Benedek Tibor: Vártam ezt az estét

2013. december 19. 22:53

No meg a díjat is várta a férfiválogatott szövetségi kapitánya, még akkor is, ha az egyéni elismeréseket eddig annyira nem figyelte. Teljes pólós siker született a Sportcsillagok gálaestjén.

Fotó: MTI

Ahogyan beszámoltunk róla, a Magyar Sportújságírók Országos Szövetsége 56. alkalommal ítélte oda az év legjobbjai elismeréseket az arra érdemeseknek. A csapatok között a barcelonai aranyérmes férfi-vízilabdaválogatott, a szövetségi kapitányok között Benedek Tibor végzett az első helyen.

„Annak ellenére, hogy az egyéni díjak nem igazán szoktak érdekelni, ezt most vártam, fontosnak tartottam” – így a kapitány. „Játékosként nem is tudom, hányszor nyertünk ilyen trófeát korábban. De az első az mindig fontos, arra mindig emlékszik az ember, a 97-es Eb-aranyérem után lettünk először az Év csapata. Nagy öröm a mai siker, méltó lezárása ennek az évnek, de január 1-jével már egy új időszak elé nézünk. Olyan szeretet kaptunk az emberektől, hogy a stáb és a játékosok számára talán örökké emlékezetes marad ez az év. Talán amiatt, hogy nagy meglepetést okoztunk az embereknek. Nehéz nem foglalkozni a vízilabdával az év hátralévő részében, hiszen két napig most válogatott edzés lesz, de azért lesz pár olyan nap még idén, amikor kikapcsolom a telefonjaimat.”

Decker Ádám a gála végén így nyilatkozott:

„Reménykedtünk persze, hogy a teljesítményünk kiérdemli majd ezt a díjat. Nagyon örülök neki, azért is, mert folyamatosan a figyelem középpontjában tudunk maradni. Remélem, ez jó promóció lesz arra, hogy minél többen kijöjjenek a budapesti Európa-bajnokságra. Én még sosem éltem át olyan szenzációs érzést, amilyet reményeim szerint át fogok élni a Margitszigeten. Tibit csak tovább tudom dicsérni. Pszichésen és taktikailag is az egyik legfelkészültebb edző, aki engem trenírozott. Elszántságot és eltökéltséget szugerált belénk, ez is arra predesztinálja, hogy a legjobb szövetségi kapitányi díjat ő nyerje.”

dr. Gábor Antal, a csapat orvosa:

„Nagyon megtisztelő az a kitüntetés, amit a csapat kapott. Hosszú évtizedek óta vagyok a vízilabda mellett, már akkor ott voltam a sportág mellett, amikor ezek a fiúk még meg sem születtek. Mindenkinek azt tudom mondani, hogy soha senkinek ne legyen kedvesebb, aranyosabb sportolója, mint amilyenek ezek a vízilabdás fiúk. Tibor pedig nagyon megérdemelte a díjat. A világbajnokságon mérkőzésről mérkőzésre azt láttam, hogy mindazt, amit a vízilabdában tett, az elszántságot, a fanatizmust próbálta átadni a gyerekeknek meccsről meccsre. Bámulatos volt.”

Bedő Krisztián véleménye:

„Hatalmas elismerés ez nekem, csakúgy, mint a világbajnoki cím. A 2013-as év egyik fontos pillanata ez. Az, hogy megváltozott az életem, ahhoz ez az esemény is hozzátartozik. Nagyszerű itt lenni, korábban a tévében néztem ugyanezt a gálát. Tibor annyi munkát belénk fektetett, hogy egyértelműen járt neki a díj. Éjjel-nappal ezzel foglalkozik, mióta elváltak útjaink, folyamatosan azt mondja, nehéz elszakadni tőlünk, figyeli a játékunkat a klubjainkban, és zavarja, hogy nem tud beleszólni. Nem vitás, hogy megérdemelte az elismerést.”

Kemény Dénes, a vízilabda szövetség elnöke, aki – korábbi győztesként - a szövetségi kapitányi díjat is átadta a gálán:

„Ha a vízilabda-válogatott világversenyt nyer, akkor abban az évben a csapat-elismerést és a szövetségi kapitányi díjat is a vízilabda-válogatott szokta nyerni, miért is ne lenne ez másként 2013-ban. Végignéztem a sporteseményeket, személyesen és a televízión keresztül is, engem elfogultságtól mentesen is a vízilabda-válogatott teljesítménye győzött meg. Meg a lányok vb-bronzérme is, szerintem egy magyar lányokból álló világbajnoki bronzérmes csapatnak itt lenne a helye a háromban. De az ilyen év végi játéknak mindig ez a szépsége is. Azok panaszkodnak, akik nincsenek itt, vagy itt vannak, de nem nyernek. Nos, én most úgy panaszkodhatok, hogy itt is vagyunk, és nyertünk is, két díjat.”

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok