyett egy másik lehetőséget választ…” – mondta Merész András.

Ami a válogatott kerettagokat illeti: a bejgli és a töltött káposzta ledolgozására december 27. és 30. között lesz mód, ráadásul ekkor a teljes barcelonai vb-bronzérmes csapat helyben lesz, hiszen Antal Dóra és Illés Anna is hazatér az ünnepekre.

Találkoznak még a válogatottak január elején is, akkor már egy másik összetételben, de akkor is Budapesten lesz például Takács Orsi és Szücs Gabi is.

S még egy gondolat, az olaszok elleni vereségről:

„Természetesen, ha az ember vereséget szenved, a hazaút mindig hosszú. Most sem volt ez másként, de pozitív gondolkodású voltam mindig is: igenis ebben a meccsben is meg kell találni a pozitívumokat, például a második negyedtől történtekben. Talán soha életemben nem volt részem olyan negyedben, mint az első, de hát ez van. Ez az én csapatom, akkor is, ha veszít, akkor is, ha nyer. Januárban, reméljük, az utóbbi következik a görögök ellen”.

A női felnőtt válogatott kerete:

December 27. és 30. közötti edzésekre:


Bolonyai Flóra, Kasó Orsolya, Gangl Edina - kapusok
Menczinger Kata, Garda Krisztina, Antal Dóra, Illés Anna, Miskolczi Kitti, Csabai Dóra, Hevesi Anita, Kisteleki Hanna, Bujka Barbara, Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Szücs Gabriella, Czigány Dóra, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta

A január 2. és 5. közötti edzésekre:

Kasó Orsolya, Gangl Edina, Horváth Anna - kapusok
Menczinger Kata, Garda Krisztina, Miskolczi Kitti, Csabai Dóra, Hevesi Anita, Kisteleki Hanna, Bujka Barbara, Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Szücs Gabriella, Czigány Dóra, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Leimeter Dóra, Sikter Diána, Gémes Alexa



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok